Nejste přihlášen/a.
Ahoj všichni,
moc sem nepíšu, ale snad se tu můžu svěřit... Je mi 30, mám eresku, těžký ADHD a úzkosti. Pořád se snažím vymyslet, jakou práci bych mohla dělat, aby to nebylo pro mě ubíjející. Teď dělám ve fabrice na osmihodinových směnách v balení, dávám výrobky do stroje pořád dokola. Chci si udělat nějaký kurz nebo dodělat vzdělání. Problém je, že jsem v začarovaném kruhu. Přijdu z práce a padnu do postele a probudím se až za několik hodin, takže celý den je v háji. I když jsem si dávala budík, abych spala třeba jen chvilku, tak já ho prostě ignoruju, protože jsem tak moc unavená. Do toho mě hrozně bolí šlachy a nervy v předloktí, takže musim ledovat a neudělám kvůli tomu skoro ani nic doma, nemůžu už ani moc psát na telefonu, jenom sem tam pár kliknutí, takže většinu věcí teď dělám na pc a i to bolí. Mám na ty ruce důchod kvůli roztroušené skleróze, ale počítají s tím, že při úpravě podmínek bych ho zase nemusela mít. Já ho nechci, chci být zdravá a vydělávat sobestačně bez závislosti na nějakých dávkách. Někdy bych byla radši mrtvá, ale nechci se rouhat, jen chci vyjádřit, jak se s tím moje mysl pere emočně každý den. Všechno je jinak v pohodě, mám přítele, rodinu, psa, kamarády, ale ta práce a ty zkriplené ruce a emoce mi dělají ze života horor. Je mi to líto, ale budu muset asi dát v práci kvůli tomu výpověď, jelikož dělám balení výrobků a dělám rukama opakující se pohyby vlastně 8 hodin denně. Jenže nevím, co za práci si mám jinak hledat. Ze školy si nic nepamatuju, mám hrozné amnézie, takže jsem vlastně jako se základkou a bez praxe, se zkriplenýma rukama a špatnou pracovní pamětí. Chci vydělávat tak, abych nikdy nemusela být na nikom závislá, ani na příteli, ani na rodině, prostě abych já mohla být ta, co někomu pomáhá, ne naopak.
Bavila jsem se o možnosti jít dělat prodejce nebo obchodníka, ale tam je to prej hodně nejistý co se týče výplaty a já zrovna nejsem úplně psychicky stavěná na nejistotu. Asi se na to budu muset nějak natrénovat teda a půjdu do toho. Ale nenašla jsem žádnej kurz nebo kompenzační techniky na to, abych zvládla například rozčíleného zákazníka. Nejsem dobrá v kontrole toho, co říkám a zpravidla když se na mě ječí, tak se mi udělá špatně.
Mám kvůli tomuhle všemu velký deprese a pocit, že nemám už v životě šanci.
Děkuju za každou odpověď. Snad najdu časem efektivní řešení a nebudu potřebovat žádný důchod. Moc si přeju jít pracovat do zahraničí, učím se anglicky, teď si i domlouvám doučování na diplom z C1, ale ještě ho nemám a nemůžu ho tak dát do životopisu. Snažila jsem se i rekvalifikační kurz na programátora www aplikací - html i css mi šlo, ale u javasciptu a php jsem to už dala jen s odřenýma ušima a na programování jsem prostě moc blbá. Protože mám kvůli zdravotním problémům a špatnému abstraktnímu myšlení hrozné díry ve vzdělání, hlavně v exaktních vědách už od zš, tak se snažím to doučit, ale jak říkám, jsem v začarovaném kruhu a po práci prostě spím nebo brečím. Od kortikosteroidů jsem navíc pěkně přibrala a jsem taková slabá, takže se bojím, že z uklízečky třeba by mě vyhodily, že to nedám dost rychle. Navíc nevim, jak uklízet a jestli je třeba na to nějakej kurz. Doma uklízím hrozně dlouho, neumím si to rozvrhnout.
Omlouvám se, že je to tak dlouhé.
3x
A co si slibujete od prace v zahranici? Myslite, ze po prejeti statni hranice, Vase zdravotni problemy/omezeni zmizi a Vase vzdelani vyroste?
