Nejste přihlášen/a.
chtěl bych znát názor nezávislých lidí, jestli mám celou věc řešit přes Policii ČR a jak to vidíte z právního hlediska.
Na dětském dni jsem seděl s rodinou asi 30 metrů od skupiny lidí. Můj 13letý synovec měl nějaký konflikt se 16letým klukem. Ten přišel k našemu stolu a postavil se přímo před synovce, jako by si s ním chtěl vyřídit účty.
Vstal jsem a snažil se situaci uklidnit. Přiznávám, že jsem byl vulgární a opakovaně jsem mu řekl, ať jde pryč. Současně jsem ho jednou rukou odstrkoval stranou od synovce. Nepopírám, že mezi námi došlo ke strkání ale vše s citem.
Potom přišel jeho starší bratr (28 let). Řešil jsem to i s ním a opět jsem ho vyzýval, aby šel pryč od dítěte. Situace byla vyhrocená a nakonec jsem ho silně strčil. Při strknuti prý byl udeřen pěstí. Následně jsem se otočil a šel si sednout zpět ke stolu.
V tu chvíli mě podle mého vnímání chytil zezadu za límec trička, strhl mě na popelnici a začal mě opakovaně bít pěstmi do obličeje. Skončil jsem na zemi a moc si nepamatuji, protože jsem byl v šoku a silně jsem krvácel z nosu.
Mám lékařsky potvrzenou zlomeninu nosu, hematomy a otoky v obličeji. Stále mě bolí hlava, záda, mám nateklé tvář a špatně se mi kouše na pravou stranu. Čekají mě další kontroly, protože lékař uvedl, že kvůli otokům zatím nelze definitivně posoudit všechna zranění.
Problém je, že druhá strana má početnou rodinu a někteří tvrdí, že jsem dal první ránu já. To si bohužel nejsem schopen stoprocentně vybavit, protože vše proběhlo velmi rychle a následně jsem utrpěl zranění. Vím jistě, že jsem ho odstrkoval a strčil. Nejsem si jistý, zda mezi tím nepadla i rána z mé strany.
Celé situaci přihlížela i moje šestiletá dcera, která pak plakala a měla o mě strach.
Myslíte si, že mám celou věc oznámit na Policii ČR? A pokud ano, mohl bych mít vzhledem k okolnostem problém i já, nebo by se podle vás primárně řešil útok, po kterém jsem skončil se zlomeným nosem?
Děkuji za názory.
2x
To jsi tam ten spor dvou mlaďochů uklidnil opravdu skvěle ![]()
![]()
Tam jsou napadení tři, jedno strkání do kluka, druhý strkání do jeho bráchy - ty jsou bez zranění, takže nic.
Pak je třetí napadení se zraněním. Borec tě napadl zezadu, navíc on žádné zranění nemá, takže těžko vyargumentuje že se jen bránil. K tomu se policie volá hned, ale jde to i dodatečně. Podej TO, policie vyšetří a rozhodne se co s tim. Hoď se do pracovní neschopnosti aby šlo těžké ublížení na zdraví, nějaký modřiny se řešit nebudou.
Pokud nevíš jak to vyjednat tak si vem právníka, ten ti poradí jak přesně vypovídat atd.
0x
doplněno 08.06.26 10:32: Mimochodem, pokud jste na neschopence, tak vám přijde dotazník, kde budete muset popsat okolnosti, za kterých k úrazu došlo.
Šlo čistě o to, že jsem nechtěl, aby dospělý muž a starší kluk stáli čelem proti dítěti a vyvolávali konflikt. Vulgarity byly obecné nadávky v afektu, nic rasistického ani diskriminačního.
Řešení neznám, protože jsem se nikdy s nikým neprala a nos mi nikdo nerozbil.
Zaráží mě něco jiného: Měl jste tam na starosti 6 letou dcerku. A když jste před tím dítětem vypouštěl z huby "jdi do pi..".a podobné perly, co myslíte, že si to dítě odnese do života? Buď se za Vás bude stydět, nebo z ní vyroste stejně hrubej pytel, jako jste Vy. Když to od Vás slyší. Měl byste jí být vzorem a ne se chovat jako nejhorší hrubián. Jaga.
A druhá věc – i kdybych udělal chybu a dospělého chlapa silně strčil, opravdu je podle vás normální reakcí stáhnout člověka zezadu za límec, shodit ho a opakovaně ho bít do obličeje tak, že skončí se zlomeným nosem?
Píšete, že jsem údajně dal první pěstí já. To ale není něco, co bych si byl schopen stoprocentně potvrdit ani vyvrátit. Vím jistě, že došlo ke strkání a že jsem ho silně odstrčil. Někteří z jeho rodiny tvrdí, že v tom nebo těsně potom padla z mé strany i rána pěstí. Já si to kvůli adrenalinu a následnému šoku nepamatuji natolik jistě, abych to mohl potvrdit.
Proto mi přijde zvláštní udělat z celé situace jednoznačný závěr, že jsem byl agresor já, když výsledkem je, že já mám lékařsky potvrzenou zlomeninu nosu a další zranění, zatímco druhá strana žádné zranění neutrpěla.
0x
Podle Vašeho popisu jste fyzicky napadl Vy jeho. Jestli jste do něj "jen" silně strčil, nebo mu dal pěstí není podstatné (ostatně Vy si to ani nepamatujete a on má svědky). On se v podstatě bránil, i když možná nepřiměřeně. Takže ano, jestli chcete mít problém, běžte na plicii.
doplněno 08.06.26 10:02:
asd1 - Problém je v tom, že si tazatel v záchvtau vzteku nepamatuje, jak to vlastně celé probíhalo. Takže se můžem jen dohadovat kolik "akcí" to vlastně bylo a kdo koho praštil první.
To je nesmysl. Tam jsou dvě různé akce, jedno strčení a tím akce skončila. Napadení ano ale bez zranění. Druhá akce - borec se vrátil, napadl zezadu a zmlátil pěstmi. Jestli u toho chytil nějakou i on tak tam to byla jednoznačně nutná obrana.
= nic mu nehrozí. Tomu druhýmu ovšem ano. HOdně rozhudou následky zranění - délka pracovní neschopnosti, příp. trvalé následky typu bolesti hlavy, hnutá nosní přepážka atd.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.