Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dědické řízení

Od: ppeckova odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat. Před pěti lety mi zemřel otec. Dědické řízení bylo provedeno, avšak nyní, po pěti letech se opět otevřelo dědické řízení z důvodu dluhu u Hornické zdravotní pojišťovny, která ovšem v roce 1996 šla do konkurzu. Je možné po tolika letech vymáhat dluh? Navíc nemáme ani tušení o tom, že by byl otec u této pojišťovny pojištěn, jelikož nemáme v ruce ani smlouvu. Mohli byste nám prosím poradit, jaké kroky máme učinit?

Předem děkuji za odpověď.

Se srdečným pozdravem

Pavlína

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

lidka*
hodnocení

1x

Zdravím Pavlíno, zde je diskuze na podobný případ dodatečného uplatnění dluhu po dědickém řízení.

pomocvpravu.cz/...

Jsou tam i odvolávky na paragrafy a uvedená promlčecí doba. Ale v každém případě žádejte podrobnou informaci od notáře, který bude toto projednávat. A samozřejmě i fotokopii dokladů, na základě kterých se řízení zahajuje. Musíte mít čas si podklady prostudovat, případně se poradit s právníkem. *cteni*

marenka*
hodnocení

0x

Já si myslím, že je to dávno promlčené.

kato*
hodnocení

0x

Pojistné-promlčení. sagit.cz/... V tomto článku se mluví o promlčení až po 5 letech.Takže pojišťovna nárok mít může.Nicméně jak předeslal(a )lidka bych zašel za notářem pro kopie smluv,které se nárokují.A také napište pojišťovně o prominutí penále za dobu od úmrtí až do dokončení dědického řízení.Neboť jste o dluhu nemohli vědět.A ten neúměrně naskakuje a ne vaší vinou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]