Nejste přihlášen/a.
Jdu ze zlatnictví, dotaz zněl "zlatá placka", přívěšek, s motivem daného znamení. "Pane, tak do deseti tisíc", dostal jsem poučení, myslel jsem, že max. tisíce dva... Za tuto cenu jen "pozlacené" zboží, pane... Poraďte, kde byste tutu "zlatou placku" - přívěšek koupili Vy a za jakou ještě max. cenu?
Děkuji
1x
Udelej si v lete vylet na Sumavu, utabor se u Otavy a cele leto muzes ryzovat. Na podzim muzes napsat, na kolik si ten vytezeny gram zlata po preseti sto tun pisku cenis.
Zlatnik Te pak milerad udela retizek presne na miru. Bude tvuj, originalni, za cenu remeslne prace a doslova k nezaplaceni.
-
Zlato je dnes proste drahe.![]()
To mě zajímá, tak jsem se poradil s AI. Podle ní amatér vyrýžuje na Otavě cca 0,005g zlata za 1 hodinu. Takže pokud bude denně rýžovat cca 6 hodin, víc asi nevydrží, na 2 gramový přívěšek si bude muset vzít 2 měsíce dovolené. Myslím, že takový šperk by nikomu nedával a schoval doma jako největší vzácnost, cena v člověkohodinách by byla astronomická ![]()
Vzhledem k absenci vztlakove sily ve vakuu by takova druzice na Mars nikdy nedoletela.
To ale v NASA urcite vedi.
0x
doplněno 01.06.26 21:01:
A pro levnější výrobky z pravé kůže se jezdí do Turecka (pokud máte zájem něco koženého si k tomu "fláku" zlata pořídit).
0x
Já po špatné zkušenosti bych zlato na eshopu nekupoval, možná tak z Alzy, ale ta má omezenou a dost předraženou nabídku. Jako jestli hlavě nosíte staré ceny kolem 2000, tak ta doba už je prostě pryč.
doplněno 01.06.26 21:30: Vývoj ceny zlata za posledních 10 let.
Pokud má vaše mzda podobný vývoj, pak byste s tím neměl mít problém.
doplněno 01.06.26 21:30: Vývoj ceny zlata za posledních 10 let.
Pokud má vaše mzda podobný vývoj, pak byste s tím neměl mít problém.

0x
V zastavárnách nyní vykupují zlato cca 1800,- za 1 g., záleží na váze placky a koukněte se klidně i do zastaváren tam třeba seženete znamení co chcete a mnohem levněji než ve zlatnictví. :--))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.