Nejste přihlášen/a.
Máte, nebo chystáte se? Asi to bude skrze státní kasu na výstavbu bloků JE a možná i další projekty.
Zatím došlo pouze na "spoření" skrze VÚB.
6x
Dobrý den, nezkoušel a nezkusím - bral bych to jako podporu této rozhazovačné vlády a té své peníze půjčit nehodlám. Zdravím!
Byť s rozhazovačným stylem vlády taky nesouhlasím, tak osobně nad dluhopisy přemýšlím. Ne z důvodu podpory vlády ale proto, že když už jsou, tak se rozprodají. O tom není pochyb. A když je nebudu vlastnit, tak jen budu platit úroky ostatním a to taky nechci. Když už nějaké mít budu, tak si můžu říct, že neplatím ale naopak dostávám
Ano, reálně to tak úplně není ale aspoň pro ten pocit, že aspoň něco získám zpět ![]()
Toto je docela hloupý názor protože ta vláda si to půjčí jinde a je to hlavně na důchody a hlavně tohle je spíš možnost půjčit si to od občanů ale pokud občan uvažuje tímto způsobem no tak je to velice Nevzdělaný občan a takových občanů bych se kdybych byl neomezený diktátor bavil způsobem jako se volat napichovat zbavil chudých lidí
) udělal pro ně hostinu a ...
A ano, minulou emisi jsem si koupil ale tuto už ne protože mám lepší způsoby zhodnocení než tento velmi konzervativní pro lidi co maji averzi k riziku
A taky to není vhodný pro starý lidi protože horizont 5 let, dříve vybrat tuhle tu emisi je taky velký ztrátě a když někomu je 65 no tak se těch 70 už ani nemusí dožít takže je to taky o věku
6x
1x
Ja to resim vse pres internet a penize tam naliju tesne pred
Máte to chybně,upsat se musí do 28.6. peníze poslat do 7.7.,start je 15.7.Taky jsem to chtěl přes net,ale v tom předvyplněném tiskopisu po přihlášení bankovou identitou mi to vypisuje nesprávné rodné číslo,proto pobočka.
1x
Koupil jsem Fixní.
Je to lepší nežli spořící účet u RB.
Tam je sice úrok do 500 000 4% ale po zdanění to jsou 3,4%.
U dluhopisů to je bez zdanění.
Ale peníze jsou na rok blokovány.
Já to řešim tak že do dluhopisů dám jen to co určitě klidně i těch 5 let potřebovat nebudu.
Potřebné finance mám na spořícím účtu RB a mBank.
0x
Kdysi, asi před 13 lety, jsem si státní dluhopisy koupila. Byly to ty "korunové", kdy se z výnosu neplatila daň. Dostala jsem po určené době zpátky celý vklad a garantovaný výnos.
Nekecáte? Nějak se mi to nezdá
proti inflační dluhopisy byly před 8 lety (a nezdaněna emise byla až před 5 lety kdyz končilo Ano)
a korunový dluhopisy jsou něco úplně jinýho
Vas z prace nevyhodili? :D
Takzvané "korunové dluhopisy" byly daňová mezera v českém zákoně o dani z příjmů, která se masivně využila hlavně v roce 2012.
Princip byl jednoduchý:
dluhopis měl nominální hodnotu 1 Kč,
úrok (kupón) se zdaňoval za každý jednotlivý dluhopis samostatně,
daň se tehdy zaokrouhlovala na celé koruny dolů.
Takže například:
úrok z jednoho dluhopisu = 0,90 Kč,
15% daň = 0,135 Kč,
po zaokrouhlení dolů = 0 Kč daně.
A protože firma mohla vydat stovky milionů jedno-korunových dluhopisů, vznikly obrovské objemy fakticky nezdaněných úroků. Často si je kupovali sami majitelé firem, takže si vyváděli peníze z firmy s nulovým zdaněním (V podstatě jenom finanční operace a konstrukce dostat peníze z firmy ven bez zdanění
).
