Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Závratě

Od: alena350®

Dobrý den, podle všeho se mi zopakovalo tzv. vertigo, manual-cmp.cz/... . Je to tedy, Hlavně V začátcích, velice nepříjemné, Kvůli riziku pádu i snad nebezpečné...stalo se mi to podruhé v životě, už to pomalu odeznívá, ale co jsem tedy našla, to mě velice nepotěšilo. Opakování můžu čekat v podstatě kdykoliv,terapie jsou jen ty polohové cviky a nečetla jsem nic o možnosti, jak se toho vyvarovat. Máte nějaké zkušenostiA hlavně: něco, co by mohlo pomoci? Myslím, aby se to neopakovalo...děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bear
hodnocení

2x

A co je spouštěč? Jízda na kolotoči nebo rakovina?

hodnocení

Ani jedno,ani druhé.

bear

Potom řada dalších...

hodnocení

2x
Já měl dlouho závratě po pádu z kola a fraktuře labyrintu. Dost pomohlo spaní v polosedě, aby v noci hlava nebyla v o moc jiné poloze než za chůze. To myslím, že bude platit i bez úrazu.

hodnocení

0x

Já měla šílenou závrať po laserové operaci křečových žil. Na sále mě dali na lehátku do polohy hlavou dolů, měla jsem potom problém dojít do auta, naštěstí byl se mnou manžel..

V autě i doma závrať a pocit na zvracení. Doma jsem si lehla a naštěstí to přešlo.

U druhé nohy jsem jsem žádala, aby mě do této polohy nedávali, sestra na sále říkala, že ta závrať měla souvislost s vnitřním uchem.

U mě byla spouštěčem poloha, kdy se mi hlava dostala pod úroveň pánve a nohou a té se musím vyvarovat.

hodnocení

0x

Občas se mi to stává. Je to strašně nepříjemné. Bojím se vstát a jít, že bych upadla a polámala se. Takže si sednu rovně a udělám několik uvolňovacích cviků na krční páteř. A když už si troufnu chodit, změřím si tlak a pak udělám několik cviků u parapetu, kterého se držím a koukám z okna. Ale souhlasím s vámi, je to hnus.

fra

Sousedce se to stává a jednou si musela lehnout nahoru betonového truhlíku na okrasné květiny města (v zimě bez výsadby) a lidi chodili kolem a nikdo se ji nezeptal, jestli chce pomoc.Naštěstí šel pán ze stejného vchodu domu a zavolal ji pomoc.Doporučili jí jít na operaci štítné žlázy, tak uvidí ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]