Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Skoro dvouletý syn se nemazli

Od: gabina
Dobrý den ,trápí mě jedna vec a chtěla bych vědět zda je to normální zda se to časem změní nebo proč to tak je jak je .mám 20 měsíčního syna , normalne zamnou jde víc než za tatkem , ale když ráno vedle mě je než vylezeme z postele ,tak leží kouká se mi do mobilu ale když na něj chci sáhnout přitulit se ,tak se stáhne hned a osije sebou jako by nechtěl ,nevím ani pusu mi dát nechce . Trápí ne to nevím proč..jinak zamnou chodí normálně a chce být semnou spis než z tatkem . Vztah máme dobrý jen nechápu moc proč tohle dělá a nechce se tulit ani objímat .děkuji za názory

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

13x
A bude to ještě horší.:-D
Prosím vysvětlit?
"tak leží kouká se mi do mobilu"
To raději po ránu první mobil a pak až syn?

nov
hodnocení

7x

Zřejmě vycítil, že je pro vás důležitější mobil víc, než on. Mobil do postele nepatří. Proč neustále měníte své jméno?

olin

..to s tou záměnnou jména by hodně vysvětlovalo;)

hodnocení

3x
"Tak už jsem si vyřídila sociální sítě, pomazlíme se?"
Když vezmete do ruky mobil, z velké části odcházíte z prostoru, ve kterém fyzicky jste a přecházíte jinam do prostoru internetu. Nejste už v místnosti s dítětem, vaše pozornost je jinde, v místnosti jste pouze nechala "alarmy" smyslů, tedy, může si vás třeba křikem přivolat, podobně, jako byste byla na opačném konci bytu. Navíc, pokud si vás přivolá v nevhodnou dobu, kdy třeba píšete příspěvek a chcete ho dopsat, bude vnímat vaše znechucení, že "otravuje zrovna teď".
Nedávno v nějakém pořadu o psech bylo, že když jste se psem a koukáte se do mobilu, tak pes se cítí ukřivděně, protože nechápe, proč nejste duševně s ním, nereagujete na něj a hrajete si s nějakou pitomou svítící krabičkou. Nechápe, že vaše tělo je s ním, ale vaše pozornost ne.
A To vaše dítě je teď cca na mentální úrovni toho psa. Ale ty následky takovéto "výchovy" budou časem horší, než u "pitomého" psa.

pb®
hodnocení

2x
Mobil je větší lákadlo než matka. Nedávejte mu ho, neukazujte. Stačí dítě od mobilu odříznout a bude jak vyměněné. Začne si hrát, zajímat se, povídat, vymýšlet. Ne jen tupě koukat a scrolovat. Vidím to na mladším synovi. Jakmile nemá mobil, je z něj kouzelné dítě. Jakmile mobil má, je to spratek.

hodnocení

2x

Všichni to napsali docela přesně a jasně. Já si troufnu tvrdit, že přivoláváte Aspergra nebo Autistu.

bramburka
hodnocení

2x

Dite je nepopsana kniha, kterou teprve vy vychovavate a tvarujete. Rodice si casto neuvedomuji, jak moc deti zrcadli chovani svych rodicu. Kdyz budete jist ze zeme, dite to bude delat take. Kdyz na nej budete mluvit cinsky, dite na vas bude mluvit cinsky. Kdyz budete koukat do mobilu, dite to bude delat po vas.
Dat malemu diteti do ruky mobil, je nebezpecna zbran. Vy sice budete mit na chvili pokoj, ale s jakymi nasledky. Ne nadarmo se v nekterych zemich rozhoduje o zakazu mobilu ve skolach.
Znam jedno dite, ktere bylo takhle vychovavane. Nadherna holcicka ve znackovem obleceni, ktera si nikdy nehrala na pisku (neumela to), nechodila na prochazky, protoze ji vetsinou jen nosili, neumela malovat, zpivat, pohadky ji nebavily - proste dite vyrustajici ve virtualnim svete. Ted ji je 11, neni socializovana, neumi se ani poradne sama najist, nema kamarady, opakovala druhou tridu a ve skole ma asistentku. Nedovedu si predstavit jeji budoucnost. A rodice to svadeji na skolu!
Takze budte velice opatrna, jaky priklad svemu diteti davate. Deti nasavaji deni kolem sebe daleko vic, nez si dospeli mysli!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]