Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dabing na Amazon/Netflix. Dodatečně přidaný v budoucnu nebo ne?

Od: postcd®

Když je na Netflix, Amazon prime a pod. vydán seriál jen s českými titulky, znamená to obvykle, že ta platforma již nezveřejní i český dabing? Nebo je často dabing dodán danou platformou později?

Ptám se kvůli tomu, abych věděl jak zjistit u daného seriálu, jestli si mám počkat nebo jestli se mám obtěžovat čtením titulků, což je pro mě méně prefrovaná varianta než dabing.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, titulkování je levnější, než dabing (pokud nemyslíte tu zvrácenost, když bylo dabováno vše jednou osobou), tak o tom pochybuji. Při současném množství produkce podobných děl (a když už je jednou uvedeno na "trh" a odsledováno) už by se dabing asi ani nevyplatil (snad, až nebudou mít herci co do hrnce, resp. budou na tom jako ti skláři z Pelíšků). Zdravím!

hodnocení

0x
Může a nemusí. Záleží jestli daná streamovací platforma je ochotna investovat do dabingu. Typickým příkladem jsou starší filmy ke kterým existuje minimálně jeden dabing. Někdy nechají film nadabovat znovu, někdy zaplatí za již hotový dabing, někdy jen titulky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]