Nejste přihlášen/a.
9x
Poděkuj bezdomáčům a fetkám. btw vlezný vrací při nákupu, takže pro zákazníky zdarma.
Jak bys to řešila ty na místě Kauflandu, nechala tam lízt veškerou verbež zdarma, a aby tam nebyl bordel tak zaplatila extra uklízečku a ochranku?
Takhle to lůzu spolehlivě odradí a pro zákazníky stále zdarma. Akorát bude obesranej park poblíž, ale to neni problém obchodu ale policajtů/strážníků že to nejsou schopný ohlídat (resp. nemaj na to moc účinných pravomocí)
Mají to tam hlavně kvůli bezdomovcům kteří jim tam dělali nepořádek. Je to takto i na některých čerpacích stanicích.
Ale mě to přijde postavené na hlavičku - napřed jít na toaletu a potom na nákup - obráceně to nefunguje.
U nás to už funguje delší dobu, má to omezit vstup bezdomovců a narkomanů na WC. Je to o něco lepší...
jir: "Chce to ale na ten lísteček nezapomenout." To se mi už několikrát stalo, že jsem na to u pokladny zapomenul. Ono ten lísteček za platbu za WC má i nějakou omezenou platnost a tak při příšti návštěvě Kauflandu kdo tam nechodí nějak často už může být pozdě a navíc je ten lísteček platný v kauflandu ve kterém byl vystavený a jimam v jiných Kauflandech ho neproplácejí. Také pokud někdo potřebuje na WC až po provedení nákupu tak asi nepůjde ještě jednou něco nakoupit pouze proto aby mu vrátili poplatek za WC. Už jsem natrefil i na to, že jim u WC platba kartou nefungovala a když někdo nemá u sebe nějaké drobné mince a má velkou potřebu použít WC tak to může být pro něho problém.
5x
Paní Iveto, nevím o jakém Kauflandu píšete, ale já vím, že některé Kauflandy mají zpoplatněné záchody již několik let, některé jsou stále zdarma.
Taky tuším, že Vám u informací vrátí tu dvacku, kterou zaplatíte.
Třeba Ždár nad Sázavou, tam se platí, v HK se neplatí.
Mne to neštve, páč o i chápu a schvaluji to.. To je jako na benzinkách, některé chtějí za WC platit, jiné nikoliv.
Na této poradně o tomto již byla dříve diskuze.
2x
Nevadí, je to jako v té písničce:
Ten kdo má peníze, ten má záchodeček
a ten, kdo je nemá, s...na dvoreček.
Určitě byste po některtých lidech to WC uklízet nechtěla. Já taky ne. Takže uděláme potřebu, vezmeme si lístek, nakoupíme a platba za WC je nám odečtena. Za to můžeme poděkovat těm lidem, kteří tam nenakupovali, nic pozitivního nepřinesli, pouze znečišťovali. Jednou musela dojít trpělivost. Došla.
Je fakt, že kolem těchto OC, kde se často bezdomovci zdržují, to teď bude vypadat, jako okolo vepřína. To už ale OC zajímat nebude. On úklid těch prostor po některých existencích byl spíš za trest. Viděla jsem a ne jednou, moc ošklivé věci. Tak tomu prostě utli típek. Byla to jen otázka času. Jaga.
Raději si zaplatím za čisté a slušné sociální zařízení, než abych vlezla do nějaké smrduté a špinavé chýše. To nikoho nezabije.
Pokud se to někomu nelíbí, šup za keř, za strom, za roh, za cizí auto...
Možná ušetří, ale možná si donese na botách nějaký nevábný "bonus."
My muži to máme s malou potřebou jednoduché (stačí zeď nebo keř a v nejvyšší nouzi nemusí být ani to). Proto taky v dávných dobách, jejichž konec pamatuju bývaly pisoáry standardně zadarmo (v zájmu zachování čistoty okolí; ty na nádraží, tam by člověk nešel ani zadarmo, na náměstí jsem občas chodil). Pak ale přišli feministi s tím, jaktože mužský to maji zadarmo a ženský ne.
Ze stejného důvodu bývá zadarmo WC na benzinkách v zahraničí (Rakousko, Německo, Itálie aj.). Často tam bývají vícejazyčné cedule typu neznečištujte nám tento prostor, toalety jsou zadarmo. A pokud neni zadarmo, tak pro socky tam neni žádná velká bariéra (nebo jsou zadarmo v jiné části). Pak překročíte hranice a v Rozvadově jsou neprostupné mříže z trubek jak do atomové elektrárny.
