Nejste přihlášen/a.
Dostali jste už někdo doklad na zaplaceni daně z nemovitosti? Tato daň by měla být zaplacená do konce května, ale doposud mi nepřišel žáden doklad na jeho platbu, tak jak mi to chodilo poštou v minulých létech. Nyní nevím kolik a na jaký účet bych měl tou daň zaplatit a nerad bych měl kvůli tomu nějaké problémy, že to např. zaplatím pozdě. Nedošlo náhodou ohledně toho letos k nějakým změnám?
A už ti to tím e-mailem na letošní rok přišlo? Mne prozatím ani poštou tak jak mi to chodilo v minulých létech ani e-mailem nic nepřišlo. Nepamatuji si ale, že bych někdy FÚ dával mojí e-mailovou adresu a tak neočekávbám, že by mi to zaslali e-mailem.
0x
Loni jsem si to hlídal sám a šel jsem tomu rovnou naproti přes eportál občana. Přihlásil se elektronickou občankou s čipem ve čtečce (lze i bankovní identitou) a vše vyplnil co bylo třeba.
Letos čekám, že příjde email, ale zatím nic. Loni jsem na emailové avízo požadavek dával (vyplnit formulář v papírové formě a dát na podatelnu finančí správě). Očekávám tedy mail s QR kodem k zaplacení a těším se, že to půjde snáz a rychleji.
Ale jak píšu. Mail stále neposílají, tak přinejhorším poslední týden půjdu zase na eportál...
Možná to budu mít i v datovce...
To už jsou na FÚ tak líní, že se jim ten doklad nechce rozeslat a musí si to každý sám hlídat a někde hledfat? Kde se to v tom eportálu občana po přihlášení dá najít? Proč to takto zdržují a nerozeslali to už dávno dříve? Snad jim v tom rozesílání nic nebrání. FÚ (stát) po nás chce abychom mu tu ň platili a tak by nás měl k tomu včas vyzvat zasláním toho platebního dokladu.
0x
Mně přišly ze všech tří krajů, kde něco mám, do konce dubna do datovky. Vřele doporučuju si ji založit. Je to špičková služba, která je zdarma. Nemá žádnou nevýhodu. Díky několikanásobné notifikaci je vyloučené něco zmeškat. Naopak papírová pošta ztratila spolehlivost. Může dojít ke ztrátě, zmeškání a škodě. Posílání informací do e-mailu se začalo používat ještě před rozšířením datovek. Vzpomínám si ale, že registrace adresy nebyla tehdy zrovna jednoduchá. Částku a platební údaje můžete také získat na stránkách mojedane.cz, když si tam otevřete daňovou informační schránku (DIS+).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.