Nejste přihlášen/a.
Mám nárok na propustku od lékaře na celý den, pokud z důvodu výkonu lékaře nebudu pak schopný pracovat?.
2x
je to jen o domluvě zaměstnance a jeho nadřízeného
To bych zrovna netvrdil. Můj nadřízený je přístupný ledasčemu, ovšem to je mi k ničemu. HR si jede tvrdě podle svých not a nepovolí více než čtyři hodiny na propustku. Přes to vlak nejede, ani u lidí, co mají zubaře víc než 100 km daleko.
Takže, když jsem byl na kolonoskopii, která se jaksi za 4 hodiny zvládnout nedá, přinesl jsem propustky dvě. Stejné datum, stejné razítko a časy 6-10 a 10-14 hodin. Úřední šiml radostně zařehtal a já dostal 8 hodin náhrad...
amper, jasně, když první nadřízeny má nad sebou dalšího šéfa a ten ještě dalšího a pak vnitřní předpis, je to něco jiného, jak malá firma s jedním nadřízeným.
trtr,
včera 18:00, jsem to napsal, že jen nezbytně nutná doba. Kdo to posoudí, co je nutná doba?
V bývalé firmě jsem o tom rozhodoval já. Když mi zaměstnanec přinesl orazítkovanou propustku od pedikůry, tak měl smůlu.
Firemní směrnice jsou oprávněné, pokud nejsou v rozporu se zákonem.
trtr, ale to lze sdělit i o zaměsnanci, že se na něj vždy něco najde.
Já se domnívám, že situace zaměstnance a zaměstnavatele musí vycházet z dobrého vztahu.
1x
"Mám nárok na propustku od lékaře na celý den"...mnohokráte zde sděleno, že nemáte nárok na celý den, jen na nezbytně nutnou dobu. Tak zní předpis.
""...pokud z důvodu výkonu lékaře nebudu pak schopný pracovat"...pokud o tom rozhodne lékař, vystavý Vám neschopenku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.