Stejně na některých nádražích (to ale spíš se stává minulostí, Scalea je zpoplatnila před mnoha lety, Bologna Centrale je měla zadarmo ještě když jsme tam naposledy přestupovali což už taky je asi 4 roky, takže to dneska už být nemusí; WC zadarmo bylo i na autobusáku ve Štrasburku).
0x
O tom poplatku na WC v Kauflandu se tu na poradně už diskutovalo např, zde. Kvůli bezdomovcům a feťákům to asi nebude. I před tím než Kaufland zavedl tento nesmysl s placením za WC jsem tam žádné bezdomovce a feťáky neviděl nebo jen vyjímečně když tam šli vykonat potřebu tak jako i ostatní lidi a nepořádek tam nebýval. Bezdomovce a feťáky kteří by na WC dělali nepořádek nevidím ani jinam kde je samozřejmosti, že WC je zdarma bez třeba i vracecího poplatku. Pokud je někde na WC nepořádek tak je to především tím jak tam mají zajištěný úklid a jak svědomitě je ten úklid prováděný.
"Kvůli bezdomovcům a feťákům to asi nebude."
Ovšem, že bude. Než se tohle opatření zavedlo, byla návštěva WC v místním Kaufu (Praha) jen pro silné žaludky. Bezdomáči a feťáci "bydleli" a chlastali v přístřešcích na vozíky, na záchod samozřejmě chodili do OC. Od doby, kdy Kauf zrušil pár méně využívaných přístřešků a zavedl poplatky za WC, se situace výrazně zlepšila. Osobně tohle opatření vítám.
Nejsem z Prahy a tak nemohu posoudit jaký je tam problém s bezdomáči a feťáky a jaký tam dělají nepořádek na WC. U nás na Moravě jsou také bezdomovci i když možná ne v takovém množství jako v Praze, ale nepozoruji, že by na WC i tam kde je to bez placení dělali nějaký nepořádek. Možná my Moraváci jsme trochu lépe vychovaní než vy Pražáci.
0x
Mobil, nebo aplikace tam do té dirky nevlezou.
Pane Juro, to mne překvapujete.
Když nemáte 5(10) korunu, tak malý košík. Já mám na klíčích udělátko, tím odjistím vozík bez peněz.
Často i dalším "milým" lidem to odemknu. Moc mi děkují.
0x
Opravdu chcete mít v bance zaznamenanou každou návštěvu WC?
Pokud jde o toalety v obchodech, tak se bohužel spíš stává standardem že nejsou zadarmo. Pamatuju doby, kdy Máj i Kotva měly záchodky zadarmo. Kotva to zrušila hodně dávno. Máj o něco pozdějc, ale taky ještě v minulém století.
0x
Ale všiml jsem si, že jde u nás v Kaufu platit i kartou. Navíc vyleze i lísteček, který na pokladně nebo na Informacích prodejny proplatí...
0x
Taky máme takovou zkušenost...fakt k nezaplacení.
0x
Schovejte si ten lísteček, který vám vyjede po vhození 20koruny a oni Vám tu dvacku odečtou od nákupu.
...
U nás zas pozamykali všechna WC na poliklinice. Musíte si klíč vyzvednout u sestry v ordinaci. Nejsou lidi na úklid. Jedna jediná uklizečka na 4 podlaží jde do důchodu. Měla 16 ordinací s čekárnami, dlouhé chodby a schodiště. A často tam chodí podivná individua z ulice na velkou. Po nich prý je WC nepoužitelné, stěžuje si uklizečka. No uf ! ...
0x
Kdyby se na to vykašlali, ještě by každý v nouzi rád vytáhl klidně padesát.
A to za situace, kdy se při příští návštěvě, nebo klidně proběhnutím krámu a koupením třeba nanuka, ty peníze lze získat zpět.
Lidí neví, co chtějí.
0x
Někdo bude vždycky nespokojený, ať se děje, co se děje. Když to bylo zadarmo, chodily tam socky a WC po nich nevypadalo dobře. Jednou za mísou byly dokonce i 2 jehly. Když to zpoplatnili, lidem se to rovněž nelíbí, přestože částka je jim při nákupu odečtena. Tak co chcete?
Dcera byla předloni po transplantaci jater měsíc v lázních - v Karlových Varech. Poplatek za WC pro ženy byl všude na kolonádě 50 Kč. Dcera, když musela na WC, zaplatila to. Ráda. Když jsem jí říkala, že je to hodně, že bych se raději skrčila za nějaký keř, řekla mi: "Tak si to, mami, zkus. Všude jen záhony, keříčky, trávníky - a kamery! To bys měla pěknou ostudu! Policajti by u tebe byli, než by sis stihla natáhnout gatě."
Nakonec, měla pravdu. Člověk by asi v nouzi rád dal i tu padesátku, jen aby se nepočural. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.