Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pujčka od banky

Od: hanus
Dobrý den chci se zeptat kolik mi dá banka pujcku na cokoliv?Uz mam jednu.Zajima me jestli mam narok jeste na dalsi.?

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

aio
hodnocení

0x

Dobrý den. No tak nárokovat si to nemůžete. Záleží na podmínkách banky a vaší bonitě. Mě například chodí neustále jestli nechci půjčku, že mám předschváleno atd.

Ale vzhledem k formulaci Vašeho dotazu tak další půjčku nedoporučuji. Kolik máte již půjčeno a kolik by bylo třeba navíc?

hodnocení

0x

Chcete si žádat jako fyzická osoba nebo podnikatel?

U fyzických osob musí bankovní i nebankovní instituce ověřovat bonitu, protože lidi jsou hloupí a nedokáží si spočítat, kolik můžou splácet. Pokud máte již jednu půjčku delší čas, banka k tomu přihlédne (jak kvalitně splácíte) a může být ochotná...

Dobré je ověřit si možnosti u více bank - udělat konsolidaci půjčky, kdy při splacení stávající vám nějaké peníze přidají a vlastně jen navýší jistinu. Mít více úvěrů je nejen že nebezpečné, ale i nepraktické.

Zmíněná konsolidace je možná u více bank - postupně se budou vnucovat s lepším úrokem. Takže z aktuálního úroku např. 12% se můžete dostat na 8, 6, ... Vše ale záleží na vaší schopnosti splácet.

2024
hodnocení

0x

Nárok? Ne, nic takového neexistuje.

Vaše banka Vám jistě ale ráda půjčí, pokud jste bonitní klient a své závazky včas a řádné splácíte.

V opačném případě Vám nepůjčí a žádný nárok si vymáhat nemůžete.

hanus
hodnocení

Jeste o tom popremyslim.Jeslti ano ci ne
.Diky za odpovedi

hanus
hodnocení

Tak s penezmi bych porad vychazel splaceni.potrebuji.na dovolenou a tak

Nechci vyznít jako závistivec.. já na dovolené byl každý rok, ale většinou jsou to týden na nějaké chalupě, pokud někam jedu - za rodinu to vyjde na 10tis.

Pokud bych si chtěl půjčit, pak jedině na

1) dům

2) auto v případě, že mi vydělává nebo mne veze do práce

3) rekonstrukci či opravu při aktuální finanční tísni

všechny další půjčky za zbytné věci jsou jen cesta do pekel

jmlc - souhlas. Půjčky uznávám na zdraví, bydlení a havárie. Půjčovat si na cokoliv jiného (dovolená, dárky...) je zhovadilost.

Co to je za nápad, půjčovat si na dovolenou? Sousedi jedou k moři, tak pojedeme taky. Když nemám tak letos sedím doma, střádám korunku ke korunce a pojedu příští rok.
cien

"potrebuji.na dovolenou"

Půjčka na běžnou spotřebu je velmi hloupý nápad. Pokud budete mít dostatek štěstí, tak vám nepůjčí nic.

mll

Na dovolenou bych si nepůjčoval. Hledejte, jakou dovolenou si můžete dovolit s tím, co máte. A nebo šetřete a příští rok si udělejte o to lepší dovolenou za své a ne na dluh. (Když dáte do kasičky každý měsíc 4 tisíce, za rok máte 40 a to už se něco uspořádat dá, i když doby, kdy se dalo jet na 3 neděle do Itálie za 1000 euro na člověka jsou asi pryč).

Nezlobte se na mě, @hanusi, ale zásadně bych si nepůjčovala na dvě věci: na dovolenou a na vánoční dárky. To jsou věci naprosto zbytné. Tak prostě jednou na tu dovolenou nepojedete, když jste si na ni nenašetřil. Za rok to třeba bude lepší a pojedete.

Chápu, když se lidem třeba rozbije lednička, pračka...a nemají peníze, že si na nový spotřebič půjčí. Ale dovolená opravdu nemusí být.

Vezměte si stan, spacák, kolo a jezděte po naší zemi. Nebude to příliš drahé a pokud Vám vyjde počasí, uvidíte a zažijete toho hodně. Já bych třeba na dovolenou i měla, loni jsme byla v Kalábrii, ale letos jsem kamarádky odmítla. Víc mě láká kus trasy Via Czechia sever - jih.

Spíš koukejte, až umoříte ten první dluh, než si nesmyslně brát další. Půjčka na dovolenou není dobré rozhodnutí. Když na ni prostě nemám, tak na ni nejedu. Jasné? Jaga.

hodnocení

0x
Když máte na splátky další půjčky, co si takhle ty peníze spořit, no a máte na dovolenou či dárky.?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]