Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkusit to dat dohromady nebo NE?

Od: korty odpovědí: 6 změna:

Zdravím..

Mám jeden problém,je to tak rok co sme byli se svojí přítelkyní ve štastným vztahu láska něha ale i zábava porozumnění a těd se najednou semnou rozešla kvůli tomu že už me nemiluje a ztratila city že traví více času s kamarády a že je to lepší než když byla semnou(Myšleno ztěma kamarádama že když byla semnou nebylo to tak dobré)jenže problém vtom že ja jí nikdy nic nezakazoval vždy měla svojí volnost a já svoji a to sme si na sobě cenily a to nás i na sobě dost přitahovalo že sme si věřily,dobře řekl jsem si že něco bylo nejspíš špatně že společně najdeme chybu a pokusíme se jí vyřesit.Hodně mě to mrzí jelikož to bylo ze dne na den a tomu já prostě nemůžu jen tak uvěřit aby mě přestala milovat nebo ztratila uplně city to snad ani nejde pokud sem nic neprovedl beru ešte tu zamilovanost nejsem anděl někdy mám své dny ale nic velkeho,vím láska a city časem chladnout a taková ta zamilovanost už není co bývalo,zítra deme na schůzku a celkem nevím co dělat,jiný kluk vtom není svěřila se mému kamaradovi ktereho sem poprosil aby něco málo vyjistil,problémy sme neměli nehadali sme se nic,krom par kiksů malych to bylo ok dokazovali sme si lásku dokazali měnit jeden pro druhého nic si nezakazovali naprosto si věřily,vztah sme si spolu užívaly,prostě sem si asi maloval krasný vztah podle ní,ale přitom to není pravda vždycky přídou problemy,ale když to takhle najednou skončilo,co těd mám dělat chci jí zpátky nechci tlačit na pilu ale chci aby jí po nake době bylo smutno po mě nevím jestli jí mam vůbec psát nebo tak,nechci se zas tolik snažit protže čím víc snahy to taky nedělá dobrotu,chci se ukázat jako člověk na kterýho se muže spolehnout ale hlavně chci krapet aby vzplála jiskra lásky mezi náma vím že bysme to dokázali hodně si rozumýme sedí me si sem zkalmanej:(...vím že by to šlo jelikož sme něco podobnýho prožily jednou bylo to uplně to stejný ale vše sme si vyřešily a udělaly kompromis řekl sem jí že dokad nebude cítit lásku a zamilovanost ke mně,tak jí to nebudu říkat ani já a byli sme spolu,nerozesli sme se,a nakonec to dopadlo tak že se do mě zamilovala ešte víc jak na začátku vztahu a žily až to ted bez nakých važnejších problému...takže to opravdu nechápu..Není možné že když viděla ty kamarady a videla tu jejich volnost bez partnera že se jí potom nejspíš zastesklo?ale ti její kamaradi mi přídou spíš že jim vztach chybí že se bez partnera trápí když vidí ostatní zadaný lidi ale nechou si to přiznat..a Říkají věci typu svata volnost žádný zavazky a bla bla bla ale nechci bejt paranoik nevím nevidim do toho...Děkuji za raduu co stim jak se kní těd chovat když jí chci zpět vím že by to cenu mělo..Děkuji

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

eulalie*
hodnocení

0x

Dobrý den. Nepíšete, kolik je vám oběma let. Asi tak - v každém vztahu může nastat moment, kdy jen z párů najednou zjistí, že to není ono, že zamilovanost, ten krásný a povznášející pocit je pryč. Že zbyla prázdnota a že je to najednou takové obyčejné. Někdo potřebuje cítít neustále onu zamilovanost. Ale pozor - na ní žádná vztah nevydrží celý život. To je jen krátký okamžik ve vztazích. Pak by měl přijít pocit, kdy toho druhého mám rád pro jeho vlastnosti, pro to jaký je, jak se chová, že je mi s ním dobře, že je spolehlivý apod. Jste-li ve věku okolo dvaceti let, no já bych tak tipovala, tak je možné, že se vaše dívka tak nějak sama ještě hledá. Možná jí momentálně více vyhovuje být s kamarády, nemít vážný vztah, ale jen tak se bavit, užívat si mládí (to ale nemyslím v tom smyslu, aby vám byla nevěrná). Další možnost je, že skutečně kamarádi na ni mohli mít takový vliv, že jí vás rozmluvili. Ze závisti, že oni jsou sami, zatímco ona má kluka. A a další na řadě je možnost, že vás opravdu přestala milovat a hledá někoho jiného. Já mám takový pocit, že jste asi pár, co se stále rozchází a schází. Ale pozor, toto slepování, a navíc několikeré nemusí vždycky fungovat správně. Takže - jaké je pro vás ponaučení a rada? Ten krapet lásky, který by měl znovu vzplát, by měl přijít sám od sebe. Nikoliv vynucováním. Píšete, že vás oba čeká společná schůzka. Tam byste své dívce možná měl říci, že vaše city k ní nevychladly, ale to je tak všechno. Více se nevnucovat. Ať si to ona rozhodne sama, ale měla by to vědět, že ji stále máte rád.

