Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kterou banku používáte a proč zrovna tu vaši?

Od: jirih
Dobrý den, používám už asi šest let Fio banku jako svůj hlavní účet pro platby a příjmy a dále mám účet u Air bank kde využívám výběry z bankomatů zdarma kde Fio není případně na jiné platby. Zvažuji přechod k České spořitelně nebo Komerční bance a dále k ČSOB nebo Moneta třeba. Ale nejpravděpodobnější mi přijde ČSAS, chci mít lepší možnost pro hypotéku a pro splátkové úvěry. Jakou banku jako hlavní používáte vy a proč zrovna tu? ČSAS a KB stejně jako ostatní velké banky mají jediné nevýhody poplatky které být nemusí a případně někdy návštěva pobočky, při řešení věcí. Kterou banku by jste doporučili pro hypotéku a splátkové úvěry pro nejlepší úvěr a podmínky? Samozřejmě při přechodu by tam šly i všechny mé hlavní příjmy. A i nadále bych měl jednu vedlejší banku pro výběry zdarma nebo kdybych chtěl platit něco co bych u hlavní banky v historii mít úplně nechtěl.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

og
hodnocení

2x

Hypotéku - záleží jakou hypotéku každá banka umí na hypotéku něco jiného speciálního. Transakční účet mám u fio protože to je asi jediná banka která umožňuje 20 let zpátky vyhledávat, to rozhodně spořitelna ani ostatní banky neumí

nejlepší úrok na hypotéku měla Moneta, protože ta jediná neplatí provize prodejcům, ale vždycky to je individuální a já mám stejně jako mnoho jiných, účty skoro ve všech bankách, mimo Komerční banky UniCredit a České spořitelny. Nenabízej momentálně nic co bych potřeboval a mají podmínky.

Co se týče tak to u Moneta 3,4 a U mBank za 4,01% Ale to asi není podstatný protože peníze lze uložit na 10 až 20% PA pasivně, pokud tedy trošku člověk umí a nepotřebuje je využít pro byznys (tam už je to 40 až 200% PA)

není žádná nejlepší :)) každá má něco, například dealing jsem dělal v ČSOB a z air bank čerpám výhody unity

aha®
hodnocení

1x

Používám tu co je na poště, protože jí mám nejblíž.

A začínají reklamní příspěky proč zrovna ta jeho je ta nejlepší...

host

Pošta má 2900 pošt, tedy v každé obci je poštovní banka a tak jistě není daleko od domu a k tomu víc než 1000 bankomatů ČSOB. Jednoduchá úvaha

V tom případě je rozumnější třeba Raiffeisenbank (banku mám online doma) a bankomatů bez poplatků za výběr je k dispozici cca 5000. Jednoduchá úvaha.

hodnocení

1x

Mám několik bank na různé důvody.

Také několik - finanční prostředky je nutno diverzifikovat.

hodnocení

0x

Mám Unicreditbank

A proč :

Prostě když jsem po x letech odcházel od Č. spořky. tak byla a doufám že ještě zůstane bez poplatků. (všech)

slozenka
hodnocení

0x
Mam nekolik bank podle vyhod, prubezne zakladam a rusim a jako hlavni mam rajfku. Ne vyberem, ale osudove - pred ni jsem mel eBanku a Equa Bank, kterou rajfka casem spolkla - ale funguje ok, na me potreby si nestezuju. Vse jede zdarma a na sporicim mam provozni rezervu pul mega za 4,20% urok. Ma nevyhodne kurzy pri platbe v zahranici, ale na to zase pouzivam Revolut. Ten jejich kurz je uz moc

Rajfka / Raiffeisen Bank sice má na spořícím účtu více než 4%, ale musíte být aktivní: mít jejich kartu, platit s ní nejméně 10x měsíčně ... bez aktivity vám nabídne 0,1% na spořícím účtu.

Termínovaný vklad je tam výhodnější.

slozenka
Jo je to s podminkama, ale protoze jsem ji prezentoval jako hlavni banku, tak mne to nenapadlo to napsat. Tech 10 plateb udelam hrave, plus je tam 0,20 % za investice, ktere take mam formou ETF.
etf

Což je jinde klidné za 0 ty ETF (třeba v XTB), pokud se nepletu do 100 000€/mesic?

Tedy Rajfku už jsem zrušil, za 4,01% pásmově (3,41 nad 500000) mam v mBance. Mají tuším 5 plateb kartou podmínku, ale libovolnou kartou - tedy i kreditkou

...a kurzy má lepší Partners (jede kurz ECB) - výhodnější než Revolut pro konverzi/platbu kartou v cizí měně...

slozenka
No v zasade souhlas, ja mam ETF na vice mistech, v rajfce jsem to spis jen chtel vyzkouset, neni vylouceno ze to v budoucnu nezredukuju nebo po trech letech prodam uplne a zrusim
etf

Co jsi chtěl zkoušet když jses taky OG, píšeš o ebance - ta byla v 1998 tuším - byl jsem u rozjezdu ...