Je to můj sen už odmalička a navíc přítel je ze zahraničí a chceme se vzít, on se moc nemá k tomu, aby žil tady, spíš by rád, abych šla za ním, že se o mě postará. Já tam chci taky, ale nějakou závislost na něm vidím jako krátkozraké, chci se uživit sama. A upřímně, než abych musela žít tady na důchodě, tak to pro mě není život a můžu si to rovnou hodit. Někomu to třeba vyhovuje, mně ne.
Ojojoj silná a nezávislá žena - zhouba západní společnosti ...
Vy jste k tomu ještě vážně psychicky nemocná ... Takže nejste ani silná a nezávislá a ještě k tomu ani ne vzdělaná ...
Přítel co se o vás postará je kdo? Ital Jednorožec na bílém koni? Zkrátka v některých kulturách to takhle stále mají, chlap zajišťuje zdroje a postará se o ženu ... tak to je, ovšem vyžaduje ženy klasické tradiční chování, a ne to co jsi dnešní ženy představují, že si dělají co chtějí, neustále mobil v ruce, no to je asi na jiné téma
Držím palce
1x
Pokud chcete jit zit a pracovat do zahranici, v prvni rade musite ovladat jejich jazyk! Pak by take bylo dobre, mit povolani, ktere muzete vyknavat vsude na svete (kadernice, maserka, pedikerka, manikerka, osetrovatelka, osetrovatelka zvirat, recepcni apod.) Na vsechno dneska existuji kurzy.
Mela byste si najit nejakou skupinu Cechu, kteri v te dane zemi ziji a ziskat nejake informace od nich.
Hlavne nespolehejte na to, ze vas muz bude zivit po cely zivot. Ted jste zamilovani, ale za par let se situace muze zmenit a odstanete se do zavislosti.
Preji vam, aby vam to vyslo!
Dobrý den olivo, moc děkuji, doufám, že nám to vyjde. Ta kadeřnice mě také napadla, i pedikérka a masérka a další, ale bohužel to nedám na ruce. Teď se dívám po online rekvalifikacích na administrativu, tak snad to vyjde. Živit se od něj právě nechat nechci. Skupinu Čechů hledám, tak snad se mi podaří někoho najít. Moc děkuji za milou odpověď a přeji krásný den.
A tu recepcni byste zvadla? Jsou treba i recepcni v domove pro seniory. Tam neni takovy stres.
Nebo muzete vyrabet neco doma (treba z vosku) a prodavat to. Muzete pracovat jako OSVC. Chce to, informovat se, co je zadane.
Najdete si na youtube videa - po zadani treba Cesi v Anglii, nebo nekde jinde. Tam uz najdete dalsi informace.
Dobrý den, ano, recepční by mě bavila moc. Dneska nad těmi pracemi sedím už od rána a různě hledám kurzy. Tak uvidíme, velmi děkuji za Váš komentář.
Dobrý den ještě jednou, Olivo, tak jsem si rozhodla hledat rekvalifikační kurz na recepční a našla jsem kurz na administrativu. Snad to vyjde! Moc děkuji za pomoc a útěchu. Přeji krásný den.

0x
Vy spíš máte ruce zničené z manuální práce než kvůli RS. Co máte vystudovaný za obor? Recepční kdekoliv či nějaká kancelářská práce by asi byla vhodnější. I když manuální práce je dobrá pro čistou hlavhu a v kanclu dělám věci, které mě na škole nikdy nikdo neučil a stále se najíždí na nové systémy, které se člověk musí naučit.
nejdůležitější je fyzická aktivita a pozitivní myšlení
přesně tak a ještě užitečnost pro okolí (dělat něco co ostatní reálně ocení - zaplatí ti i v realitě) to až do pozdního věku, jakmile člověk vysadí v důchodu v pětašedesáti, tak do dvou let je závislej na práškách a už jen tak přežívá jako konzument a koule u nohy systému
) korelace a kauzalita s "modrými" zónami (100-letí lidé) nevyjímaje...
Problém dnešních lidí je, že jsou neskutečné líní a chtějí se pobavit k smrti a neustále se srovnávají a nikam se neposunu díky tomu
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.