Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
nevím, co jsem provedla, tak hrozného, že když jsem přítelovi chtěla trochu položit (ne uplně) monitor od notebooku - zhruba tak 5cm, přítel se totálně rozčílil, že za 10 let mu prý nikdo nesáhl na počítač a pak mi řekl, že už ho to se mnou nebaví, přitom ještě předchozí den tvrdil, jak je rád, že se mnou je. Jak někdo může být tak útlocitný na věc, chápu, že je to zdroj jeho příjmů, je to programátor, ale to, že jsem ten počítač chtěla jen o trochu položit (ne zcela, ale proto, že mne rozčilovalo to světlo a nechtěla jsem ho budit, ale on to asi nějak zaregistroval a zrovna se ohlídl, když jsem to "páchala").
Nerozumím tomu, že někdo může věc tak zbožňovat, že i pouhý nepatrný dotyk v něj vyvolá takové emoce, že by mne skoro zabil na místě (já vím, to je asi přehnané, ale byl opravdu naštvaný, prý už ve mne nemá důvěru) Přitom já mu tam nelezla, jen jsem to chtěla trochu sklopit kvůli světlu.
Přítel pracuje z domova a nyní je u mne, ale bývá i u sebe a tam je sám, vyhovuje nám to, ale tenhle měsíc se mu zachtělo u mne být déle, pravděpodobně proto, že jediné jídlo, které u sebe má, jsou brambůrky a max nějaká hotovka, co si může ohřát v mikrovlnce. U mne má dá se říci veškerý komfort. No občas ho prudím tím, že když je dlouho ve sprše, tak ho na to upozorním. Ale to není hlavní téma - spíš mne zaráží, že si nemyslím, že jsem udělala něco špatného a nyní mám pocit, že je na mne naštvaný a to máme dnes jet za jeho mamkou, slaví narozeniny - ale on se chová tak jako kdybych mu ten počítač zničila a pak mne prý odveze domů a rovnou si vezme věci. Nechápu, je to lehký autista (INTP) a má zřejmě OKP, tak nevím, jestli je konec nebo bude dlouho doma a naštvaný.
Proč jsou pro lidi víc věci než lidé - to se pak nedivím, jak ten svět vypadá. Nemáte někdo stejnou nebo obdobnou zkušenost s někým, kdo by vybuchl kvůli ať už počítači nebo nějaké jiné věci, kterou ale nerozbil, zkrátka se jí jen dotkl a ten druhý se mohl zbláznit? (on tedy neumí být agresivní, spíš je pasivně agresivní, ale o to je to nepříjemnější).
8x
7x
Chcete fakt žít s někým takovým? Abyste se bála po čase nadechnout, že miláček vybuchne, že jste mu ubrala kyslíku? Asi Vám těžko někdo vysvětlí, proč to udělal, a patrně to neví ani on sám, je to jenom zástupný problém. Ať si prostě jenom přijede pro ty věci, a začněte se rozhlížet jinde. A hlavně po někom normálním. Přehnané emoce v něm vyvolá kdeco, protože není po emoční stránce v pořádku. Budete kolem něho našlapovat po špičkách? Jak dlouho? A co když se radši naučíte lítat, abyste ho neiritovala? A on stejně zase vybuchne? A zase budete hledat cestu? Vezměte rozum do hrsti, NEJSTE JEHO MATKA a máte právo na rozumného partnera do života, ne povinnost ofukovat princátko.
Ale možná se chcete stát doživotní mučednicí s hysterickým chlapem se spoustou diagnóz. Vaše volba.
3x
Co kdyz mu tam bezela nejaka prace a laptop ma nastaveny na uspani pri zavreni displeje?
Priste to chce vice myslet a ptat se, nez jen tak neco zacit bez rozmyslu zavirat.
Ale spise ho popuzuje uz cokoliv co delas, takze pak vylitne pri cemkoliv a vazne pak je lepsi si od sebe odpocinout. Na urcito, neurcito nebo naporad.
Zkratka mu asi lezes na nervy.
3x
Pokud jste mu zavřením monitoru (uspáním) přerušila běžící program, na kterém pracoval třeba několik týdnů, divím se, že Vás nepřerazil vejpůl. Ono totiž takové zdánlivé neškodné "pouhé" sklopení monitoru může mít nedozírné následky na rozdělanou práci.
Tak jestli je trochu autista a žije v přesvědčení, že "je přece jasné, že na cizí počítač se prostě nešahá" a ona mu na něj zatím nešáhla, tak logicky dovodil, že ona to chápe stejně, vždyť je to přece jasné, tak prož o tom mluvit. (Do cizích lidí se přece nevrtá vrtačkou, nemlátí se kladivem ani krumpáčem, to je taky přece jasné a netřeba o tom mluvit.)
No a najednou vidí, že že ona porušuje i takováto zřejmá pravidla, když si myslí, že on spí a neví o tom.
Co když příště vezme třeba tu vrtačku ...
(Jo podávám to trochu přehnaně, ale každý věci vnímá jinak a je mu přece jasné něco jiného...)
