Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Byl jsem nařknut zákazníkem a pomlouvá mě

Od: zrak12

Dobrý den,

pracují jako živnostník a opravuji okna. Tyden po hotové práci.. jsem byl nařknutý, že se jim ztratily peníze. Její vnuk mě na internetu ve svém článku k diskuze haní, znevažuje mou cenu za práci a nepřímo ve svých poznámkách osočuje napádá, ať si na mě dáavají zákazníci pozor!

Kazí mě to jméno, živobití, a cítím pocit nepravosti... Prostě to z článku vyplývá, že u lidí odzicuji co mi nepatří. A při tom to bylo kvuli jednomu dobrýmu skutku, co jsem udělal...

Je mi 49 let..určitě si už v tohle věku nebudu dělat zbytečné problému, nepotřebuji to..

S vnukem domluva není.. Nechce se sejít a probrat to v klidu..

Drtivé množství lidí mu na ten jeho článek reaguje tak, že cena je v pořádku, a že by se měl stydět co mi provádí...a že to je zralý na žalobu. On přímo nepíše co se stalo.. jen dělá vše v náznacích...i to ale stačí.

Zatím se stydím jenom já, a přitom sem nic neudělal.. ale opravdu vážně uvažuji oo tom, že se budu bránit.. Už jsem mu tam i po 5 dnech odpověděl... ale stejně už určitě zasil v lidech předsudek v mé jméno.. To mě hrozně tíží.. V loni v červnu jsem se už také rozloučil s maminkou, stále na ni myslím.. Moc by si přál, když by byla stále se mnou/žily jsme si spolu/ A já si v ponděli přistihl při myšlení, že se rád, že se tohohle nedožila...

Ten vnuk je velitel městské policie. A já se chci kvuli svým rodičům bránit...ale nevím přesně..jak!

...chci se bránit...ale ještě mu přidat jednu navrch. Takto mě to učili.

Prosím, jak bych mě postupovat.. Děkuji.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

5x

Pomluva je trestný čin.

+ náhrada škody.

Když nevíš jak s tim naložit tak kontaktuj právníka.

hodnocení

3x
Máte pravdu, že čím víc lidí si to přečte, tím víc si jich vás hodí do kategorie zloděj, ať už je to pravda. nebo ne. Tedy co nejrychleji byste po správci/majiteli serveru měl požadovat odstranění článku. Když to neudělá dobrovolně, tak podat žalobu.

0rion
hodnocení

3x

Nechte si sepsat předžalobní výzvu u nějakého advokáta. On mu ji pošle doručenkou na jeho adresu a tipuju, že na 90% budete mít klid. Zároveň by měl poslat výzvu tomu webu, ať nepravdivý text odstraní. Bude vás to stát kolem 3000 Kč, ale já myslím, že za ty ušetřené nervy to stojí.

zrak12
hodnocení

ano, slovo je pistole...Jak vystřeli, kulka se nezastaví.. Celý život se snažím...co neodpravuji, to nechci..a vše se ztratí...A mohu začít znova.. energii už nemám.. 30 dní už žijí s pocitem, že si druhý myslí, že kradu. Bylo to o vesnici vedle..Se můžu odstěhovat!

Sem introvert, raději sem někde schovaný... nerad někde vyčnívám...ale teď se stydím lidem koukat do očí..Oni mi to neřeknou...a spousta ani nezavolají.

0rion

Jestli nechcete být otloukánek, tak musíte bojovat, jiná cesta není.

trtr
Bojovat, bojovat. Bohužel dané trochu znám, ale mluvit a tom nechci. Z protistrany ale udělali nakonec takovou trubku, že se mohla jít zahrabat. V 99℅ se něco děje v té rodině, někdo krade, nebo už hlavička neslouží.

trtr
hodnocení

1x
Zdravím, normálně právník, či skutečná policie a oznámit pomluvu. Městská policie nic není, to není žádné zvíře.

hodnocení

0x

Pomluva je strašná věc. Klasik, myslím že pan Horníček řekl: Když někdo pustí pomluvu, že v restauracích kradu příbory, nemohu obcházet restaurace a vysvětlovat, že opravdu příbory nekradu. Bezmoc! *alene*

ka
hodnocení

0x

Jaký dobrý skutek máte na mysli?

Je to nějaký divný, když takhle mlžíte ...

Však jste ani neřekl o co jde jestli se někomu něco ztratilo nebo poškodilo nebo co se stalo zkrátka řemeslníci dobře vědí kdy říci: tohle nedělám

na druhou stranu se tvářit že všichni to o vás vědí tak to už spíše značí že trpíte stihomamem.

V skoro 50 bydlet s rodiči je taky symptom.

Nakonec, pokud někdo mluví v náznacích tak dobře ví proč, protože to nemůže dokázat a proto že nemůžete s tím v podstatě nic udělat pokud vás napřímo neobvinil!

pokud ani nejste schopen říci o co jde Nebo přesně zkopírovat co kde kdo píše případně doplnit proč no to byste se vlastně už přiznal, tak tady žádná rada nepomůže!

Jedině mě napadá zaútočit na to že píše někdo s kým nemáte nic společného, žádnou smlouvu s ním nemáte a nikdy jste s ním nejednal tedy po vás nemůže psát reálné informace a tedy na základě toho právně vymáhat stažení

nemůže o vás psát někdo z doslechu negace - to je ošemetné

a jestli se někomu ztratily peníze jako komu, nějakému se seniorovi co vás přivolal do bytu? no já vím proč nosím body když jdu na obhlídku k nájemci :))

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]