Konec této mezery:
možnost efektivně využít tuto konstrukci skončila novelou zákona od 1. 1. 2013,
nové emise už tento daňový efekt prakticky neměly,
proto většina korunových dluhopisů vznikla na konci roku 2012.
takže paní inženýrka míchala hrušky s jablky!
U státních dluhopisů pro občany byla od daně osvobozena úplně poslední emise a potom skončily (Ale k dnešku myslím ještě neuplynulo 5 let takže paní kecá že už dostala vyplaceno jedině že by si požádala předčasně) na dobu vlády ODS a teď od května (14?) jsou nové emise!
no... to jsem to od vás tedy schytala. Prostě si už přesně nepamatuji, kdy to bylo, ale vím, že to byly ty korunové, kolem toho byl dost rozruch kvůli nedanění. Byly asi na 4 nebo 5 let. Papíry k nim jsem potom skartovala. Nechápu, co vás na tom tak podebralo. Chtěla jsem jen přispět svou zkušeností, uklidnit tazatele, že to funguje, a dozvěděla jsem se, že kecám a míchám jabka s hruškama. A ne, mě z práce nevyhodili, co je to za hloupé otázky?
Dal jsem pěkné video , kde je vše vysvětleno - jak koupit, jaké typy , danění , vynosy .
A diskutujíci ukazují neznalost a je viditelná neochota zjistit si správné informace i když jim je předložite az pod nos.
Pěkná ukázka jak lidi mají klapky na očich a jak jdou manipulovat.

0x
Nyní se můžete i do první vlny pŕihlásit.
Ano ale ta nynější emise má úplně jiné podmínky a "vyplatí" se při dodržení pětileté doby, mimo těch bundu, protože oproti minule emisi je tam výrazné znevýhodněním předčasného výběru
)
dneska vyšlo video s guvernérem ČNB že má peníze pouze v snp 500
) No tam to dávám delší dobu a za poslední rok + 23% čistého (důkaz; https://ibb.co/mF2nQYWp ) takže ať si každý vybere podle své gramotnosti, no michala nebudu hodnotit ale snad jen že opravdu moc neumím mluvit ale blbej úplně není
0x
Ano. Přiznám se, že nevedu žádné hlubokomyslné úvahy o státním rozpočtu ani o použití mých peněz a hned druhý den jsem využil této příležitosti a koupil tříměsíční pokladniční poukázky na dluhopisy.gov. Pro uložení rezervy je beru jako lepší než nejlepší spořicí účet. Smysl mají i pětileté pro ty, kteří chtějí mít své úspory bezpečně uložené a nechtějí věnovat čas riskantním investicím.
0x
0x
Zaujal mě ten flexibond, protože nechci peníze vázat na takovou dobu. Nedohledal jsem ale, jestli se po těch třech měsících (pokud je nevyberu) automaticky ukládají na další tři měsíce, nebo můžeme mít další období delší splatnost. Například že mi řeknou, že další období je 6měsíční. Nevíte?
0x
Pokud dobře počítám, tak to vychází. Jsou to provozní peníze na dovolenou, na rozbitou ledničku, na zubaře... Jsou to 3 platy. Dohromady bilion Kč, pochybuji, že si za ně půjdou lidi koupit dluhopisy.
0x
Moje zkušenost :
v roce 1997 jsem koupil povodňové dluhopisy na 5 let, tehdy bylo úročení inflace + 4.5% , tedy celkem 12.5.
% ročně, státní dluh byl tehdy 170 miliard Kč , nebyl problém, aby stát dluhopisy byl schopen vyplatit.
Dnešní situace :
státní dluh k 31.12.2025 je 3 700 miliard Kč. Jaký dluh bude za 5 let? Kdo bude u moci? Bude schopen dluhopisy vyplatit a z čeho? Dluhopisy nejsou ze zákona pojištěné narozdíl od bankavnícj účtů.
Každý se musí sám rozhodnout, do jakého rizika je ochoten jít, komu půjčit a kolik svých peněz je schopen obětovat.
Pro Schilerovou je výhodné, když úroky z dluhopisů zůstanou v ČR.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.