Nejste přihlášen/a.
Měl jsem půjčené 1.auto od majitele cca 10mesiců a 2.auto cca půl roku za protislužby(pomoc při správě nemovitosti, malé i větší opravy atpod) Bez jakékoli sepsané smlouvy.
Když mezi námi došlo k nazorovemu střetu a kamarádství skoncilo-okamzite chtel zpět 1.auto, jeho chování připomínalo afekt stalkera, volal z cizích čísel, vyhrožoval, než sem ho vyluxoval fakt sem se bál, že mi skočí na záda. Auto jsem vrátil a druhé-v tu dobu nepojízdné zmínil pouze otázkou"a co tranzit?" Asi jsem tehdy ani neodpověděl a více jak 90dni jsem o pánovo nevěděl.zadny kontakt, ani SMS. Auto jsem opravil a druhý den na to, jsem byl zastaven PČR, že jsou RZ v pátrání.
Jsem tedy podezřelý z té.cinu nebo přestupku ve věci "prověření oznámení RZ v pátrání"
Majitel to udělal schválně, nekontaktoval mě, nezajímal se o vůz, dál to do pátrání...
Prosím o pomoc jak se branit-nejsem zlodějem aut a cítím se být podveden. Asi má radost, jak mu to vyšlo, ale byla to jasný past.
Trestní oznámení..a vinit dotyčného z? podvodu?
Děkuju všem normálním za normální a věcné rady k tematu
1x
Takže jste dotyčného ignoroval papír o půjčení nemáte a teď na něj chcete podat trestní oznámení, protože vás policie zastavila v "kradeném" autě? Já se mu nedivím já bych to udělal stejně takže netuším jak na to chcete z vaší strany napasovat paragraf pro podvod.
Maximálně ho můžete dostat na to vyhrožování pokud máte dost důkazů, ale pak s vámi rozhodně nebude spolupracovat až budete vysvětlovat jízdu tím nahlášeným autem.
Nejlepší bude když se spolu domluvíte a nebudete to tahat k soudu, protože tam to může dopadnout všelijak, klidně můžete odejít s trestem oba...
1x
Rozumím tomu tak, že když kamarádství skončilo, přestal jste pro "kamaráda" vykonávat ony protislužby... přesto jste další více jak 3 měsíce využíval jeho vozidlo.
A Vy se cítíte podveden? ![]()
Skončila ústně dohodnutá spolupráce, tudíž bez řečí a bez průtahů vrátit co není moje. Nečekat na to jestli a kdy se protistrana ozve. Zkuste se zamyslet, kdybyste si to prohodili. Taky byste byl v pohodě, kdyby jezdil Vaším autem?
0x
Píšete, že vůz byl nepojízdný, čili nemohl jste ho vrátit ihned. Nevím co jste měl v úmyslu s autem dělat, to by asi bylo rozhodující pro posouzení nějaké viny. Pokud PČR přesvědčíte, že jste auto opravil a druhý den testoval jízdou, zda se oprava podařila, a pak měl v úmyslu auto vrátit, tak vám nic nehrozí, protože jste se ničeho nedopustil. Každopádně bývalý kamarád se zachoval podivně, to je fakt, ale na TO bych to asi neviděl. Auto vraťte a pusťte to z hlavy.
0x
0x
.
"Asi jsem tehdy ani neodpověděl a více jak 90dni jsem o pánovo nevěděl.zadny kontakt, ani SMS."
.
90 dní jste tedy zadržoval cizí majetek bez povolení vlastníka a nijak jste se neměl k tomu ho vrátit. (Co třeba mu oznámit, že auto je nepojízdné, kde stojí a předat mu klíče a papíry?). V tomto případě majitel postupuje zcela logicky a správně. Že auto není vaše jste věděl
On je v právu, vy jste se nezachoval správně, teď ponesete následky. Celé věci hodně pomůže, když budete spolupracovat a co nejdříve (a vhodné by bylo po těch 90 dnech i s omluvou) vrátíte, co není vaše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.