Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Antibiotika

Od: hlodavec®
Kde prosím sehnat antibiotika na zánět močových cest bez lékařského předpisu? Dostat se k mojí doktorce je bez několikadenního stanování před ordinací prakticky nemožné, e-recept mi odmítá poslat a už nevím co mám dál dělat. Případně...lze zánět přehodit? Odezní po nějaké době sám od sebe?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Šel bych na jinou urologii.
Dnes si můžete vybrat.

hodnocení

0x

Klidně to "přechoďte" ale po se Vám z akutního zánětu močového měchýře stane chronický, tzn stálé problémy!

Jinak pokud byste chodil k jednomu bývalému (odešel do důchodu bez náhrady)urologovi, pak tam byli i lidé co přišli ráno před šestou a odcházeli klidně až po osmnácté hdině, tedy když se nezadařilo jak si představovali ! Ale ten byl velmi pečlivý a měl klientelu i z velké dálky .-jednomu se vyplatilo místo k urologovi přes celé Brno raději jezdit do JH !

Je jen na Vás jak se rozhodnete, Navíc osobně bych počerno pořízeným nejen ATB, nevěřil, top radějipo hektolitrech pít urologický čaj!

km
hodnocení

0x

v čr atb bez lékařského předpisu? tak to je nelegální

liska5

Říká se antibiotika, v tomhle případě předepisují chemoterapeutika. Nejčastěji Furantoin n. Furolin.

bear

ATB je legitimní zkratka pro "antibiotika" v lékařské dokumentaci a jinde.

Naopak pojem chemoterapeutika se používají snad výhradně pro farmaka proti nádorovému bujení (chemoterapie).

I když máte pravdu, že je to přesnější název, tak se to k vůli přehlednosti nepoužívá. Aby se to nepletlo.

hodnocení

0x

Na lehčí záněty Canephron (volně dostupný).

U antibiotik je nebezpečí, že bakterie získají vůči nim odolnost (rezistentní bakterie) a pak je léčba neúčinná. Proto musí konkrétní typ antibiotika předepsat lékař, který ví, jakými antibiotiky jste byl/a léčen/a.

Doporučovaný Canephron je dobré brát i preventivně - stejně tak čaj z bylinek, které obsahuje.

A další věc je, že v ČR se antibiotika nevyrábí a musí se dovážet. Je to ostuda. Na granáty by určitě peníze byly. Výroba penicilinu v byla v roce 1959 přesunuta do Slovenskej Lupče.

Novinky;14. 5. 2025, 9:10

Velké sliby o české penicilinové soběstačnosti zůstanou nenaplněny. Už loni bylo jasné, že ke stavbě nové fabriky na výrobu antibiotik nedojde, nakonec ale zkrachoval i plán na vznik balicí linky. Ministr zdravotnictví Vlastimil Válek (TOP 09) přiznal, že z projektu sešlo. Česko nemůže výrobci nabídnout státní dotaci v takové výši, aby se mu provoz linky vyplatil. Podpora podobných projektů má v Evropské unii finanční strop a k jeho překročení Česko nedostalo svolení.

hodnocení

0x

Se zánětem močových cest si nezahrávejte. Zánět má tendenci stoupat nahoru, tedy do močového měchýře a dál do ledvin a to opravdu nechcete.

Jednou jsem byla v Praze na 5denním školení a hned první večer mě chytly močové cesty. Zavolala jsem v zoufalství svému praktikovi. Je to asi 15 let, tenkrát se recepty smskou neposílaly. Poradil mi, ať si koupím ROWATINEX, buď kapky, nebo takové žluté želatinové tobolky. V Praze nebylo těžké najít večer otevřenou lékárnu, lékárnice mi řekla dávkování a už ráno mi bylo líp a za dva dny jsem měla pokoj. Od té doby mám Rowatinex neustále po ruce. Neručím za to, že to pomůže vždycky, záleží, jak máte zánět rozjetý. Ale je to cesta. Není to antibiotikum, je to chemoterapeutikum, za mě skvělá věc.

liska5
hodnocení

0x

Párkrát jsem zvládla zánět dol. moč.cest bez lékaře. V lékárně mi doporučili Blok urima Uroherbal RAPID Ten červený, jiný ne, nemají to složení. Tenhle má D - manózu, lichořeřišnici, medvědici, Mg atd. Je to 10 sáčků jako kúra podle návodu. A k tomu čípky na bolest. Po odeznění jsem teprve přinesla doktorovi moč na kontrolu a vysvětlila situaci. Chtěla jsem sama vědět, jak to pomohlo. Raději než k obvodnímu jdu s takovými problémy rovnou jako akutní na urologii.

Proplachujte se urologickými čaji. Jinak už zde doporučovaný Rowatinex. Raději kapsle než kapky kvůli extra silné eukalyptové vůni. Z homeopatik pak AKH Thuja. To poradí v lékárně, jak se to bere. Často propukne zánět močáku krátce po nějakém stresu či dramatické události. Tak něco na uklidnění. Taky nedráždivou stravu.

hodnocení

0x

Na zánět moč. může napsat recept i obvoďák, Zajděte a ním se skleničkou ranní moči. A než se to vyřeší, hodně pijte a hodně čurejte, ať se bakterie nemají čas namnožit v močovém měchýři. A urologický čaj, ten není od věcí. Bez antibiotik to opravdu nejde.

hodnocení

0x
Pokud není zánět příliš závažný, tak je obvyklé prvně zkusit Urindal akut, až když nezabere, tak uvažovat o ATB.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]