Nejste přihlášen/a.
Zdravím, přátelé,
dneska mi zubařka nacpala do ošetřeného zubu dren. Já vlastně vůbec nevím, co to ten dren je a proč tam je. Víte to?
Zubní drenáž se vyrábí ze 100% bavlněné příze. Jde v podstatě o proužek bavlny, která se vkládá do zubů nebo do rány, aby po ní vytékal hnis ven.
Toto jsem si přečetl po vyhledání hesla zubní drenáž na jedné ze stránek na toto téma. Pokud se chcete hlouběji s touto tematikou seznámit, následujte můj příklad.
Binko, Hejkal to našel odborně, já to zkusím obyčejně. Dren je přesně proužek bavlny, většinou napuštěný desinfekcí a je to proto, aby mohl hnis, či jiná tekutina odtékat a hlavně proto, aby se ta rána nezatáhla, resp. nezacelila. Dren se dává i třeba do kolene, když je v něm voda, nebo po operacích.
Děkuju Vám všem. No vidíte, jak jsem stará, tak jsem hloupá, ani najít si to neumím. Já mám dren v zubu poprvé. Na kontrolu jdu až příští pátek, zítra ho mám ze zubu vytáhnout.
Díky!
Neřekl bych stará - hloupá... vždyť umíte třeba zadat otázku na internetu! Je mnoho lidí, kteří neumí ani to...
I my jsme kdysi nevěděli hledat na internetu, nechali jsme si poradit, nebo jsme to zkusili a po několika pokusech se to podařilo a teď "jsme moudří"... prostě máme zkušenosti, které nám pomohou něco najít, nebo udělat, nebo i poradit...
Je to jako s mluvením, chozením, ježděním na kole, milováním a dalším... vždy je to poprvé, neumělé, tápající, ale skoro všichni, vlastně celé lidstvo, jsme se to naučili...
Mnozí z nás, kterým se zubař v puse realizoval, jsme měli dren... všichni jsme to přežili. Přeji Vám klidný zub a dobré zhojení...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.