Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Táhne mi na 50 a bratrovi, co je o 15 let starší se "zničehonic" zlomila ruka.Mám z toho docela vítr a měl jsem v práci člověka, co dokonce v 50. letech+- kvůli tomu chodil o holi.. Slunečnímu svitu moc nedávám, ale snad to dostatečně kompenzuji vitamínem D,občas i nějaké pilulky Ca+Mg+Zn atd. Někdy mě ale bolí zápěstí třeba po cvičení.. a i tam trochu lupe, ale vždy se to srovná. Máte nějaké rady, jak ti co osteoporózu mají i nemají, jak proti tomu bojovat? Samozřejmě si i rád přečtu, jak to přímo u nich probíhalo, jak to zjistili atd. Díky
1x
Osteoporoza na pohled není vidět, váš praktický lékař vás může doporoučit do osteoporadny, kde vám udělají laboratorní testy, včetně specifických markerů a pošlou na speciální rentgen, na tak zvanou denzitometrii, kde se vyhodnocuje hustota kostní tkáně, obvykle páteře, kyčelních kloubů, případně zápěstí, apod podle uvážení lékaře. Objednání může být hodně za dlouho, poraden je málo, zájemců hodně. Pokud máte nějaké tušení, děláte dobře, že se vyhýbáte pádu, s vitaminem D se to také nemá přehánět, ale je dobrý, Vigantol je odůvodněně na lékařský předpis.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.