Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Po kolika schůzkách si uděláte o někom obrázek?

Od: taix
Zdravím,
když s někým randíte nebo se seznamujete tak jak dlouho si nechaváte nějaký “prostor” toho člověka poznat než si řeknete že chcete nebo nechcete pokračovat?
Po dlouhé době se mi dostává opravdové pozornosti a cítím že by vztah a společná domácnost fungovala asi na jedničku a trochu mi vadí že konverzaci mezi námi vedu z 90% já a jinak je prostě ticho… Viděli jsme se 3 krát a na poprvé jsem to moc neřešil. Přecejen chápu že tam je nervozita a tak dále.
Další setkání to nebylo moc jiné, možná horší… Často prostě nastalo trapné ticho protože i mě slova časem dojdou a po posledních dvou setkáních jsem z toho byl i celkem unavený. Přijde mi že i když se o mě zajímá a dokonce i velmi dobře uvařila což je u generace Z hodně vzácné tak je to prostě takový bez energie z její strany…
Cítím že bych tomu asi šanci dát měl ale zároveň se cítím z toho už teď trochu unavený.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Vztah bez oboustranné komunikace si nedokážu vůbec představit.. Nepíšete nic o sexu a přitom přemýšlíte o společné domácnosti... ten vám funguje jak?

To, že uvaří ještě neznamená, že to později nebude jinak?

To souznění a porozumění se nejlépe prověří v nějaké vypjaté situaci, rozhodně bych se neunáhlovala a dala tomu čas, až se "odkope".

hodnocení

3x

Je to teda už asi 150 let, kdy jsem se na 1. rande zmínil, že toho moc nenamluvím. Dostalo se mi odpovědi, že "...to nevadí, někdy je krásné společně i mlčet" . Dodnes si tu větu pamatuju.;)

Sice jsme se po roce rozešli, ale to mělo zcela jiný důvod.

hodnocení

1x

To nám dáváte moc těžkou otázku, na kterou není správná odpověď. Někdy přeskočí jiskra, zafunguje chemie, vášeň přehluší mozek. Jindy rozpaky pomalu přejdou v kamarádství, jindy v přátelství a až pak v lásku. Někdy člověk neposlouchá vnitřní hlásek, blikající červené světýlko a mínusy vypadají jako přednosti. To poslední by mohlo pasovat na vás. Vztah by měl být něco příjemného, na které se člověk těší. Jakmile těšení vystřídají obavy a rozum, pak je lépe poděkovat a jít dál. ;) Kolik je vám, oběma, let?

taix
hodnocení

Já 24 a 28

To už nejste v životě žádní začátečníci. Myslím si, jen myslím, že raději pryč, nemusí to být ostýchavost, ale chybějící empatie a snaha po blízkosti. Vím, že ". . tichá voda. . . " , ale stejně tak dobře z vás může být celoživotní loudil. Každoppádně není kam spěchat a dělat si naděje.

hodnocení

0x

A co zkusit, jestli vam je spolu prijemne i bez neustaleho nuceneho povidani z Tve strany.

taix
hodnocení

Tak to proběhlo už dvakrát prosím pěkně…
A byť jsem mladej tak už hledám někoho pro opravdový život takže koukám i na to ostatní.
kamoska

Nejmenuje se slečna náhodou na Z? Hodně mi to připomíná mou kamarádku. Má 28 a říkala že si teď našla nového, mladšího klučinu. To by byla ale velká náhodička.

oliva
hodnocení

0x

Nekteri lide hodne mluvi prave proto, ze jsou nervozni.
1.. bud to ticho vydrzite a ona se sama rozmluvi
2. zeptejte se ji cilene, co ma rada a o cem by vam chtela vypravet - a reknete ji, ze jste i dobrym posluchacem.
Pokud se ani pak nic nezmeni, tak budete muset opravdu zvazit, jestli je to ta prava.
Ale abyste se nedivil: nekere zeny se rozmluvi az moc, kdyz jsou si jiste v kramflecich.
Jake ma zamestani?

ltz
hodnocení

0x
Tři setkání, to ještě není moc dělat nějaké závěry. Zkuste zadat nějaké téma, aby mohla odpovídat, rozvíjet dále i své myšlenky, zapojovat se. Možná potřebuje i více času, aby vás lépe poznala a nějak více se rozmluvila. Třeba u ní za tím stojí i nějaký problém. Předešlé zklamání nebo tak něco.

nemen
hodnocení

0x

Možná se jedná o intovertnějšího člověka, ale ti jsou většinou ti nejlepší a můžete se, jestli dojde k hlubšímu vztahu, na ně spolehnout, neboli se o ně opřít v dobrém i zlém. Nejspíše vás ani nepodrazí, v ničem. U "nemluvek" se jedná většinou o ty nejlepší lidi, které paradoxně ale nikdo moc nechce.., protože vypadají ze začátku nudně. Moje přítelkyně také moc nenamluvila, chtěl jsem to ukončit v prvním měsíci vztahu (ale spíše z toho důvodu že jsem očekával že časem bude chtít dítě - naštěstí ne, dodnes) spíše sem mluvil já a dnes kecáme od rána do večera o každé ptákovině.. Dejte tomu delší šanci, klidně i několik měsíců, půl roku či více, já to měl nějak tak.. Dnes je tomu skoro 20 let co jsme spolu a neměnil bych a ani bych nikoho takového už 100% nesehnal.. A ani bych už vlastně nesháněl..

doplněno 11.05.26 16:13:

Jestli má sociální sítě, jako že asi má, tak si zjistěte co třeba kde píše, jaké má koníčky, názor na politiku atd. A z toho pak vařit... Samozřejmě "nepodkuřovat", když budete mít jiný názor. Říct to na rovinu. Introverti (jsou většinou chytří), nemají rádi, když na ně někdo jede habaďůru... Poznají to rychleji než ostatní a mají rádi čestné jednání. Bude si vás i o to více vážit, i když se bude jednat třeba o "prkotinu".

hodnocení

0x

Druhého člověka poznáváte celý život. Vždycky vás něčím překvapí (a naopak).

hodnocení

0x
Na prvním, když je to opravdu ono. Ale vztah se dá samozřejmě vytvořit i postupným zvykáním. Pokud máte nějaké pocity pochybností a potlačujete je, protože vztah chcete, tak vězte, že ty pocity většinou odráží realitu, kterou sle nechcete vidět.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]