Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přítelkyně a peníze

Od: johnm
Pěkný večer,
chtěl bych se na Vás obratit se svým problémem a zajímal by mě Váš názor jak to vidíte.
Mám přítelkyni dva roky, z toho tak poslední rok řešíme finance - třeba kolik stál servis auta..atd. Nebydlíme spolu, oba u rodíčů. Mně je 27 a ji 24.
Co se týče placení v restauraci, kavárně, kino, tak se střídáme, spravedlivě a jsem za to rád. Ale cca před měsícem a půl...v květnu, tak přítelkyně viděla zůstatek na účtu z mých úspor...já mám 1.3 milionu, ona něco lehce přes 300 tisíc. Byť cca věděla kolik mám úspor a že je to nad milion, tak se trochu změnila od doby, co to realně viděla mi příjde.
Před 3 týdny jsme kupovali oblek kvůli svatbě její nejlepší kamarádky - ženicha a nevěstu jsem viděl jen jednou, nechtěl jsem do toho moc investovat. Přítelkyně mě vzala do obchodu, kde měl oblek stát 5 tisíc, bylo mi řečeno, že je to levný obchod. Tak jsem si nechal doporučit od prodavačky, protože to měla všechno v merku, protože jsem žil v domnění, že je to levný obchod, tak jsem si vybral i vestičku...no a u pokladny jsem platil 16 tisíc. Ano, zaplatil jsem to, takže jse to můj problém, že jsem to nerozporoval nebo nehledla něco jiného ale naštvanej jsem byl.
Argument přítelkyně byl, že její bratr si kupoval oblek za 30 tisíc a že já jsem do auta narval 150 tisíc a že mám peněz dost. Což mě opět trošku naštvalo, protože priority? Já od auta očekávám víc, než jen dopravní prostředek zatímco její bratr má škodovku s 1.0 mpi 40kw, což bych v životě nechtěl. Naopak zase neřeším oblečení a i kdybych tam měl ještě o milion víc, stejně bych nenosil značkový hadry a zůstal bych v minimalismu který nosím do teď.
Teď aktuální problém: v únoru jsem dával auto do servisu asi 130 km od baráku, přítelkyně byla ochotná mě tam zavést tam i zpátky a vzala si 1000 Kč na benzín...i když má od otce tankovací kartu, na kterou tankuje celá rodina a otec jednou za měsíc zaplatí fakturu, takže ji sponzoruje benzin...vzala si 1000 Kč...ale neřekl jsem ani půl slova, byl jsem rád, že mám odvoz.
Ted jsem si našel výbornej servis v městě kde bydlím, nemůžu si to tam vynachválit. Ona si tam chce dát svoje auto..i když si ho může dát za mechanikem kterého má 500 metrů od baráku. A ona to má ke mně 50-60 km. Chtěla abych ji to domluvil a že bych ji zavezl dom, prakticky ji oplatil službu...a nemám s tím problém, ale řekl jsem ji, že teda taky budu chtít 1000 Kč na benzín...sice je to kratší cesta ale moje auto žere jednou tolik co její. Je to veliký problém - napsala mi "To jako fakt, děláš si srandu?"
Příjde mi to úsměvný, že vlastně já ji dával 1000 Kč i když ji benzin do auta platí otec, já si benzin platím sám a je to problém.
Já nevím, nemyslím si, že jsem žid...třeba jsem ji koupil řemeslnou čokoládu za 300 Kč kterou by si ona sama v životě nekoupila, protože by ji to přišlo jako škoda peněz...já jsem v tomhle zase celkem požitkář a za kvalitní věci nemám problém si připlatit.
Ale tak to, že mám peníze...uspory neznamená, že je musím utratit. Ona je zaměstnaná. Já jsem momentálně nezaměstnaný. Tedka budu mít zase nějaký vyšší výdaje v rámci fyzioterapie tak já nevím...na jaké straně je větší férovost.
A nebo ona si našla práci v Brně a třeba mi vyčte, že za mnou jezdí po práci skoro každý den a já k ní tolik nejezdím a že projede benzin...já nevím, jestli si uvědomuje, že ráno jezdí primárně do práce a že z její práce ke mně domů to má 11 km, zatímco já k ní dom do mám 50-60km. To je trochu rozdíl. Příjde mi, že vůbec nebere v potaz, že jede do té práce.
Co mi poradíte...a chtít po ní tu 1000 Kč nebo ne? Samozřejmě ona jede na dovolenou s rodiči, servis zajišťuju já. Tak mě napadlo, že bychom jeli jejich autem dom, že bych ji zavezl a já bych pak jel zpátky k sobě domů a auto bych druhej den hodil do servisu. Takže by se projel benzin za tatínkovy peníze. Jenže do toho se mi moc nechce, můžu mít nehodu, ani ju nemusím způsobit já a zbytečná nepříjemnost, není to navíc uplnej krám ale 2021 Kamiq psanej na jejího otce. Což si vlastně kladu otázku...proč to zařizuju já ten servis, že.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Co bych asi poradil bývalé přítelkyni*smich*

Že nejsem oslíčku otřes se.

johnm
hodnocení

Ano, to kdyz začala řešit kolik jsem dal za servis auta atd. Tak jsem ji natvrdo rekl, ze se svyma penezma si muzu delat co chci, utrácet je za co chci a v čem vidim hodnotu. Že v servisu za 150k hodnotu vidim, v obleku za 16k tolik ne.
Nebo super rada, ze jsem si mel koupit novy auto. Oni kupuji novy auta ale škodovky v holobytu se 40kw motorem a manuální klimou. Ja si radši 250k koupim auto co ma 180 kw, trochu nejakou výbavu, trosku vyšší nájezd do 150k km, nema to na tachometru nulu. Ale vite jak to myslim.

hodnocení

0x

Vau. Cokolada za 300. To ses borec.

To je jasny, rict si ted od holky o litr, kdyz si rozhazoval za pozitky.

A co se tyka toho obleku, kdyby sis to objednal z Temu, mohls mit epes rades silonovy kvadro i s tesilkama za par stovek.

To by k minimalistickemu stylu bylo tak akorat a i na dalsi cokoladu by zbylo.

A ze tvoje auto zere double? A co jako. Jezdis s nim dobrovolne nebo z donuceni? Si porid kolo, kdyz nemas na benzin a musis si trapacky rikat svoji holce o penize za cestu.

k2
hodnocení

0x

Mate radeji svoji pritelkyni, nebo sve auto? O tom autu totiz pisete celkem laskyplne, uznale a s respektem...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]