Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,mám sestru které dělá opatrovníka město ale nejsem spokojen tak chci převzít opatrovnictví já.Jak mám postupovat? Dekuji
2x
Chválihodné,ale...
Víte co to opatrovnictví o sestru znamená a co to všechno obnáší? Dělal jsem přes osm let sice manželce,ale velký rozdíl v tom asi nebude.Ale udělal jsem si ,,zdravotnický a sociální kurz,, a měl jsem to v pohodě.Taky asi bude rozhodující ve které skupině postižení a opatrovnictví je sestra zařazena a jestli se tomu budete věnovat 24/7 nebo jen pár hodin ,,někdy,,.Počítejte znovu se sociálním šetřením v místě,kde se budete o sestru starat,znovu vyšetření co zvládne sama a co ne,jakou vlastně a jestli vůbec potřebuje opatrovnickou péči atd...
Před cca.třinácti lety jsem to měl jednoduché.Manželka byla už v domově se zvláštním režimem(tam jsem si udělal kurzy),doma udělal nějaké úpravy pro ni a vzal si ji zpět domů.Zašli jsem jen na ÚP-vypsal jsem papíry a sebe uvedl jako jediného opatrovníka od (datum).Až došli schválené papíry od soudu (v té době znovu šetření sociálka tak nějak nedělala) s datumem od... jsem se staral.Po úmrtí a vyřízení všech formalit (hlavně úmrtní list) znovu ÚP a ukončení opatrovnictví a žádost o započítání doby,aby se to objevilo na ČSSZ.Povedlo se a mám to zaevidované jako Doba péče.
Neznám zdravotní stav Vaší sestry ani proč se doposud muselo starat město a ne Vy a najednou jen kvůli nespokojenosti do toho jdete,ale doufám,že to není jen kvůli jejím penězům nebo majetkem za opatrovnictví.Nesmíte s tím nakládat jak si umanete.Ani když ji omezíte na svéprávnosti.Znovu vše přes soud... - jen upozornění.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.