Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kdo může nahlížet to spisu oznámení o dopr.nehodě

Od: ludmila
Pokud byla oznámena dopravní nehoda se zraněním, strany byly vyslýchány, nebylo vznesena pokuta ani řízení, kdo může získat informace z vyšetřovacího spisu?
(snad ten pojem spis nebo složka nazývám správně, prostě informace a poznámky co vyšetřující má k dispozici).
Osoba co oznámila nehodu je uplně jiná třetí osoba.
které strany mají na jaké informace nárok (výpovědi protistran, svoje výpovědi, úvahy, závěry, důkazy, stopy, výpovědi "čtvrtých stran")

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mm
hodnocení

2x

Právo nahlížet do spisu má každý účastník správního řízení, v tomto případě přestupkového, případně trestního.

Vzniká okamžikem, kdy je toto správní řízení vůči některé konkrétní osobě zahájeno. Pokud zahájeno nebylo (ještě nebo vůbec), právo nahlížet do spisu není.

hodnocení

0x

Každý, kdo je účastníkem řízení, popřípadě jejich zástupci.

ludmila
hodnocení

To jse mi moc nepomohl. V právu se nevyznám, tak mi takováhle odpověď nepřímá v jinotajích nepomůže a navíc mě zmate, musím se zeptat tedy znova a
je účastníkem řízení ten oznamující, ten vyslýchaný , poškozený a další? (který jsem vyjmenoval)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]