Nejste přihlášen/a.
Zdravím zdejší rádce.
Potřeboval bych poradit nebo se dozvědět osobní zkušenost, pokud někdo zkušenost má.
Léčím se s karcinomem prostaty a metastázemi v kostech, které mi občas působí problémy a musím brát léky na utlumení bolesti. Setkal jsem se s radami od přátel, že si mám nechat dát infuze (je jich 5 po týdnu) vitamínu "C" s příměsí Novalginu. Zdravotní pojišťovna to sice nehradí, ale to není podstatné. Jde mi hlavně o to, jestli to má smysl a jak dalece to pomůže, pokud to vůbec pomůže.
Vím, že to onkologickou léčbu nenahradí, ale může ji podpořit?
Bez schválení onkologa bych to nepodstoupil, ale než se na něj s takovýmto dotazem obrátím, rád bych se poradil s těmi, kteří s tím mohou mít nějaké zkušenosti.
Za vaše rady a názory předem děkuji.
5x
Řešit jedině s onkologem...nikoliv na laické poradně. Manžel to má podobně, 9 let bojuje s touto diagnózou, 3 metastázy v kostech má také.
Teď je už od srpna v klinické studii, bolesti sice ustoupily, nikdy je neměl tak velké, i když byly, ale zas to přineslo jiné problémy.
Je to boj...samozřejmě se onkologa zeptejte, ale řídila bych se pouze radami onkologa.
doplněno 11.06.26 10:13:
@11111 ale to se právě musíte ptát onkologa, jde o Váš život, nikoliv onkologův. Jak se tváří, nebo jestli nerad, by mi bylo ukradené.
A tu prostatu máte odoperovanou, nebo to už nešlo? Manželův kamarád asi má podobný problém jako Vy, na operaci karcinomu bylo už pozdě, také to u něj šlo rychleji, také má metastázy v žebrech. U každého to jde jinak.
Manželovi potom pomohl kybernetický nůž ve Vojenské, když stouplo PSA, absolvoval 5 ozářek a na 2 roky byl klid.
Máme bezvadnou onkoložku, na vše se ptáme, i na Pluvicto, na které zatím nemáme nárok. Klidně hledejte možnosti na internetu, nežinýrujte se na vše zeptat, od toho tam onkolog je. Hodně štěstí, bojujte!
Děkuji za radu. Bez onkologa bych do toho samozřejmě nešel, ale než se na jěj obrátím, tak bych chtěl o věci vědět trochu víc. Samozřemě vím, že Novalgin neléčí příčinu bolesti, ale jen bolest utlumí, ale na jak dlouho? Uplyne 6 týdnů a steně budu brál analgetika dál? A vysoká dávka vitamínu "C" nějak pomůže, nebo jen zatíží ledviny?
Není nad osobní zkušenosti a možná, že to nebudu vůbec řešit, protože lékaři nejsou rádi, když za nimi někdo přijde s tím, že mu jeden kamarád poradil ... a jestli by to bylo pro mě dobré absolvovat...
Na bolest užívám Zaldiar a jen nepravidelně někdy na noc.
Přeji vám s manželem hodně sil a pohody.
Dostávám hormonální léčbu, která postup nemoci na 3 r. zastavila. Před rokem začalo PSA opět stoupat a v jednom obratli začala progrese, která prorůstala do míšního kanálu (to začalo utlačovat nervy a od toho jsou ty bolesti). Letos v lednu jsem dostal 5 ozářek CiberKnyfe (kybernetický nůž) na ten obratel a postupně se to zlepšuje.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.