Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvody prodejců Jeleniogórski Jarmark Staroci i Osobliwości

Od: ales

Koupil jsem si minci Pražského groše s panovníkem Jana Lucemburského na jarmarku starožitností a numismatiky v Polsku. Poté jsem přes odborníka u nás zjistil, že to je téměř dokonale vyrobená novoražba s umělou patinou ve stříbře jasný fake-(kopie), což měně zkušený sběratel nepozná. Udivilo mne, že tolik lidí tam jezdí i ze zahraničí, všude na zemi koberce a prodejci se táhnou přes celé město a náměstí, což ani 6h.na prohlídku nestačí. Lidé hodně kupují předražené věci, které bohužel tu hodnotu nemají. Mají tam i stará radia, magnetofony a retro mobily, ale když příjdete domů tak stav většinou nefunkční, přestože funkčnost osobně garantují. Měl jsem pocit jako když v Praze na burze užívaných věcí si něco koupím s tím rozdílem, že to je za zlomek ceny a většinou prodejce neošidí tak jako v Polsku. Vím, že poláci byli vždy velcí obchodníci už z minulosti, ale podvádět a klamat se spravně při prodeji zboží zakazníka nemá. Má někdo z Vás podobnou špatnou zkušenost?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

0rion
hodnocení

5x

Nakupovat cenné mince od naprosto neznámých lidí, a ještě k tomu někde v Polsku na burze, je obrovský risk. Tyhle věci se nakupují pouze u registrovaných obchodníků a firem, případně od lidí, kteří jsou známí v numismatické komunitě. Jediné řešení vidím zajet zpět do Polska a pokusit se minci vrátit.

ben®
hodnocení

3x

Dobrý den, pokud myslíte špatnou zkušeností vlastní hloupost a naivitu či "náběh na vidle", tak ani já jsem za celý svůj již poměrně dlouhý život tomu nebyl občas ušetřen. Holt, někdy se tak stane, ale život jde dál a člověka to posílí (nesmí ho to zlomit). Otřepejte se z toho a hleďte v budoucnost s optimismem a hlavně s ostražitostí před šmejdy. Zdravím!

lubos
hodnocení

2x

Tu větu o pokusu vrácení bych vynechal.Účtenku z blešáku nemá - nákup na vlastní blbost-nebezpečí a ztrátu a prodělek Ale klidně tam jezděte dál a na blešácích nakupujte.

Na tyto ,,nákupy,, nemusím jezdit ani do PL.Stačí Tem+ a nehnu prdelí.

hodnocení

2x
Jedna věc je, že je nerozum toto kupovat na tržišti, leda vás baví loterie, nebo jste odborník.
Druhou věcí je, že Poláci prostě mají k obchodování svůj specifický přístup (slušně řečeno). Já odobně s nimi mám např. na Vinted tské špatnou zkušenost a štve mě, že tam nejdou globálně zablokovat.

hodnocení

1x

Stejně, jako asi nekoupíte pro manželku zaručeně zlatý prsten od snědého člověka někde na parkovišti, nenapadlo by mě kupovat zaručeně pravé mince někde na tržišti. To je zboží,, které má hodnotu a prodávají je jenom numismatici. Pokud tam stál na tržišti Polák a měl tyto mince narovnané na dece, mohlo Vás hned napadnout, že to nebude žádná poctivá a výhodná koupě. A jít pod toho. Jaga.

Souhlasím s tím, že ppodvádět a klamat se nemá. Ale když tam přijde nějaký jelimánek, prostě to k tomu ty slavné "obchodníky" přímo vybízí, aby mu sáhli na zoubek.

hodnocení

0x
Myslíte jako něco takového?
google.com/...

hodnocení

0x

S tím se setkáte všude, nejen tam. Já na Poláky nedám dopustit, ale neobchoduji takové komodity a mám tam dost sportovních přátel. Nejhorší ale je obchodovat s vlastní naivitou a blbostí! Prodávající chce hlavně prodat a vydělat a když se necháš oblbnout... U nás se taky dá slyšet "toplá pane, toplá pane, výborný vypadat", i když ti chválí tovar o 2 čísla větší...

jir
A co třeba nákup náhradních dílů na auto... Co si třeba myslíte o výrobci "Proffessional Parts Sweden"? Zní to důvěryhodně? Ve skutečnosti je to ten nejhorší čínský šunt, schovaný za pěkně vypadající slova.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]