Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Léčím se na středně těžkou apnoi pomocí přetlakové masky. Masku již používám 2. měsíce denně po dobu 4.hodin. Za dobu používání jsem ani jednou při nasazení s maskou neusnul abych se ráno probudil bez přerušení.Nemoci které jsem měl a léčil jsem se byla srdeční arytmie plícní embolie a epileptický záchvat na který beru tablety Musel jsem odejít do předčasného duchodu.Jsou ale pacienti kteří s maskou bezproblému usnou atd. V mém připadě zanechaly nemoci problémy se spánkem? Děkuji.
0x
Dobrý den, určitě - takto těžce nemocný člověk (a zřejmě i starší, i když věk nám zde tajíte) už nikdy nebude spinkat jako miminko. Buďte rád, že spíte alespoň přerušovaně a ještě se ráno probudíte živý. Zdravím!
P.S. Co "šlofíček" po obědě? Provozujete? Pokud ano, tak máte možná naspáno na noc. Pokud nikoliv, tak ho zkuste a tělo si odpočine možná víc, než v noci.
0x
Mě budil příliś vysoký tlak, který maska už nedokázala utěsnit vždy někde ufukovala a i příliš na obličeji pumpovala při nádechu. Až když jsem tlak trochu snížil (teoreticky zasahovat nesmíte), dalo se to vydržet a postupně i trochu zpět zvyšovat. Dále mě budilo syčení vyfukovaného vzduchu otvory, proto mám v uších špunty. Taky jsem vyzkoušrl masku, která měla nejen otočný kloub, ale volně se kývající kloub, který způsoboval, že při pohybu proud vzduchu nepříjemně cestoval po obličeji. Kloub jse proto upravil pomocí UV lepidla, aby byl pouze otočný.
Taky je nutné vhodně nastavit vlhkost a teplotu ohřevu.
Jinak mně osobně spaní s maskou velmi pomáhá například právě od těch arytmií.
4.hodiny se snaží dodržet s duvodu ohledně pojištovny ale v kusi mi to nejde třeba večer 3,hodiny zbytek další den dopoledne přístroj již má schváleny VZP pojištovnou. V nemocnici mi řekli že je potřeba dodržet aspon 4.hodiny ohledně léčby Přístroj mám Lowenstein medical se zvlhčovadlem. zatím používám přistroj bez zvlhčení a příští týden mi technik ukáže připojení zvlhočovadla vše se čekalo na na schválení pojištovnou. Chci se zeptat ohledně přetlaku na displei jestli je možné si ubrat nemocnici jsem informoval aby mi ubrali přetlaku ale stále je moc přetlaku. Děkuji
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.