Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem, dnes mi zubař vytrhl zkaženou 8. To vše v pohodě, ale potom přišel šok, který jsem nerozdýchal - cena 1 500,-kč. Tam jsem zaplatil a potom mi došlo za co vlastně? To už ani vytržení zubu nehradí pojišťovna? A co takový bezdomovec má dělat
? Také za to platíte a kolik?
0x
Jaký zubař?
Pokud soukromník, tak v pořádku.
Pokud váš, informoval bych se na pojišťovně.
Soukromníci jsou všichni zubaři kromě zubařů v nemocnici. Důležité je, zda mají smlouvu s VZP.
0x
Bohužel to bezplatné zdravotnictví stojí stále víc. Plomba klidně 2000,- Kč.
Řešením by bylo aby pacient platil vše a pak šel s účtenkou na pojišťovnu. Tím by pojišťovny měly přehled o lékařích.
Ne. Protože takhle to tady půjde brzo někam, co se zdravotnictví týče. Řešením je to, aby si pacient připlácel. Jako je např. částečně u léků. A ten kdo na to mít vyloženě nebude, třeba toho zubaře (musel by to doložit), tak zaplatí méně nebo nic (pojišťovna to doplatí za dotyčného ) Se podívejte jak jsou narvané dovolené, restaurace, obchody, ale jak by měli zase dávat 30Kč poplatek u doktora, nebo nedej bože 50Kč... tak budou řvát jak protržení... A díky takovým uremcancům, co na to přitom s poklidem mají x krát, se to tady dříve či později sesype (zdravotnictví). A to pak bude od takových "chudáků" nářku až se místo pár stokorun budou platit desítky tisíc či více... Jak se říká kdo chce víc, nemá nic... A dojedou na to všichni.
0x
Když jste zaplatil, tak to jste nejspíš taky dostal účtenku, kde bylo rozepsáno kolik a za co, ne?
Pokud jste bezdomovec, určitě znáte organizace, které právě vám s podobnými případy radí - obraťte se na ně, určitě nebudete první a oni už nějaký postup pro vás budou mít dávno připravený a odladěný na lidech ![]()
Pokud vám nebylo jasné, za co platíte kolik a proč, měl jste se tam zeptat, určitě by vám to ma místě vysvětlili, zvlátě pokud vy už máte vytržený zub a oni ještě nemají peníze - dost bych se divil, kdyby vám místo vysvětlování řekli "tak si ty peníze nechte, my vám tam tu zkaženou 8 narveme zpátky" ![]()
Já platím za nový zub tak řádově kolem 10 000 Kč a jsem hrozně rád, že mám dobrého doktora. U těch bezplatných předtím jsem na křesle několikrát omdlel bolestí, že mě museli křísit a kvalita té práce taky nic moc, tady to mám bezbolestně a opravdu kvalitně.
0x
Pokud bych nesouhlasil, nenašla by se pro mě nejspíš kapacita, protože by podle jeho vyjádření nemohl kvůli možným rizikům z nedostatečného vyšetření a následného delšího nutného času na ošetření ten zákrok provést. I tak je to pro něj komplikace, protože má ten den časové možnosti už pouze na objednané pacienty. A já bych šel na specializované pracoviště čekat do fronty někde v nemocnici 30 kilometrů daleko.
Vzal jsem to, není to tak závratná částka zvlášť při akutní bolesti, a musím konstatovat, že šetrnější a tak bezbolestný zákrok jsem snad ještě nikdy neabsolvoval. A co si budeme povídat, zachránil mi dovolenou a můj ošetřující lékař byl taky spokojený, že jsem si to nechal kvalitně ošetřit.
Jinak můj lékař si za trhání bere nevím kolik, ale obvykle za nějakou tu předělávku starší plomby dávám od 1200 do 2000. Předchozí lékař chtěl za každou návštěvu kolem 600, vykázané to bylo jako lepší anestezie nebo platba za ošetření dásně, ale jeho práce nestojí fakt za nic. Vzhledově, funkčně i samotným minimálním komfortem při zákroku. Jsem rád, že se mě ujal ten můj současný.
Na jednu stranu vás chápu, mohli cenu za vytržení konzultovat předem. Na druhou stranu věřím, že jste dostal lepší péči třeba v kvalitnějším účinku anestezie, takže jste zbytečně netrpěl, možná s ohledem na postavení kořenů viditelném na rentgenu nebyla rána zbytečně veliká, a že pokud se to šilo, že stehy nebudou zvyšovat bolestivost při hojení.
Vždycky je něco za něco.
0x
Já platil po trhání jen za jakousi silikonovou vložku kterou sem si tam měl dát, aby to tolik nekrvácelo. Stálo mě to celkem i s trháním 300Kč. Zlatý... Ale těch 1500 bych za to dal taky, když vím že od tý "zkurv.." 8. budu mít klid.
Už do toho zubu navíc nikdy více investovat nemusíte, jako např. do plombovaného.. A jestli vás to nebolelo při trhání a ani následující dny poté, tak bych těch 1500 neřešil. Je to pravda, ale můj osobní názor. 1500 (mimo jiné i díky době inflační postcovidové) je v dnešní době vlastně už pakatel.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.