Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vnučka mne obrala o starobní důchod

Od: pavlik82

Byla semnou na poště pro důchod vybrat v hotovosti. Potom jsme jeli autem do hypermarketu, kde jsme společně nakupovali pro mne nákup potravin. Ona si do vozíku též dala nějaké oblečení a kosmetiku. Mne řekla, že to je ve výprodeji 70% tak jsem s tím souhlasil. Nakonec tam měla věci, které ve slevě nebyli a mne celý nákup vyšel na 10tis.Kč. Nyní mne to do rozpočtu chybí. Mohl by mne to její otec můj syn nějak zpětně proplatit vyšší položky za její zboží?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mll
hodnocení

0x

To si musíte vyřešit v rodině.

Jinak jste tohle měl řešit u pokladny (prostě to nekoupit, když to teda neni ve slevě). Obchody často na slevu "zapomínají" nebo mají cedulky postavené tak, aby měl člověk dojem, že kupuje něco ve slevě i když to patří k něčemu jinému.

Výhodou hotovosti je, že co nechci, to nedám. Ono u karty taky je potřeba nějaká autorizace, ale ta hotovost je na tohle jednoduchá (tam Vám ani dodatečně nic nevezmou). Že takové situace (storno položky) musí řešit div ne generální ředitel, z toho bych si výčitky nedělal, to je jejich věc, jak mají nastavený systém.

Pokud byli na poště pro důchod, dost pravděpofobně tou hotovostí platil.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, zdárný syn by to mohl (po Vašem vysvětlení a pohovoru se svou dcerou) udělat, nezdárný bude proti. Promluvte si o tom se synem i vnučkou. Zdravím!

hodnocení

0x
To zjistíte tak, že se syna zeptáte. A nebo dobře víte, jak jste syna vychoval, a pak jeho reakci jistě tušíte i bez ptaní.
Dnes to byly tisíce za hadry, zítra jí třeba budete ručit za půjčku, pokud se už nedovedete bránit.
doplněno 29.04.26 12:04:

Návíc k vám má syn vyživovací povinost, pokud nevystačíte s důchodem, měl by vám finančně vypomoci. Bohužel se tohoto zákona reálně nevyužívá a stát raději vidlemi rozhazuje sociální dávky, místo aby si prvně zjistil, zda rodičům nemohou pomoci jejich děti.

doplněno 29.04.26 12:06:

I dítě musí živit/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]