Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co je to za čísla - máte zkušenosti?

Od: babajaga®

Dobrý den,

můj velice klidný mobil od včerejška zachvátilo šílenství. Zvoní a zvoní a...vyhodnocuje, že se jedná o spam. Telefon nezvedám, pouze poprvé a hned byl hovor položen. Další jsem už nechala jen vyzvánět. Všechna volající čísla hned poté blokuji, jsou nějaká divná, mají určitou návaznost:

226 200 834

226 200 835

226 200 837

226 200 838

226 216 247

530 501 798

530 501 799

Co to znamená? Máte s tímto někdo podobné zkušenosti? Docela mě to zneklidňuje. Děkuji - Jaga.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
To první
česká firma Novax Naturpharma - výroba a distribuce potravinových doplňků zaměřených na zdraví a tělesný vzhled člověka
Takže počítám že ty ostatní taky.
Takže spam, blokovat, blokovat.
Ty 530 nemůžu dohledat.
hodnocení

Právě nyní přibylo další v geometrické řadě: 226 216 246

Ano, tohle jsem čekala.

Nevím, proč se zaměřili právě na mě. Nevím, kde vzali mé číslo.

Leda že by se zkoušeli trefit naslepo. Vadilo mi to, dost, teď mě to už vzačíná spíš nudit. Furt blokovat a blokovat... Jaga.

Automat. Jak jste ho zvedla poprve, zjistil že číslo je živé tak bude zkoušet dál a dál.
Jediné blokovat
hodnocení

Dík, Juro, blokuji a blokuji a...*smich* Jaga.

Do Prčic!

Držím palce, ono je to přestane bavit.
Nevím co máte za telefón, nebo jak často přijímate hovory s neznámým čísel, ale v telefonu jde zablokovat že se vám nedovolá nikdo koho nemáte v seznamu.

0rion
hodnocení

2x

Může se jednat o chybně nastavený volací automat, už jsem měl také podobnou zkušenost, automat volal několikrát týdně pokaždé z jiného čísla, čili blokování je neúčinné, a ukončit obtěžování se mi nedařilo. Musel jsem zjistit, o jakou firmu se jedná, resp. pro jakou firmu byla tato služba objednána (někdy to nedělá přímo firma, ale marketingová společnost), zavolal jsem na jejich číslo a tam je seřval. Nejrychlejší a v současné chvíli asi jediné řešení je obdobný postup, tedy zjistit pro kterou firmu to je, zavolat tam a požadovat ukončení volání a vymazání z databáze. Zároveň bych firmu nahlásil na ČTÚ.

hodnocení

Tak právě další hovor: číslo 790 285 382. To tady ještě nebylo. Zablokováno.

Protože jsem narozena v polovině padesátých let a tudíž odkojená dechovkou, blokuju a zpívám si k tomu:

V klášteře mě nic netěší, protože tam nejsou hoši.

A já ráda tancuju, tancuju, TELEFON SI BLOKUJU! ;)

Ještě tak před 10 - 15 lety bych si podobné problémy nepřipustila. Inu, vývoj jde neustále kupředu, otázkou je, zda je to všechno k našemu dobru. Jaga.

hodnocení

0x

to jsou starosti - co neznám vůbec na to nereaguji ať si volá kdo chce

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]