Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Prochodit si Brdy

Od: babajaga®

Dobrý den,

letos uvažuji v létě poznat Brdy. Láká mě panenská neponičená příroda /bývalý vojenský prostor/, i když kůrovec, Kyril a těžba tam jistě zanechaly své likvidační stopy. Chtěla bych mít nějakou základnu, asi tak na 3 dny, odtud se pouštět do okolí, potom zase popojet o kus dál a pokračovat. Spaní buď ve stanu, nebo v autě. V případě, že by se ozvaly záda, nějaké lepší ubytování.

Nikdy jsem tuto oblast nenavštívila, proto tápu, hledám, pátrám... Můžete mi poradit, kdo se v této krajině Brd vyznáte, kam jet či jít, co vidět, na co nezapomenout, abych měla pěkné zážitky? Děkuji za rady i za nápady - Jaga.

Případné pěkné vykoupání a jedlé houby beru jako bonus, který by mi byl dán navíc. :)

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

km
hodnocení

2x

brdy jsou hodně specifický, mě na peší turistiku neoslovily. lesy, dlouhý rovný cesty, lesy, cyklisti. všude daleko, málo atraktivních míst, málo občerstvoven (to mi neva).

ben®

km - přesně. Je to jen hodně zeleně, ale když nerostou houby, tak je tam prd. Lidi to tam láká hlavně z důvodu, že si myslí, že v tom bývalém vojenském prostoru, kam se dříve nemohlo, bude něco zajímavého, co jinde není - a potom nastane zklamání (buď přiznané nebo třeba před rodinou a kamarády popřené). A ani ten USA radar tam není .

km

ben: asi tak...

jinak místa (napsal bych, která doporučuju, to by ale nebyla pravda, spíš prostě neni na výběr...): třemšín, míšov, padrť, dobřív, jordán, praha, valdek

hodnocení

0x

Bohužel neznám, ale prej je tam už bezpečno :-D

hodnocení

Teda, Juro, Vy jste ale kujón. Těšila jsem se, ale Vy jste mě postrašil. Peněženky mám prázdné, párky koupit mohu. Jen nevím, co na to řekne náš milý Hejkal. *smich* Možná mu párek přijde vhod. Jaga.

hodnocení

0x

Skalka, Babka, Kamená. Na Skalce kostelíček, hospůdka, křížová cesta, tak si to pamatuji jako dítě, když jsme měli natrhané borůvky, šli jsme na limču. Ted už to tam vypadá zřejmě jinak, tak tam pozdravujte. :)

tm
To jsou ale hřebeny. To je součást Brd, ale tazatelka měla na mysli asi střední Brdy. Ikdyz takový Plešivec supr. Do Jinců vlakem.
liska5

Jinečáci říkají do Jinec.

realita
hodnocení

0x

Zadarmo tam budou jen klíšťata. Radši si pusť televizi, nebo sem něco chytrého zase napiš.

hodnocení

@realita: nepíši nikde, že tam chci pobývat zadarmo. Jak jste na to přišel /přišla, přišlo/?

Jinak jsem 3 x očkovaná na klíšťata a už dlouhou dobu jsem žádné neměla. Pokud bych tam snad nějaké chytla, pošlu Vám ho v balíčku, abych se snad, proboha, zadarmo neobohatila. A vy abyste si také něco užil /užila, užilo/. Jaga.

realita

Tak alespoň něco chytrého. Hezký a brzký důchod.

hodnocení

Netřeba přát. Důchod nemám až tak špatný a pobírám jej už 11 let. Přeji Vám jej též, až si ho zasloužíte. Jaga.

tm
hodnocení

0x
Trochu problém Brd je, ze se dostanete busem nebo autem jen okolo. Vlastně jen dovnitř pohoří se dá dostat legálně pouze na Teslínech (silnice Rožmitál - Plzeň). Protože nemám vůz, řeším to tak, ze dojedu busem do okolní obce (spojení nic moc, ale dá se to) a pak přejdu většinou na druhou stranu pohoří. Je však nutné počítat s 20 až 25 km chůze. Takže třeba Obecnice (tam jezdí pár busu) - Strašice. Tesliny - Strašice. Zajecov - Tok - Obecnice. Na druhou stranu to nejsou žádné hory a většinou valíte po zpevněných cestách ve smrkové monokultuře. Kůrovec je hlavně v části okolo Prahy. Trochu jsem se toho bál, ale zase to nepůsobilo tak deprimujícím dojmem jako letecký snímek. Ubytování nevím, jezdím znedaleka. Samozřejmě o trochu lépe je dostupný Třemšín.
tm
A samozřejmě Hřebeny jdou dostupné lépe než střední Brdy. Z jedné strany dálnice, vlak, příměstské busy...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]