Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dostala jsem v hospodě vynadáno

Od: marketa
Chtěla jsem sebou do kelímku na cestu do vlaku v nádražní restauraci limonádu,protože jsem v horku měla žízeň. Paní hospodská mne řekla že točí 10 piv předemnou a mám počkat až na mne příjde řada jako posední.Poprosila jsem o 3dcl nápoje a začala na mne hospodská řvát že předbíhám místní štamgasty.Jeden z nich se obětoval a dal mne svojí colu kterou jsem mu zaplatila. Nejhorší urážky od hospodské byly vypadni někam jinám mne Tvoje žízeň nezajímá s panickým křikem nahlas a pozdvižení přes celou hospodu. Řekla jsem jí že paní je zlá a další se do mne pustili že mne málem zmlátili.Cítím se z toho úplně špatně. Co na to říci?

22 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mathew
hodnocení

5x

No pokud vám hospodská řekla, že máte počkat a vy jste nečekala, ale zase žádala nápoj tak se nedivím, že začala řvát. Dokážete si představit jak by to vypadalo, kdyby každý předbíhal jak vy? To by místo jednoho nespokojeného zákazníka byli nespokojení úplně všichni.

bear
hodnocení

3x

Že se sluší říci: "Dobrý den, stala se mi taková věc. ... " -> pozdravit.

Co na to říci? Nebyl jsem tam. Chtělo by to verzi ještě hospodské, štamgastů a případně dalších, aby se zjistilo, kde je pravda.

Na nádražích jsou automaty na nápoje. Nechápu, proč si berete Colu do kelímku a ještě k tomu do vlaku, kde se snadno kelímek rozlije.

Dále, proč to řešíte? Není to jedno? Ty lidi už asi nikdy neuvidíte.

A proč s tím prudíte nás? To už vůbec nechápu takovou malicherností.

Dejte si studený nápoj doma pěkně v klidu a přeji dobrou a ničím nerušenou noc.

Zapomeňte na to ;)

0rion

Hele beare, když tě dotaz "prudí" tak proč k tomu píšeš takový elaborát? Svými domněnkami a nevyžádanými radami jsi paní velmi pomohl.

bear

Nejde o moje pocity. Kdyby mě to prudilo, tak sem nepíšu žádnou reakci. Logicky

Mě zajímá, co mě na to odpoví tazatelka, zda se trošku zamyslí a nebo to je celé troll z vedra.

Místo toho napíšeš ty *smich*

bear

Markétka už nám nenapíše. Jak běžná situace... *smich*

ltz
hodnocení

3x
... a další se do mne pustili, že mne málem zmlátili. Ženu? Buď to bylo jinak, anebo je celá příhoda zde další v pořadí vymyšlená.

hodnocení

2x

Dúležité je, posat podobný zážitek v recenzi - jak na Google maps, tak na Mapy.com. Spousta lidí (já také) kteří restaurace a penziony navštěvují to ocení a podobné hospodě se vyhnou

bear

Nějaké zaplivané nádražce se vyhne už z principu spousta lidí.

No to pozor - já díky své profesi mám sježděno mnoho hospod a zdaleka ne všechny nádražky jsou zaplivané 5 cenové. Proto zdůrazňuji ty recenze, protože ty jsou v takové situaci slušným vodítkem

mathew

Kdybych se měl rozhodovat podle recenzí ve stylu dotazu tak ani nemá cenu nikam chodit, protože taková recenze je aspoň jednou snad u každého podniku...

bear

A mnohé podniky, kde to opravdu stojí za prd, tak recenze mažou. Viz. třeba Švejk v Praze.

tj
hodnocení

2x
Takže si to shrneme:
1) Hospodská točí nápoje (je irelevantní jaké) pro zákazníky před vámi.
2) Přijdete za hospodskou, požadáte o limonádu do kelímku.
3) Hospodská vás upozorní, že již připravuje nápoje pro lidi před vámi a že musíte počkat.
4) Znovu žádáte o limonádu. (Vaše chyba, co jste napoprvé nepochopila?)
5) Hospodská se naštve, že předbíháte. (Má pravdu, působíte jako namyšlená, arogantní osoba, ale řvát nemusela - její chyba, měla by se zákazníky jednat slušně.)
.
Nikdo z nás tam nebyl, ale podle toho, jak událost proběhla (lidé,co si stěžují na druhé, často nějaké info zatají, ale i kdyby ne), tak si můžete s paní hospodskou podat ruce. Obě jste se chovaly nevhodně. Konec zvonec.

nov
hodnocení

2x

To je zase blábol...*pivo*

hodnocení

2x

Markéta neexistuje,jenom zas další "summer trollhonič"

Silně to připomíná dotaz
"Dostala jsem vyndání za ubrousek v cukrárně"*smich*

id
hodnocení

1x
Pardon, nevěřím vám. Bez důvodu to asi nebylo a paní hospodská by se vyjádřila asi jinak.
Na kterém nádraží nemí automat na nealko?

0rion
hodnocení

1x

I kdyby měla hospodská pravdu, že jste se snažila někoho předběhnout, nesmí ztropit scénu a řvát na vás. Evidentně se jedná o osobu, která by se měla věnovat něčemu jinému než práci s lidmi. Na vašem místě bych si zjistil, kde všude lze zanechat recenzi na restaurace, a také bych zjistil kontakt na majitele restaurace a napsal mu mejl. Pravděpodobně to nebude mít velký efekt, ale aspoň budete mít dobrý pocit, že jste něco udělala na svoji obranu.

bear

Ještě napsat ombudsmanovi a zavolat na linku bezpečí :-P

hodnocení

0x
Které nádraží, která restaurace (hospoda)?

jk2021
hodnocení

0x
Jsou dvě možnosti, buď má ta paní povahu hulváta (stejně tak štamgasti), nebo byla jen přepracovaná a unavená z vedra - to negativně ovlivňuje kognitivní funkce, snižuje toleranci stresu a probouzí v lidech agresivitu (zaslechl jsem to v rádiu v rozhovoru s nějakým psychoterapeutem).
Ať tak nebo tak, moc si z toho nedělejte (názory/útoky hlupáků/hulvátů neberte vůbec vážně), hlavně, že jste odtamtud nakonec vyšla, relativně vzato, bez úhony.
doplněno 27.06.26 22:32: I když chyba byla částečně i na vaší straně - poznámka o předbíhání byla zcela legitimní.

hodnocení

0x

Takže hospodská má roztočených 10 piv (takže plné ruce práce). Přijdete vy a opakovaně se dožadujete přednostní obsluhy (je lhostejné, o jaké zboží šlo). Ti, co přišli před Vámi přece můžou počkat, že. A když po Vás přijde někdo další (a další...), který bude chtít přednostní obsluhu, první zákazníci se tak nemusí svého piva vůbec dočkat. *zed*

Nebyl jsem u toho, křičet na Vás hospodská určitě neměla (co si vlastně mám představit pod "křikem"?). Ale je otázka jestli jste jí svým neústupným chováním (nepíšu arogantním) nevyprovokovala.

doplněno 28.06.26 11:27:

Každopádně bych chtěl mít Vaše starosti a rothschildovi peníze *smich*.

bramburka
hodnocení

0x

V tomhle horku ma zizen kazdy, i tech 10 pred vami.
Ja si tedy na cesty pro kazdy pripad nosim malou petku s vodou.
Colu jste dostala, tak se zbytecne nerozcilujte.
Predstavte si, kdybyste byla na miste te hospodske! Ta tam ma takovehle nedockavce kazdou chvili.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]