korty
hodnocení

Žádné rochozdy ani zase že se scházíme nepanovalo nikdy sme se dřív nerozešli toto je poprvé..Tento samý problem sme vyřešily díky ruzným kompromisům a hlavně usty a dopadlo to jak už se psal nahoře dívka se do mě zamilovala ešte více jak ze začátku vztahu...ano je nám obou 21let sme stále mladý tak proto ta volnost nikdy sme si nic nezakazovali a klapalo to řekla že de na party řekl sem jistě bež a užívej si to s přátely,samozřejme sem pak měl chvilkama obavy jestli tam něco nevyvádí,ale to mi vždy dokazala sama napsat že je vše v pořádku a že na mě moc myslí,nikdy sme si nic netajily všechno si říkaly.Možná je fakt že všecho moc jednou škodí takový ten zájem oní pořad také není to pravý ořechový to sem si uvědomil a poslední 2 týdny sem se snažil aby byla ve vztahu taková ta hezka nejistota že oba nevýme co dělame a tim padem se nám po sobě víc stýstá apd..jenže to člověk ani neztich dokázat:(když najednou konec..Za mě si myslím že mate pravdu vtom že jí momentálně víc vyhovuje mít krapet volnost nevazat se občas se sejít s kamarády..To si myslím i já,ale chtěl bych to dat dohromady aspon jednu šanci tomu zase dát pokud by nevyšla tak si pak promluvit a jít od sebe ale chtěl bych to nejdřív skusit,ale nevím jak těd mam věci dělat nepsat jí vůbec se neukazovat vnucovat se nechci to ne,nevím :-/chtěl bych vyvolat to že si postupem času budem vííc a víc chybět jen tomu drošíčku pomoct ale nevím jak:(Děkuji za rady..

eulalie*

Já vás chápu, jak to myslíte. Jenže - to prostě nejde - vyvolat situaci, kdy by se vaší dívce po vás natolik zastesklo, že by vás chtěla a ještě více se do vás zase zamilovala. Jako nejde to plánovitě naplánovat. Asi tak - i když se nyní opravdu rozejdete, může se stát, že se za pár měsíců opět sejdete. A právě proto,že se vaší dívce třebas po vás opět zasteskne, ozve se vám a bude čekat na vaši reakci. Ale uměle toto vyvolat nejde. Můžete se i na hlavu stavět, když dívka nebude chtít, ve vztahu s vámi pokračovat nebude. A tím spíše, když se jí budete vnucovat. Pokud nemá o vás opravdový zájem, vy přesto se jí budete neustále připomínat, to je cesta, která nikam nevede. Jen se zprotivíte. Chápejte, tím jí dáváte najevo, že vám na tom moc záleží, že ať ona udělá cokoliv, vy ji vždy budete "milovat". Tady u vás to vypadá, že jste ve vztahu více zaangažovaný vy, tím myslím, že na vztahu více záleží vám. Co kdybyste netrval na pokračování vztahu s ní? Co kdybyste jí řekl, že jí dáváte naprostou volnost, že ji stále máte rád, ale chápete, že ona vás už nemiluje, tudíž ji do ničeho nechcete nutit? A řeknete to i za cenu, že budete vědět, že se nyní rozejdete? Máte-li spolu býti, opět se sejdete - znám takové případy. Ale abych byla úpřimná, myslím si, že ta vaše dívka asi loví jiný objekt lásky, vás má jistého... Útěcha na závěr: jste ještě tak mladý! Vážně si myslíte, že ona dívka je jenom ta jedna jediná? Že už žádnou jinou nechcete a ani v životě nepotkáte? Já bych řekla, že jste takový romantik, život je ale bohužel romantický dosti málo. :)

