Nejste přihlášen/a.
Známý (sám žije, 58, Vš, citlivý) má sice podporu přes 20 tis. , ale je šestý měs. doma a postrádá sociální kontakt. DPP, DPČ, jakou brigádu byste mu doporučili? Ano, podporu by načas zastavil , doufaje, že pak si "zbytek dobere"... díky za rady, není ZTP, umí počítač
0x
Současně s registrací na ÚP lze vykonávat tzv. nekolidující zaměstnání:
- Hrubý měsíční příjem nesmí přesáhnout polovinu minimální mzdy (na ÚP se dokládají měsíčně výplatní pásky). V roce 2026 činí minimální mzda 22 400 Kč, limit přivýdělku je tedy 11 200 Kč měsíčně.
- Lze pracovat na HPP nebo na DPČ. DPP je vyloučena.
- Podpora je po dobu trvání zaměstnání zastavena.
0x
Já bych, po zkušenosti se svým tátou, nic nedoporučovala. U nás bylo totéž, ale táta se fest naštval, že po mě nic nechce, nechce abych ho dotovala nebo mu hrála loutkové divadlo, že mi je do toho prd, co on v zasloužením důchodu, dělá. A bylo vymalováno! Já jsem si připadala, jakože čekám na jeho výdělky. Strašný pocit!
Jak prosím, bylo "totéž"? Ve kterém roce to bylo? přijde mi, že situace na trhu práce je mimořádně napjatá, a jak jste z něho vykopnut či odejit NENI moc šance se do vln trhu práce ve věku 58 let vrátit...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.