Nejste přihlášen/a.
Já většinou udělám rohlíky s taveným sýrem a suchým salámem, nakrájím zeleninu, popadnu nějaké ovoce, müsli tyčky a třeba korbáčky a tak podobně... taveňák a suchý salám vydrží v pohodě x hodin, nikdy nám nic nebylo.
Ale přeci jen, tento víkend má být opravdu teplo, co si tak berete do batohu na celý den, když je opravdu hyc? Jen dodám, že jsme 4 členná rodina a tak toho jídla je dost
Díky za tipy
0x
A mimochodem, trvanlivý salám není o chemickém mixu, ale fermentaci a stupni vysušení, to z něj dělá trvanlivou potravinu (pokud tedy víte co kupujete)
0x
Velkou láhev vody, pro 4 člennou rodinu raději dvě. Jistě víte, jak děti rády pijí. Beru si něco jako Vy, pečivo, sýr, trvanlivý salám. Oblíbila jsem si paštiku v aluminiové vaničce, k tomu plastovou lžičku a pečivo. A když jsou tam děti, udělá radost ovoce. Jablko, hruška, kiwi, už začínají pěkné meruňky a nektarinky. Minule jsem si ny výšlap nakrájela do plastové krabičky melouna. Turistky se sběhly, melouna mi snědly. ![]()
Pokud si plánuji trasu, vím dopředu, kde najdu dobrý krmelec, kde si mohu odpočinout, najíst se. Stačí klidně i polévka, pokud je sytivá - dršťková, gulášová, frankfurtská...k tomu krajíc chleba či rohlík a hned zase může člověk jít dál.
Dětem čepice na hlavu, proti slunci, opalovací olej, aby se nespálily, dobrý je i repelent prorti komárům. A pro jistotu pláštěnky, i když v příštích dnech by déšť hrozit neměl. Na ruce vlhčené ubrousky, náplasti na odřenou patu, toaleťák...podle věku dětí možná i náhradní spodní prádlo, kdyby něco, ale tohle všechno jistě víte.
Jaga.
Paštiku zkusím, díky
Že bych si na vrchol Sněžky nechal dovézt pizzu? A nebo ji táhnul v krabici sebou? Ale no tak!
Nebuďte zbytečně negativní
Tak ono pojem "normální" si každý vykládá jinak že? Pro někoho je normální dát si s rodinkou výšlap v přírodě, v hycu třeba kolem řeky... Pro někoho je normální strávit takový den v obchodním centru. Každému co jeho jest
Ty komentáře, když na každičkém výletě dávám dětem "zase" rohlík se salámem...![]()
Myslím, že výlet není častěji, než jednou týdně. A tak ten rohlík se salámem ve zdraví přežijí. Lepší, než nic a mít hlad.
Jezdila jsem léta na stále stejný tábor. Jezdil kuchař, silný, holohlavý starší pán. Byl to pytel dobroty, ale rád dělal, že je zlý. Když některé dítě nechtělo jíst, přišel k němu, vyvalil oči a řekl: "Kdyby takovou dobrotu měly děti v Černošsku, ty by se, panečku, olizovaly. A ty to nechceš? Hlad na tebe, mizero!" Děti se ho bály a jedly. My, vedoucí, se chechtali, protože ten člověk by kuřeti neublížil. Ale pouštět hrůzu uměl.
Dodnes vzpomínám, jak děti vymetly talíře, když jim domluvil.
Jaga.
Tazateli:
Ja, kdyz jdu na vylet, den predem si upecu neco jako extremne variabilni nakyp (jako vegetarian, ale uvarte podle sveho). Treba cuketovy s uzeninou (zahustuje vajicko, mouka nebo oves. vlocky), kvetakovy, mrkvovy, lusteninovy, brokolicovy, vsechno se da ladit ruznym syrem, hrasek, kukurice, kapie, olivy, seminka... Tech kombinaci je milion. Udelate hluboky pekacek, vychladle nakrajite na kostky/krajice/prouzky/cokoliv.
To jako "hlavni chod".
Svacinka mezi tim treba syr, pokud nebyl v hlavnim chodu, je leto, dobre padne salatova okurka a deti at krupou a prikusuji syr, sunku, miluji tofu, krasna nahrada...
Jako sladkost bych vzal detem jakykoliv ovocny nebo klidne bily jogurt, banan, orechy (doporucuji detem pravidelne davat i doma vlasske orechy, to je zazracna potravina), nejakou sladkou blbost, pokud to musi mit, ale max jednu a mozna cestou zmrzku za odmenu. Ja pecivo nejim, nahrazuji to temi "nakypy", ale samozrejme nejake pecivo, kaiserka, celozrnny tmavy chleb, idealne ne pizza rohliky a tato az moc zpracovana peciva.
Cista voda, cestou nekte tocena kofola, ale opet neprehanet!