1x
A vadilo by ti, kdyby bez tvého vědomí vzal tvůj ručníček na obličej, otřel si s ním boty, zadek a pak psovi tlapy? Nebo tvůj štěteček na líčení, a používal by ho na umývání nádobí a nanášení barvy na stěnu? On by řekl, že se přece nic tak hrozného nestalo. Ručník i štěteček po tom jeho použití umyl a vysušil. Vo co gou?
Ne, neříkám nic o hruškách a jablkách. Jeden můj partner byl schopný moji houbičkou na nádobí umýt svoje boty, vytřít podlahu na záchodě a taky vycídit záchod domácímu mazlíčkovi. Pak ji vypral a vrátil na místo, abych si tím další den umyla skleničku, ze které piju. Však o co jde? Když prostě tu houbičku po svém používání prostě vymyl a dal na své místo.
Tazatelka: to je ale debil. Pošli ho do haje a neajdi si někoho normálního.
asd1: Ano, chci, můj partner měl permanentně ruce od lepidel, ředitel, barev, a dalších věcí, které kdyby se mi dotkl monitoru, nešlo by to dolů. Taky bych byla nasraná, kdyby se jakkoliv dotýkal mého monitoru. Kdykoliv. Nebudu zrovna hlídat, jestli má na prstech epoxidovou barvu, nebo barvu na topení. To mi připomíná, že jednu měl expoxidovou barvu na rukách, šel do sprchy, pak jsem šla já, nalepila se chodidly na vanu a ruku jsem si přilepila na sprchovou hlavici. Zalepený to bylo i na baterii. Takto to trvalo 3 dny, než to přestalo lepit. Takovou scénu, jakou jsem udělala, to si nepřejte zažít.
To už trochu přeháníš. Barva schne rychle a z rukou se jen tak nepřenáší. A dvousložka epoxy ztvrdne do 20 minut, že jí bude drhnout z rukou pemzou jako tvrdé kousky. Né lep.
Nepřeháním. On ji běžně míchá tak, že lepí a tvrdne třeba 3 dny v kuse. Pamatuji, jak dával epoxidovou barvu na zeď naposledy na záchod, dal tam málo tvrdidla, a zeď lepila 3 dny, než to úplně zaschlo. Odůvodnil to samozřejmě tím, že barva i tvrdilo bylo staré, nikoliv tak, že on by udělal chybu. Snad vím, jak dlouho to lepilo na zdi, když jsem si na to makala. To samé bylo v koupelně.
Jinak partner taky programátor, a vyjížděl na mě třeba kvůli tomu, že jsem mu uklidila na stole 1 cm vrstvu prachu, rozumějte, že jsem mu tam porovnala rozházené papíry do kupičky, otřela ten prach, a všechny věci, co na tom stole byly, jsem mu vrátila zpět. Odnesla jen týden staré špinavé nádobí do myčky. Jak to, že jsem si dovolila mu přeskládat a uklidit ten nepořádek na stole. Že jsem mu určitě něco vyhodila, co zrovna potřebuje a kdesi cosi... Přitom já nic nevyhodila.
1x
Nechce s tebou být už delší dobu a tohle byla jen poslední kapka a zámiinka k rozchodu.
Krásný příklad přísloví - Pohár trpělivosti přetekl.
1x
Já se občas choval podobně, ale to je protože k tomu mám připojený různý zařízení a špatným pohybem se může leccos poškodit, ať už načatý konektory nebo třeba dříve mechanický harddisk který při prudkém pohybu nebo drobným pádu můžou odejít a pak je škoda nevyčíslitelná
Jestli někdo neměl svůj den a byl hnusnej, Protože byl třeba vzbuzen nebo nerudnej nebo cokoliv , no tak myslím že není třeba z toho dělat pro jednou drama a je třeba nastavit hranice a pravidla.
Pokud se vídáte častěji než jednou týdně a už pociťujete že vám něco neklape tak to prostě není na dlouhodobý vážný exkluzivní vztah, to je empirický fakt. K tomu potřebuješ nejen kompatibilitu v psychice i v posteli, ale spoustu jiných ingrediencí! Navíc labilní jsou dneska hodně ženský pod vlivem HA, Takže se úplně změní když jí začnou brát nebo naopak vysadí a můžete testovat všechno odznova!
ne vážně je úplně něco jinýho fungovat s ženskou se kterou se vidíš jednou týdně, A pak pokud máš nějaký dlouhodobý záměr... Třeba přišel na to že mu totálně nevyhovuješ
ale že zrovna u čištění monitoru?
1x
Ráda bych se mýlila, ale myslím si, že přítel jen hledal záminku k tomu, aby Vás mohl poslat do pryč. Takže stačil jeden monitor a saze bouchly.
Nic si z toho nedělejte a buďte ráda, že to proběhlo hladce. Najdete si někoho normálního. Pokud by se tento chtěl udobřovat, na nějaké lepení vztahu bych už nepřistoupila. Ale to jistě víte sama. Jaga.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.