Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna ošetřovačky, identifikátor, problémy

Od: helena

Dobý den, chci se zeptat zda někdo neřešil stejnou záležitost a neporadil by.

V polovině března tátu odvezla záchranka, v nemocnici strávil 10 dní. Z nemocnice mi volali 2x lékaři, jestli bych s ním zůstala doma nebo zda by šel do LDN atd. Rozhodla jsem se s ním zůstat doma. Jenže už mi nikdo neřekl, že dlouhodobou ošetřovačku zařizuje nemocnice a zkušenost jsem s tím do teď neměla ani nikdo z rodiny a tak jsem si nechala vystavit krátkodobou od praktické lékařky. Po pár dnech jsem zjistila, že je možnost té dlouhodobé. ČSSZ mi na infolince poradila a tak jsem u lékařky tu krátkodobou zrušila a nemocnice zpětně zařídila dlouhodobou, ale prý protože předtím jsem měla tu krátkodobou a byla zrušená, nemohli tu dlouhodobou vystavit elektronicky, ale papírově (tak jako dříve). Papír jsem měla, v zaměstnání si ho okopírovali a vše se tvářilo v pořádku.

Ve středu odpoledne mi volala ekonomka ze zaměstnání, že účetní nebude moct udělat výplaty, protože se nemůže dostat do eportalu ČSSZ, abych kontaktovala nemocnici a poslali mi identifikátor. V nemocnici mi to paní, co zařizuje dlouhodobé ošetřovné nebrala. Dovolala jsem se až ve čtvrtek ráno. Vysvětlila jsem jí co potřebuji, odpověď byla, že to je zařízené papírově a vše ČSSZ poslala ať v zaměsnání použijí číslo rozhodnutí (identifikátor), který je na papíře o rozhodnutí o dlouhodobé péči nebo rodné číslo. Ekonomce jsem to řekla a ta mi řekla, že musí mít identifikátor s odkazem, jinak se na ten eportal nedostane a musí to být elektronicky, že to tak všichni mají. Nemocnice a ekonomka z práce si mě přehazují a řešit to musím já. Bohužel na ČSSZ jsem se ve čtvrtek nedovolala. Vždy bylo obsazeno. Tudíž zítra budu volat znovu.

Neřešil jste někdo stejný problém?

Přemýšlím kde nastala chyba. Opravdu může nemocnice vystavit v případě zrušení krátkodobé ošetřovačky dlouhodobou papírově? Nebo mě napadlo, že ekonomka neví kde zadat identifikátor z papíru (je u nás v práci ani ne rok, ale mladá holka po škole to není, tak by snad měla mít praxi...)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

řešil jsem minulý rok OČR - nikdo neuměl elektronicky zadávat - nemocnice se odkazovala na obvoďáka, samozřejmě neoprávněně, ten vystavit nemohl.

Zjistil jsem, že mi peníze přijdou po vyřešení - třeba i do 3 let! Opakovaně jsem volal na ČSSZ, nemocnici bombardoval - po dvou měsících se jim podařilo něco vystavit papírově a poslat na správný okres. Peníze přišly, ale řešení je velmi namáhavé, zdlouhavé a musíte je všechny opakovaně pořád urgovat všemi směry.

Vystavit to musí nemocnice a poslat na správné oddělení (pozor na kraj-okres nemocnice, zaměstnavatele a bydliště).

helena
hodnocení

Děkuji za příspěvek. Nemocnice to zaslala a došlo to, protože paní z ČSSZ info atd. měla. problém je teda v zaměstnání, že to ekonomka neumí a dnes po telefonu řekla, že to ručně zadávat nebude, že to není její práce a práskla mi s telefonem. Jednání super.

hodnocení

0x

Jediná možnost je zkusit to zítra na ČSSZ. Nevím, proč Vaší ekonomce nestačí identifikátor na papírovém podání, mně to klienti posílají mailem... Problém je, že březnové mzdy - pokud jste DLO měla do 30.3. - už měly být dávno uzavřené.

Oprava - OD 30.3.

helena
hodnocení

Na ČSSZ jsem se dovolala a paní vysvětlila o co jde. Identifikátor na tom papíru je v pořádku. Paní říkala, že to ekonomka musí zadat ručně a když nebude vědět, má se na ně obrátit a porádí jí. Březnová výplata přišla, ale ta dubnová ne. Paní ekonomka tomu asi nerozumí, je neochotná a dnes po telefonátu mi sdělila, že to není její práce to zadat do PC ručně a na ČSSZ volat nebude a mám to řešit já a chce stále ten identifikátor poslat elektronicky. Když jsem opáčila, že je to přece její práce, tak se začala rozčilovat. Navrch mi položila telefon jen tak bez rozloučení. Takže jsem volala nadřízené a doufám, že se to pohne. Obrázek jsem si o paní ekonomce již udělala dokonalý a v barvách.

No tak to je teda ochota... dubnové mzdy musí být uzavřené nejpozději 20. května. V tom březnu - máte na výplatní pásce zadanou nepřítomnost toho 30.3.? Jinou než předtím OČR?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]