Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si může škola ještě dovoli

Od: nastvanyrodic

Jsem naštvaný a plný emocí. Dva místní "podnikatelé" otevírají ve městě hrací centrum. Ředitel školy (vlezdoprd/kamarád jednoho z těch vykuků), kam chodí mé děti si dovolí poslat právně zpracovaný elaborát všem rodičům (s údaji k vyplnění jméno, narození, mail, telefon), kde mohou podepsat skutečnost, že jejich děti (jméno, narození, adresa) se zúčastní otevírání centra, mohou být natáčeny a záznamy používány k propagaci a za to dostanou nabitou hrací kartu, kterou jim mohou rodiče dle potřeby dobíjet. Vyplněné tiskopisy mají děti přinést do školy. Zřizovatel již zasáhl, ředitel se mailem omluvil rodičům, že se to neslučuje se školní výchovou a že nevěděl*nene*. Není to první kiks pana ředitele. Kvalitní učitelé odcházejí, protože mají jiné představy o výuce a chodu školy. Mě to štve, ale nemám koule na to spunktovat něco, bojím se, aby na to nedoplatily moje děti. Petici bych klidně podepsal, ale abych psal anonymní stížnosti, to se mi příčí. Taky mě mrzí, že zřizovatel ví, ale zavírá oči. Co chci za radu? Asi jsem se chtěl jen vypsat.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Tak on se slušně a právně zeptá (dle GDPR)
A přitom stačilo nepodepsat.
Copak vám vadilo, natáčení, nebo že by jste musel sem tam dobíjet dětem hrací karty.
Kdyby náhodou si chtěli jít do toho střediska hrát.?
nastvanyrodic
hodnocení

Co mi vadilo? Že to jde přes školu. Že děti podporuje ke gemblerství a utrácení peněz za hraní her zrovna pedagog, a ještě možná jediný, protože ostatní pedagogové (možná pár přitakávačů by se k tomu nevyjádřilo) se s tímto krokem neztotožňují. Není třeba, aby děti seděly v herně a hrály hry. Divím se, že Vám se to zdá normální.

A přitom stačilo nepodepsat a chválit vlastní děti, že jsou tak slušně vychované že hrají hry jen doma a zadarmo.
Tak nějak nechápu proč maji někteří lidé potřebu se starat o to co dělají jiné děti.
Hele, hoďte sem adresu a název té strašně herny, ať se podíváme.

aha®
hodnocení

0x

Zažil jsem něco podobného. Zřizovatel školy je kraj a seděl tam kamarád ředitele školy. I když rodiče psali stížnosti tak se dostali na stůl kamaráda a ten je dal do šuplíku. Pak přišli volby, vyhrála jiná strana, ta si na kraj dala svého ůředníka pro školy, ten vyndal ze šuplíku stížnosti a do měsíce byl ředitel školy fuč.

nastvanyrodic
hodnocení

U vás to dopadlo dobře, tady se kryje jedna prasárna za druhou. Jsme malé město, každý zná každého, každý je někoho známý nebo kamarád. Takže vím, jak vše dopadne. Ředitel zůstane a já budu hledat jinou školu pro mé děti. Jsem tím už tak znechucen... Nejhorší je snad ta bezmoc.

hodnocení

0x
On si zřejmě pan ředitel Komenského Schola ludus - škola hrou chybně přeložil jako místo školy hra a kšeft.
Dokud tam vaše dítě chodí, tak je samozřejmě vcelku nebezpečné dělat vlny, leda by vás bylo už hodně.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]