Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co na sebe ve vedru na promoci?

Od: maky®

Dobrý den, vnučka nás zve na promoci, je to koncem července a asi bude vedro. Děd se v obleku upeče a já letní jednobarevné zatím nemám. Díky za typ.:)

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Nějaké volné šaty z přírodního materiálu, asi bych nevolila nějaký upnutý střih..

Určitě by se hodil do kabelky ruční ventilátor, případně vějíř.

bramburka
hodnocení

3x

Saty z muselinu nebo lnu a dedovi poridte lneny oblek. Uzije ho i na dovolene.

nov

Len je sice fajn, ovšem strašně se mačká.

bramburka

@nov: To je sice pravda, ale v tomhle pripade se macka elegantne! Alespon ti, co rozumi mode, to tak rikaji.
A v kazdem pripade si vzit vejir!

tereza

Na dovolené? Už jste viděla nějakého pitomce na dovolené nosit oblek?

bramburka

@tereza: Ano. V hotelove restauraci, na party, na svatbach...zalezi na tom, kde se pohybujete. A Italove, Francouzi, Nemci nosi lnene obleky v lete do firmy. Muj muz si vzal svuj lneny svatebni oblek (svetle barvy) na dovolenou na Kanarske ostrovy a docela ho uzil.

mll

Já vzpomínám, jestli jsem vloni na Kanárech měl sako. Myslím že jsem měl jen košili a kravatu, kravatu asi jen na svoji prezentaci, jinak jsem spíš chodil civilně. Ale asi jsem měl i dlouhé kalhoty. (Zcela ideální je když nijak nevyčumuju a byli tam lidi opravdu v obleku, ale i v něčem, co má k obleku daleko, džíny bych si na takovou akci nevzal.)

Jenomže na Tenerife neni zase až takové vedro. Aspoň ne na severu, kde se nachází univerzita. Na jihu je možná teplejc.

hodnocení

2x
Dobře naplánovat přesun, aby se minimalizoval pobyt v neklimatizovaných prostorách. Děd se na rozdíl od vás saku nevyhne, i když si ho může oblíct až před aulou, která klimatizovaná asi bude.
petra

Přemýšlím, jestli je např. Karolinum klimatizované :D

mll

V Karolinu bude asi chládek, přecejenom je to stará stavba z dob, kdy se nedalo spoléhat na umělé chlazení (to ještě neexistovalo). Podobně je na tom Betlémská kaple. Klimatizaci pravděpodobně nemá, možná jen nějakou vzduchotechniku (větrání). Problém teda bude hlavně ten přesun.

hodnocení

2x

Jakékoliv letní šaty a decentní, světlé doplňky k tomu. Šaty barevné, je léto, není to ples. A také, kapesník sebou, je to nádherná chvíle.

Mohu vzpomínku? Když promoval můj muž a sliboval, dcerka, necelé 3 roky, stála na židli vedle mě. Do ticha zazněl její hlásek: Jééé, nás tatííínek. :-D A bylo po důstojnosti!

bear
02.07.26 20:58

hodnocení

Děkuji za rady, nějak už to vymyslíme.;)

km
hodnocení

0x

chce to vybral lehký a slušivý model ve stylu celebrity bianca censory

kazdekrajmakroj
hodnocení

0x

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]