korty
hodnocení

Takže vyrdikt zní nevnucovat se nepsat a čekat jestli napíše sama,takhle to mám brát?Na schůzce jí ukázat že mé city k ní zcela nevyhasli a že jí mám stale velmi moc rád a záleží mi na ní..Ve vztahu to bylo vždy tak na půl ja se ze začátku moc neangažoval tím myslím že těd by to chtělo abych se neangožval zas tak jak sem to dělal v začátcích pak to bylo bez problému poslední dny a tejden tak vypadali ale todle bylo moc rychlé nestihl sem toho plně využít..Romantikem bych se zas tolik nanazýval ale společné chvilky sme travily v plné nežnostii a prostě sme si užívaly.Byli sme oba dobře prdlí takže napady byli pořád žádný stereotip,seděli sme si rozumnělii tak jak s jinou partnerkou ona doplnovala mě a já zas jí s jejími rodiči sem měl krásny kamarádsky vztah nevím co těd jedno vím jistě pokud mi doopravdy zdělí že vtom byl nikdo jíny a tak ani šanci nechcii a možná ani kamaradsky vtah ze kterýho by to po naky době mohlo zas vzplanout nejsem si tím tak jist ale citím to:-/..

jsem*
hodnocení

0x

Eulalie v podstatě řekla všechno. Jen bych doplnila, že existují lidé, kteří nedokážou mít dlouho rádi. Stačí se podívat kolem sebe. Jsou 3x, 4x rozvedení, a vždycky dělal chybu ten druhý... Podle mých životních zkušeností se při výběru partnera stačí podívat na matku - otce. Platí, že jablko nepadá daleko od stromu. Takže vy jste opravdu nemusel udělat žádnou chybu, ale, jak někteří říkají - změna je život. Pro srovnání se stačí podívat na jeden jediný díl show Hledá se táta a máma. Mě fascinuje to, jak si lidé odporují. Nejdřív řekne to a vzápětí něco úplně jiného (při tom přemýšlení nahlas). Takže je sice dobré hledat chybu u sebe, ale vždy to neplatí. Držím vám palce při rozhodování...

korty
hodnocení

Takže sem už po schůzce s přítelkyní..Moe pocity že ona tomu chtěla dát druhou šanci ale mojí kamaradka jedna z nejlepších jí řekla uplnej opak takže to mě zarazilo nakukala jí at to ukončí moje přítelkyne je taková že když jí nekdo neco nakukaa tak na to strašně myslí a to je problém ted sama neví co,říkala mi že ke me hodně cítí,moc jí na mě zaleží,a že mě ma moc rada,ale nemiluje mě zatim,společné dnešní chvilky byli nadherné uplně sme zapomněli že sme někdy měli problemy a připadali si jako dobří kamaradi s kterých jako dřív vznika laska..sama mi řekla že když sem tam přicházel byla moc rada že me vidí a u srdíčka jí to zahřalo takovej ten pocit malinku vzplanul...jenže ona neví co chce mluvily sme otom že je problém v jejích citech že mi nechce dávat falešní naděje ale ja prostě pořád věřím v druhou šanci..nejhorší je že toho využíva jeden kluk z její školy se kterým de na kafe pokecat o životě on se jí libí ale prej ho bere jen jako novyho cloveka v zivote a nic snim nemá jenže to takhle začína mno :( a tak což mi zrovna nepřidalo na sebevědomý no :(...nechci tlacit na pilu chci na to pomalu jít ale hlavně být sní!říkala že potřebuje čas aby popřemýšlela o svých citech a že těd využívá času chodí ven z přátely a díky tomu problemy neřeší ma volnou hlavu a ani nějak na mě nemyslela teda né nemyslela myslela prej takhle mi to rekla..ale prej když sme si psali a volala mi tak na mě začala moc myslet no...tak co mám ted dělat mrtvyho brouka nepsat jí ale aby si neřekla on mě nechce a už tomu tu šanci nedala?nebo psat?a netlačit na to neptat se jí jak to vidí a hlavně jí chci zpět dát tomu jednu šanci moc si to přeji...Děkuji za rady...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]