Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hiatová hernie - zvedání těžkých věcí

Od: jarin®

Pěkný den přeji,

obracím se na Vás s dotazem, který teda souvisí i s potenciální prací. Mám nějaké gastroenterologické problémy, řekl bych chronické. Před 11 lety mi brali žlučník, což není asi nic zvláštního a před 9 lety se mi objevila benigní stenoza jícnu - zúžený jícen, problémy s polykáním. Taky mi před 5 lety obejvili hiatovou hernii a co si budeme, poslední 3 roky pociťuji, že zvedat něco těžšího, nebo měnit na autě kabinový filtr v nepřirozené poloze nebo mít nějaký úplý kalhoty není úplně ideální. Ten zúžený jicen řeším nějakýma diletacema, ale je to složitý, zákrok jako takový mi paradoxně nevadí, ale musí se to dělat v serii za sebou, s týdení hospitalizaci a tu já nesnáším, tak ted naposledy v lednu jsem při příjmu dostal panickou ataku..a poslali mě dom teda.

Teď vlastně řeším to, že jsem minulý týden odmítl částečně z těchto důvodů toho majitele autodílů a ozvala se mi vedoucí jiných autodílů, kde jsem byl na pohovoru na jinou pozici a nabídla mi pozici prodavače, je to Auto Kelly. Takže většinu času asi sezení za PC ale když si někdo příjde pro díly s vyzvednutím na prodejně, tak dojít do skladu a vychystat to z regálu do vozíku a z vozíku na pult. Tak vlastně nevím jestli by to nebylo to stejný v bledě modrým. Paní vedoucí narozdíl od majitele konkurečního obchodu je mega v pohohodě, tak bych tam nerad nastoupil a za měsíc skončil i když je od toho zkušebka.

Zas tak dobře placené to není, spíš hůř. Dvě soboty v měsíci pracovní, pak jsou tam nějaký středy až do 18:00, ostatní všední dny do 16:00 za 32 hrubého, Kratký/dlouhý to bohužel není.

Mám maturitu z ekonomky a hledám administrativní pozice, sap support, bankéře atd. ale příjde mi, že vždycky ve výběrku dají přednost někomu kdo má VŠ i když je to jen bakalář. A mají o mně zájem jen na těchto z mého nevděčných pracovních pozicí. Ale furt přemýšlím, že bych to zkusil.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

2x

To si musíš odzkoušet. Každý jsme individuální. I lidi s hernií jeden může a druhé to prostě nedá...

U gastro věcí hodně zhoršuje stav i stress.

Za zkoušku nic nedáš.

Jak tu padlo. Už nejsme děti. Nejedeš vlakem do Auschwitz Birkenau, ale zkusit normální práci, zda ti sedne.

Pokud ne, tak hledáš dál. Jsou lidi, co ani nemají podporu rodiny (buď už nežijí a nemáš sourozence a nebo je z jejich strany nezájem) a jsou na to úplně sami.

Držím palce ;)

chlap
hodnocení

0x

A co chceš slyset?

Ze si moc bymejslis jak zenska? Ano od toho je zkušebma a ty se ptej co můžeš někomu nabídnout. Zaměstnavatel není zaopatřovací ústav.

Musíš mu vydělat cca 200% tvé hrubé mzdy, jinak jsi mu jen koule u nohy. U VŠ se předpokládá vyšší spolehlivost (dokázal prolézt systemem).

hodnocení

No napsal jsem moc omáčky kolem, primárně mě zajímalo, jestli vlastně to co bych vykonával v té Auto Kelly není pro tu hiatovou hernii až takový problém.

chlap

Jdi a zkus.

podle mého názoru nejsme stejní a tohle vůbec nelze posuzovat. Dneska má kdo poruchy a Gastro problémy hodně budou souviset jak s psychikou, tak s návyky.

A když už si necháš uříznout orgán no tak to už seš doživotně pacient si myslím ale vic neporadím, jen : jdi do toho a vyzkoušej.

všechno ber jako challenge a hru a nebuď needy (buď nezávislý na výsledku) a život se ti hned zlepší o 200% držím palce

Ti nejúspěšnější lidi vyzkoušeli spoustu věcí, daleko víc než ti naprosto šedý průměrní líní konzumenti ... To je ten pravý rozdíl mezi nimi

hodnocení

0x

Konzultuj s lekarom, ake tazke bremena su ok a ake nie.

bear

To ti nikdo na kg neřekne :-D ;)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]