No a mate pomalu vecer a deti uz jdou spat a vy si date pivko/vinko a hotovo
At se vam vylet povede, hlady urcite nepojdete, nic z vyjmenovaneho se za ten necely den nezkazi a bude vam fajn
Moje pointa je hlavne v tom neucit deti na ty sladke potvoroviny, vse se da nadherne nahradit prirozene zakladnimi surovinami, jen to nekdo musi zodpovedne pripravit. Deti by mely znat primarne zakladni, prirozene a realne chute, nikoliv neprirozene synteticke extra koncentrovane "moderni" chute.
Hezky vecer
Tech moznosti je tolik, ze me az u srdce pichlo, kdyz jsem cetl o @tm podezrele spatnych stravovacich navycich.
Porad plati, ze kdyz sebou nevemu hloupost, ale dobre veci, tak tu hloupost logicky nesnim a od hladu zcela jasne snim to zdrave, co mam.
Skakat podle jakychsi chuti deti ze skoly, ale no taaak. Vy jste ten, kdo zabezoecuje stravu, tak nezabezpecujte tu nejhorsi moznou. Tem detem v dlouhodobem i kratkodobem meritku skodite a ze se Honzik hodi od trucu o zem, protoze nemel pizzu, colu a brumika, tak to vazne neni adekvatni vychova.
@tm Já mám zkušenost, že s přístupem "nechceš, nemusíš, ale nic jiného stejně není" děti velice rychle jí naprosto všechno ![]()
0x
Napíšu, co s sebou nosím, ne vždy vše, různě obměňuji podle chuti, co je v akci, atd...
- housky a v nich plátkový sýr (eidam, gouda, carski), herkules, nebo lovecký
- bageta s pikantními kuřecími stripsy, ale do toho extrémního horka raději tuňákový salát mexiko (v podstatě konzerva, lze snadno otevřít, konzumace lžičkou, přibrat pečivo), obojí viz obrázky. Obojí je mírně pikantní, prý to dětem vadí.
- proti ovoci nic nemám, ale na výlet raději zeleninu, papriky, kedlubny, obolí doporučuji pokrájet doma, rajčata, ředkvičky
Až na výjimky s sebou beru 100 gramovou čokoládu, právě teď do toho horka bych ji nebral.
Už pár let nejím paštiky, ale pokud víte o kvalitních, tak proč ne.
Můj názor na müsli tyčinky, základ je zrní s cukrem.
Hlavně strava má být vyvážená, takže takzvaně zdravé potraviny musí být vyvážené těma takzvaně nezdravýma.
Dostatek tekutin, to je jasné.
0x
Nam se osvedcil bulgurovy salat se zeleninou a sunkou (salamem) do mensich misticek. Muzete udelat i testovinovy nebo ryzovy.
Nekdy bereme i karbanatky nebo platky upeceneho veproveho masa. To chutna s chlebem v prirode opravdu luxusne. Kysela okurka osvezi. Pokud nemate chladici ruksak, muzete pouzit hlinikovou nakupni tasku a 2 chladici elementy nebo i led v pytliku.
Jako syr a na zasyceni bych volila Baby-bell.
Preji hezky vylet.
Doplním @bramburku: před mnoha lety jsme chodívali s dětmi po Krkonoších. Víkend každých 14 dní a prošli jsme tam kdeco, od Harrachova, po Pomezní boudy. V té době jsme měli všichni rádi "sejrové placičky." No, on to byl vlastně holandský řízek. Strouhaný sýr, mleté vepřové, sůl, pepř, vejce, mléko. Z toho placičky asi jako dlaň, obalit ve strouhance, smažit. Děti to s chlebem měly hrozně rády. Dodnes, když se sejdeme, vzpomínají, jak na Luční boudě jedly "sejrové." Jaga.
0x
Poslední výlet nám jeden rohlík zbyl, dojídal jsem ho doma, asi po osmi hodinách počítám... v pohodě
Jednou jsem před výletem měla roupy. Koupila jsem bagety, takové jako větší rohlík. Rozkrojila, na jednu půlku majolku, na druhou kečup. /nebo hořčice/. Obložila jsem listem salátu, salámem, šunkou, plátky vařených vajec, plátky ster,, okurky, plátky naložených kapií. Bylo to dost tlusté. tak jsem to zavinula do alobalu, dala do lednice. Do rána to získalo pěkný tvar a drželo to pohromadě. To jim moc chutnalo a já si na sebe upletla bič. Když jsme někam šli - a mami, uděláš nám obložené bagety?
Jaga.
0x
0x
0x
doplněno 19.06.26 21:36: To bramburka: Máte pravdu, konzervované maso už nekupuji, když ho nepotřebuji.
0x
A pokud budete chtít mít i teplé jídlo, což asi ve vedrech chtít nebudete, ale tip se hodí po celý rok, zkuste toto: expresmenu.com/... My tedy osobní zkušenost nemáme, ale z mého okolí jen spokojenost.
0x
Třeba pečené ovesné sušenky, luštěninové housky, ovoce, zelenina, raw tyčinky, oříšky, ... nic extra.
Zajímavě ale vypadá Adventure Menu - hlavně pro rodinu, máte opravdu pořádné jídlo a pak stačí jen mini svačinky. Kromě již doporučeného salátu jakékoliv jiné konzervy - tuňák, sardinky, losos, ... + pečivo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.