Nejste přihlášen/a.
2x
Zdravím, nepíšete hodnoty glykovaného hemoglobinu, od toho se pak vše odvíjí. Pokud nemáte žádné další komplikace, bude Vás léčit praktická lékařka. Pokud si nebude vědět rady, nebo se to bude zhoršovat, odešle Vás na diabetologii. Hodně diabetiků z mého okolí to tak mělo.
Na diabetologii to bude podobné. Ne každému prášky sednou nebo účinkují stejně, takže i tam může lékař vystřídat různé léky, než Vám léčba sedne. Pak si člověk také může připadat, že se na něm experimentuje.
Nejvíc pomůže úprava jídelníčku a zařazení pohybu, pokud je to možné to Vám řeknou všude.
2x
Manželka je - tedy byla, už je v důchodu - lékařka, diabetoložka. Co doma povídala, někdy to bývá dost problém vyladit léčbu aby pacïentovi a jeho životnímu stylu vyhovovala. Měla kontakty na pracoviště v Praze a když byl větší problém, tak se dohodla se známými na pražském pracovišti, že tam toho pacienta může poslat.
doplněno 06.06.26 07:53:
ppp
Podle sebe soudím tebe. Proč si myslíš, že všichni diabetici jsou obézní a na životosprávu kašlou?
Nemocný a zejména vyžraný pacient typu diabetes dvě by měl spíše ten svůj životní styl upravit tak, aby nezatěžoval systém a ne že by jsi měl pilulky ordinovat podle jeho životního stylu...
Obézní pacientům bych nechal hradit léčbu, myslím že přesně takhle to funguje ve Švýcarsku dostaneš šanci když nezhubneš to sádlo tak už platíš jak mourovatý
- ty si kup za svý korunky pěkně kontinuální monitoring glukózy A poznáš, jak dlabání sacharidů, pečiva a sladkostí ti raketově vystřelí glukóza ...
- Inzulín rezistenci tady má většina lidí dneska akorát o tom ještě neví a postupně si tě ničí , Srdce, orgány
- metformin? Něco mi říká že to je ten moderní hype pro lidi co hodně jedí a chtějí být hubení?
podle nohy stačí nasadit lowcarb hifat stravu a vyřešeno... Ono totiž sacharidy vyvolávají jen další hlad a nevím proč ale kari tvrdí že všechny civilizační nemoci se objevily až s příchodem a sacharidů a cukru
Yarda1 - Vždycky určitě ne, řekl bych že tak 9 z 10 lidí ... nejdřív si přečti co jsem napsal k tématu jinde a pak se snaž napadat ano podle sebe přesně, viděl jsem to na vlastní oči jak reaguje tělo na určitý potraviny a baví mě když 99% takzvaně pacientů si to nechá změřit jednou za půl roku u lékaře což mu vůbec nic neřekne než už je to dávno má, určitě mu to neřekne jak jeho tělo reaguje na kterou potravinu a aktivitu ! Myslím že zrovna od dva toho vím víc než ty a tvoje manželka dohromady a ještě dalších 10 doktorů, a ty si mysli co chceš, třeba že západní medicína to chce vyřešit, joo tomu věř ... Jak jsem už uvedl ve Švýcarsku tyhle věci pacient hradí, když nezhubne
D2 Nejčastěji souvisí s nadbytkem tělesného tuku, zejména v oblasti břicha.
Mezi hlavní rizikové faktory patří:
nadváha a obezita (zejména viscerální tuk kolem orgánů),
nedostatek pohybu,
vysokokalorická strava,
vyšší věk,
...
Slyšel jsem o případu hubeného pacienta, na patologii když ho rozřízli tak se z něj vysypal ( viscerální tuk, úplně žlutý jak montážní pěna, takže ani nemusí být obézní navenek ale prostě vnitřnosti zaneseny tukem
1x
Nerozumím tomu, proč tohle řešíte s obvodním a nechodíte na diabetologii. Dofám, že jste si něco načetla. Třeba to, že se cukrovce říká "tichý zabiják", současně jste zjistila, co to znamená "diabetická noha"a také, proč se při této nemoci rozpadá sítnice a bez správné léčby se slepne. Skutečně tohle všechno nevíte, když máte tolik informací, když máte PC a v něm strejdu Gůgla a tetu Viki. Klik na odkaz: bing.com/...
0x
Metformin predpisuje vetsina lekaru, ale ne kazdy ho snasi. Hodne lidi po nem mam zazivaci potize.
Ani, je to experiment, protoze kazdy na leky reaguje jinak.
brambůrky by ti ti doktoři kteří umí vyléčit diabetes, tak rozhodně zakázali ![]()
Problém toho je v hlavě
Podle mě, kdo jsi nekoupí kontinuální monitor glukózy v krvi a neudělal si pořádek v hlavě neboli nezjistí co mu ten cukr zvyšuje a kdy a jak no tak je to fakt pacient ale ne na diabetes ale na hlavu ...
Kdyžtak zkuste kanál Dr. Ekberg
(pak už stačí do chatgpt napsat třeba: jak se mám stravovat podle Dr. Stěna Rkberga ke snížení inzulínové rezistence),
bez zakoupení kontinuálního monitoru glukózy nemáte šanci zjistit jak reagujete na které aktivity a potraviny A bez totální očisty hlavy a změny návyků za posledních 30 let taky nemáte šanci
0x
klinicky jde o ekvivalentní léky se stejnou účinnou látkou... Metformin aktivuje enzym AMPK tzn. stejnou cestu, kterou aktivuje i intermittent fasting a low-carb strava.
Neléčí příčinu - pouze potlačuje symptomy (vysokou glukózu). Neřeší inzulínovou rezistenci v jádru, je lepší řešit inzulínovou rezistenci životním stylem (low-carb, fasting, pohyb, hubnutí) než lékem.
Ale to většina lidí nedokáže a nechce - oni chtějí žrát jak prasátka. Je to jejich jediná hedonistická radost v životě. "Přesně nastavit" - proboha takhle to nefunguje.
kdy má metformin smysl - Při velmi vysokých hodnotách glukózy (např. nad 8 mmol/l nalačno) jako dočasnou podporu, zatímco člověk intenzivně mění stravu a životní styl... přestaňte žrát cukry a cokoliv z obilí a jak vypálíte sádlo pohybem, na 90% budete mít do Pár měsíců játra a glukózu v pořádku ![]()
Ps: vážně si někdo myslí, že jsme tu 300 000 let skákali a jedli cukry a obilí?
to druhé až posledních 10 000 let a bylo toho sakra málo
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.