Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Změna léků pro diabetika

Od: kvetoslava

Beru 7.měsíců Metformin Teva 850mg u obvodní doktorky se specializací na dia, ne přímo diabetoložky.Tu jsem zatím nesehnala. Hodnota se mne snížila z glykovaného cukru z 88 mmol na 75 mmol. Doktorka mne řekla doberte 60 tablet v balení ráno a večer což je 1700mg a přejděte na Metformin 1000 XR. Řekla mne toto. Zkuste ráno tabletu a pokud se budete cítit dobře, nebude Vás bolet břicho ani mít průjem tak si vemte i večerní dávku. V tomto meziobdobí přechodu to nechá na mém uvážení a po měsíci mohu zkusit večerní dávku až si tělo zvykne. Vypadá to v časové ose takto-doposud 850 Metformin 1x, navyšení večerní dávky stejné tablety 2x. Až dojde balení začít 1000XR 1x a po pár týdnech zkusit zdvojnásobit za předpokladu, že mne to sedne dobře. Je to takto správně přechod na zesílení léků přidat staré na dvojnásobek, nové xr dočasně ubrat miligramy a opět přidat nové s časovým odstupem?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

clovicekdoma
hodnocení

2x

Ono i těch 75 není žádná sláva tak držím palce at to půjde ještě dolů. Výhoda dia lékaře je i v tom , že má přístup k moderním lékům. Co se týče metforminu moc sem nepochopil jak to myslíte , mezi 850 a 1000 není moc rozdíl akorát to XR má dlouhodobé uvolňování , přinejhorším někde nestačíte doběhnout na WC což se zpočátku stává často. záleží jak si tělo zvykne.

mate59
hodnocení

1x

Řiďte se podle lékaře.

liska5
hodnocení

0x

Chce to zdravý životní styl. Jíst zdravě, bez sladkostí, tučného i uzenin, nejíst na noc a denně hodně pohybu. Aspoň hodinu chodit. Za měsíc máte ze 7 na 5.

kvetoslava
hodnocení

Myslíte, stačí pohyb rychlá chůze při turistice nebo je potřeba orientační běh a jízda na kole?

bear

Jakýkoliv pohyb, který zvládnete. Nejhorší je sedět na zadku a chodit minimálně.

Pokud zvládnete časem větší sport, tak jen dobře.;)

A ty hodnoty v mmol si příště oddělte čárkou.

88mmol snad ani nejde mít takovou hyperglykémii.

Už kolem 15,0 - 20,0 mmol budete spocení jak myš a odpadnete do bezvědomí.

Normální hodnota je kolem 5,0 - 6,0 mmol

kvetoslava
hodnocení

Myslela jsem glykovaný dlouhodobý cukr který má jiné hodnoty čísel než na glukometru doma.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]