Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kalorie, tabulky, výpočty?!

Od: fialovalady odpovědí: 7 změna:

Dobrý večer,

trošku jsem se nakopla a začínám hubnout, poctivě, opravdově - chci upravit jídelníček, cvičím.

Jen trošku plavu ve všech těch přepočtech, kdo mi tedy poradí, co a jak, kde najdu přesné informace?

Například - můj eliptical měří cal. Za 20 minut spálím 700 cal. Zajímá mě, kolik cal má třeba bílý rohlík. Jak dlouho musím jezdit, abych jej spálila? Nebo nějaký přepočet na kJ?

Prosím o radu někoho zběhlého, kdo v tom již umí chodit. Děkuji moc.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

karina*
hodnocení

1x

fialovalady, místo tabulkovhé přepočítávání nesmyslnýck kalorií si dejte navíc 3x týdně 5km běhu, nebo 50 bazénů apod.a následně jednu mrkev mimo svojí denní dávku.Nebudete věřit, jak to funguje. Karina

fialovalady
hodnocení

Děkuji karino za odpověď, ale moc mi to nepomohlo Toto jsem zkoušela již kdysi a nepomohlo, kalorie jsem nepočítala nikdy. Hodně jsem ale jedla, proto žádné změny nenastaly. Já potřebuji cvičit pouze doma, jak z časovým možností tak z venkovních podmínek, jsem hned nachlazená, to samé po bazénu, vždy to odstonám. Tedy se snažím v obýváku setřást duši. Zajímaly by mě i ty kalorie, vím co je správné a co ne, ale prostě mě to zajímá.

Doufám, že někdo může pomoci?

Obyčejný rohlík má kolem 130 Kcal.

doplněno 26.11.10 15:41:

Mrkněte sem.

kaloricketabulky.cz/...

doplněno 26.11.10 15:43:

kaloricketabulky.cz/...

Tak jsem mu trochu ubrala... už jsem to dost pozapomněla, vidím :(

doplněno 26.11.10 15:45:

A ještě přepočet:

1 kj = 239 kalorií.

jerzy*

A zkoušela jste i nějaké doplnky stravy? Pomocí nich přeci člověk ví, kolik kalorií do těla dostává. Mile rád poradím. Navíc nemusíte ani tolik huntovat tělo a předejít tak nemocem.

cocinkamichalka*
hodnocení

0x

Kupte si tuto brožuru:

stob.cz/...

Jsou tam namalované potraviny na talířcích, 1 talířek = 400 Kj. Jako žena byste měla při hubnutí sníst 10-12 talířků denně. Teď plácnu (nevím přesně ty obrázky): jestliže na 1 talířku je nakreslená půlka rohlíku, znamená to, že 1 celý rohlík má 800Kj = 2 talířky. Tuhle skládačku můžete mít pověšenou na ledničce a psát si jenom čárky, kolik talířků jste už snědla.

Jsou tam doplněné také energetické hodnoty hotových jídel (třeba svíčkové - mňam), nápojů, i rychlého občerstvení.

Moje mamka takhle bez hladovění zhubla asi 8 kg.

nespokojenyurednik
hodnocení

0x

1.) přepočty jsou nesmysl, nejlepší je poslouchat vlastní tělo

2.) cvičit a minimálmě 5x denně jíst v menších dávkách, dopoledne klidně více sacharidů, pokud cvičíte, odpoledne a především večer především bílkoviny a zeleninu, pít minimálně 3 litry denně

3.) pokud nebudete cvičit, ale jen upravíte jídelníček, odbouráte si část svalových vláken, ty se totiž rozkládají na energii a živiny rychleji než tukové buňkly, které jsou houževnaté

4. když si uvědomíte, že látková výměna probíhá ve svalech, s úbytkem svalů se zmenší možnost organismu pálit a odbourávat různé látky

5.) Svalová hmota má větší hustotu a je tedy těžší než tuková tkáň, proto vysportovaný svalnatý člověk vypadá štíhleji ale může vážit stejně, jako neforemná bečka sádla

6.) Nastartujte správně proces látkové výměny, kombinujte dietu (tedy jezte správně, NE nejezte) s pohybem a na propočty se vykašlete, potřebujete cíl, motivaci a pevnou vůli, první výsledky budou další motivací...na jaře budete jako laňka

7.) poslouchejte hlas svého těla, to je nejlepší propočet, lidé jsou totiž individuální, propočty obecné a univerzální

kr*

Počítání kalorií zas tak úplný nesmysl není. Tlustí lidé často jedí ohromné množství musli, ovoce, těstovin, rýže, celozrnného pečiva a podobných cereálních sračiček protože mají pocit, že je to zdravé a po zdravém jídle se netloustne. Když si spočítají, že ta musli tyčinka je na tom s obsaženou energií asi tak stejně jako čokoládová tyčinka, můžou svůj jídelníček sestavit vhodněji.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]