Nejste přihlášen/a.
4x
Dobrý den, já bych v tomto věku, kdyby tam měl být někdo z rodičů, šel raději někam jinam (třeba do kina
), než oslavovat pod dozorem/dohledem, což bych takto chápal. Kdo má dítě dobře vychované a věří mu, ten ho nemusí šmírovat, když už je dospělý nebo skoro dospělý. Alkohol tam asi bude, drogy možná, nechtějte to raději vědět. Připravte doma pro syna pelíšek, k němu kýbl a na nic se neptejte/po ničem nepátrejte (jen vzpomínejte na svých osmnáct). Zdravím!
doplněno 29.04.26 10:47:
ilona - možná máte přehnané představy ze svého mládí (a z mejdanů), ale dnešní mládež je jinde (ta chodí na party). Co se dočítám, tak už ani nesouloží, nepije alkohol, nekouří (což by v hasičárně vadit nemělo
). A pokud je hasičárna v dosahu mobilního signálu, tak to bude zábava (s mobilem v ruce) neškodná. Těm mladším 18ti let by neměl alkohol nikdo nalévat, tak snad tam zřídit samoobsluhu.
2x
Odpovězte si upřímně na otázku, zda chcete, aby si syn a jeho kamarádi dlouhá léta pamatovali:
- "Jó, to tehdy, jak jsi tam měl mamku a všechny kontrolovala... Tak to už se snad nikdy nestane!"
- anebo dáte přednost verzi "Kámo, ta oslava byla epická! Díky, žes tam netahal mamku ani fotra. Příště nás zavolej taky!".
Já odpověď znám a věřím, že jsem Vám napověděl.
0x
Je mi už hodně hodně.. První opití kolem patnácti let stejně jako vrstevníci. Dnes ani sedmnáctiletí nepotřebují dohled.
Maximálně dohlédněte aby měli kvalitní alkohol.
0x
Nějak nerozumím tomu, na co byste chtěla dozírat? Na přísun jídla a pití, nebo na přístojné chování mládeže? Pokud na to druhé, tak lituju vašeho syna. Osmnáct let vyrůstat pod vaším dozorem ho nutně muselo poznamenat a vy teď můžete s klidným svědomím zůstat doma. Oslavy narozenin takového hocha se budou účastnit pouze členové klubu Káji Maříka a chovanky klášterní školy, takže v osm budou všichni způsobně doma. Ale teď vážně, syn slaví s přáteli, pro echo boomery tady není místo.![]()
0x
Probudila jste ve mně vzpomínky.
Rok 1975, měla jsem krátce před svatbou. Přišla k nám delagace mladých /tehdy ze SSM/, chlapec a 2 děvčata, bývalí spolužáci. Byli ohlášeni, přinesli svatební dar. Matka nám prostřela v obýváků stůl pro 4. Nějaké cukroví, chlebíčky. Pila se LIMONÁDA. Jen Standa donesl láhev vína a ta ve čtyřech byla hned pryč. Pak se zase pila limonáda.
Ženich přítomen nebyl.
V koutě místnosti byl gauč, tam si matka sedla, pozorovala a poslouchala, jak se "bavíme." Nebavili jsme se vůbec díky její přítomnosti. Vyhnat jsem ji nechtěla, bylo mi jí líto, před 1,5 rokem přišla o manžela, mého tátu. Tak jsem nechtěla být zlá. Ale nelíbilo se to ani mně, ani mé návštěvě.
Takovouhle "rozlučku se svobodou" určitě nikdo jen tak neměl. Pokud chcete, aby Váš syn měl víc než 50 let podobné vzpomínky jako mám já
, jděte tam, vezměte s sebou švagrovou, tetičky a kmotřičky, možná i sousedky.
Ať se mládí vydovádí. Ti by z Vaší návštěvy určitě měli ohromnou radost. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.