Já už nevím čím mě naštvali po 20 letech, moc bank jsem v životě nerušil ale RB a UniCredit ano... Museli to být nějaké stupidní poplatky už fakt nevím ...

jo ty myslíš jak se u nich nakupují ETFka vyzkoušet?

pokud nejedeš v vyšších 1 000 000 tak je asi jedno ten poplatek, tedy do startu ten poplatek není významný ani třeba u portu nebo přímo u banky Na vyzkoušení:))

slozenka
Jj etf nakup vyzkouset, jejich aplikaci a tak. Jo mel jsem eBanku a spolkla ji rajfka. Tak jsem presel k Equa bank a zase ji spolkla rajfka. No tak jsem zatim u ni zustal, nechce se mi do toho uz hrabat, bylo by to slozite a to usili by se asi nevyplatilo.

111®
hodnocení

0x

Fio je česká. Druhou pro platbu mobilem.

mll
hodnocení

0x

Už léta Fio (no už to bude víc jak 10 let). Mám tam korunuvý i eurový účet. Na korunový mi normálně chodí vejplata. Eurový mám pro platby do zahraničí. Tam musím občas nějaká ta eura donést (zkoušel jsem zprovoznit nějakou online konverzi typu wise, ale nikdy se mi to nepovedlo, takže vyberu koruny, dojdu do směnárny a vložím eura, ono to vychází stejně, akorát musím tahat balíky peněz, i ten 10€ poplatek se v tom množství ztratí).

Míval jsem spořitelnu, ale tu jsem opustil poté, co jsem zjistil, že fio je bez opravdu poplatků (je tu jen ten vklad valut, které zrovna spořitelna má zadarmo, ale devizový účet neni zadarmo ani náhodou), za to spořka byla v základu zhruba za pade (29 za účet, 9,50 za známku na výpis (výpis byl zadarmo za těch 29), 7 korun za přišlou vejplatu, 6 za výběr peněz). A to byl starý účet, dnešní ceny jsou jiné. Tak jsem vypověděl smlouvu a mám už jen fio. Ale chvíli jsem s tím otálel, ale když jsem viděl, že to směřuje spíš ke zvyšování než ke snižování poplatků (krátce poté co jsem odešel bylo ještě několik zdražení, například se zapomnělo na to, že v prvním levelu osobního účtu za těch 29 je zadarmo vedení účtu a výpis a začli účtovat i za výpis), tak jsem se do toho pustil.

Prověřoval jsem i možnost založit si druhý účet u jiné banky, ale skončil jsem s tím, že jsem nenašel nic vhodného. Ostatní banky mají účet zadarmo jen za podmínky, že to je hlavní účet (požadují nějakou aktivitu).

Ale k velké trojce (ČS, KB, ČSOB) bych asi nešel. Už jen z principu. Považte, že třeba taková ČSOB si za platbu na Slovensko účtovala 250 korun až do doby, než to EU zakázala (dnes naštěstí platba v EHP nesmí stát víc než platba do jiné banky). U jakékoliv jiné banky bych to bral (i když to jsou nadnárodní instituce a mohly by to umět levněji), ale u banky, která má v názvu česko-slovenská je to fakt hloupé.

Cizí měny měním přes cyrrus fx. U eur je to 10hal od středu. Koupíš eura, pošleš koruny a na eur účet ti přijdou eura..

hodnocení

0x
Používám už jen dvě. Fio zdarma a má přehlednou a funkční aplikaci ze všech. Výběry všude zdarma také. Možnost několik účtů. Nevýhoda, nemají kartu k USD účtu.
mBank jednoduché platby prstenem a mkarta svět má srandovní kurzy všude.
Půjčky nevím, nevedu.

darsi
hodnocení

0x
10 let jsem byla u České Spořitelny, měla tam stavební spoření. Chodily mi tam peníze, přesto mi jako OSVČ hypotéku nedali. Pravda, byla jsem mladá, málo naspořeno a chtěla jsem si koupit svůj byt. Vzala jsem si překlenovací úvěr ze St.Sp. a hypotéku mi dali v Hypoteční bance (ČSOB). Ve více bankách mě fuckovali. Jen ČSOB mi vyšla vstříc. Českou spoř.jsem zrušila a mám účet u Fio. Když jsme s manželem teď ten byt prodali a chtěli brát hypo na stavbu domu, opět ze všech bank nejlépe vyšla ČSOB. Manžel má u ní účet i životní poj. Je spokojený.

hodnocení

0x

Nemám sice moc peněz, ale bank v rodině máme víc. V případě otázky "kterou banku nikdy" - pak po vlastní zkušenosti, ale z různých debat známých a spolupracovníků - nikdy Českou spořitelnu.

Co jsem obdržel informace během diskusí, tak jejich nastavení jak elektronické, tak osobní, se od roku 1999 moc nezměnilo. A když mi přijdou pod ruku klienti s touto "bankou", vždycky je tam problém.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, jakou mám banku (kterou nevlastním) je moje věc. Ovšem, když už je zde hovor o bankách, tak snad někdo přidá názor na tu viz odkaz (zkušenosti, pro a proti). Děkuji a zdravím!

trinitybank.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]