Nejste přihlášen/a.
měli jsme zpožděný let a potřebuji poslat pojišťovně nějaký důkaz.
U letecké společnosti chtějí asi 500Kč za vystavení dokladu.
Jde někde zjistit, kolik měl daný let zpoždění a jak bylo velké abych jim to mohl doložit?
Jedná se o let 2.5 z Katovic W6 1057 společnosti wizzair
Děkuji
0x
Pojišťovně pohrozte, že budete "doporučovat"jejich služby širokému okolí.
Pojišťovna na základě palubního lístku (to snad je dostatečný důkaz, že jste letěli daným spojem) by si to měla dohledat. Ostatně kdokoliv si na stránkách jako flightradar nebo flightavare může asi týden zpětně dohledat veškeré lety. Pojišťovna na to jistě bude mít předplatné (pokud nemá, jsou to amatéři), takže to dokáže dohledat i delší dobu.
flightradar24.com/... - už končí doba, kdy je to dostupné
flightaware.com/... - tady je to od 30 apríla, takže ještě pár dnů to bude
Z flight avare se dala i dobře vyexportovat dáha letu (i když ta tabulka je schválně dělaná tak, aby to dalo co největší práci).
Jestli dobře koukám, tak ale letadlo odstartovalo i přiletělo 10 minutes early.
Že to chce pojišťovna, to ještě se dá pochopit. Po mě chtěly rakouské dráhy (OeBB) zpožděnku na jejich vlastní vlak. To jako že nevědi, kdy odjeli a kdy přijeli. Tak jsem jim poslal printscreen, co jsem si tehdy udělal, kde těch jejich 140 minut bylo zřejmé a nikdo neprotestoval (ostatně ani proti tomu, že jsem napsal, že odjezd z výchozí stanice byl v 0:15 (jak jsem později zjistil z GPS byl až v 0:45), už tam měl hodinu, takže prakticky odjel další den).
Nevím jak v letectví, ale v pozemní dopravě je dopravce povinný vystavit na žádost zákazníka příslušné potvrzení. ČD to kdysi omezovaly na 15 a víc minut, ale to bylo prý nezákonné. Byla na to i nějaká reportáž. Jak je to dneska se zpožďenkama fakt nevím, dávno jsem to nepotřeboval, co jsem zaregistroval, nyní to vystavujou průvodčí, dřív se pro to chodilo do osobní pokladny nebo na informace, když byly.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.