Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik% za spolupráci?

Od: doutnak®
Ahoj..Chodí ke mne na brigádu na práce na zahradě syn kamaráda..16letý..Za stříhání a odvoz větví a podobné práce jsem se s jeho rodiči dohodl na 100kč za hodinu..Jelikož jsem "sběratel" všeho možného,tak jsem mu nabídl,že když dá na aukro věci,které chci prodat,dostane % z prodeje..Nebaví mne totiž vše zadávat a sledovat to atd..Teď se vydařilo prodat za 1600kč..Kolik bude fér a rozumné dát tomu klukovi? Spíš asi v % ,protože pokaždé bude logicky částka jiná..Ještě ho pošlu s krabicí do Zásilkovny;)

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

U veci v takto male hodnote bych sel fifty fifty. On se bude snazit maximalisovat zisk a ty to mas naprosto bez prace.

Bez nej bys to tam nejspis vubec nikdy nedal, takze bys nemel nic.

Navic je to pro Tebe dvojity zisk. Penize a zaroven uvolnene misto.

hodnocení

1x
To záleží na hodnotě těch věcí. Pokud prodá traktor za 200 000, tak je 10 % dost. Pokud má běhat s malými položkami, tak mu můžete nechat i 100 %.
hodnocení

U věci za pár stovek bych mu to samozřejmě nechal celé..Zajímá mne názor..Abych nebyl hlupák,anebo škrt..Kluk byl u mne párkrát a hned poznal,jak a co očůrat na práci atd..
liska5

Tak mu plaťte od úkolu. Za porytí záhonů dejte třeba 300,- , za odvoz větví 100,- ap. A z toho, co prodá, ať si nechá nějaké procento, třeba třetinu nebo polovic /?/. Záleží, jak cenné to pro Vás bylo.

km
hodnocení

0x

odhadněte kolik času s tím strávil a ještě stráví, vynásobte částkou kolik si ceníte jeho čas (píšete o 100 Kč/h, já bych dal víc), připočtěte další náklady pokud je měl

procenta z prodané věci bych nedával, něco bude za 50 Kč, něco jiného za 7 000 Kč, ale práce s obojím možná stejná

hodnocení

Práci měl jen vyfotit to a zadat na aukro..Výherce to vyhrál 16.4.,ale kluk si asi "nevšiml" a Výherce dnes psal,že kdy to jako přijde..takže kluk svojí práci flinká..Já to zabalím a jeho s tím jen pošlu pár set metrů to položit na pult do Zásilkovny..takže mne zajímají opravdu procenta z částky..Teď je to 1600kč. Za 50 Kč to nikdy nebude,neboť vystavujeme za minimální cenu,kterou jsem ochoten akceptovat..od koruny zatím nehodlám vystavovat.A ta práce-vyfotit to a zadat na aukro- byla již zaplacená v čase,který u mne byl.Zbytek...sledovat to..tak nejspíš odflákl
km

pokud to skutečně flinká, měl by dostat rákoskou, samozřejmě po svolení rodičů ;)

22.04.26 21:56
hodnocení

0x
75-25%
hodnocení

Původně jsem uvažoval 30%.. Přeci jen pro to udělal minimum..A i to minimum koukám fláká..Možná,až teď dostane peníze poprvé za toto na ruku,tak se bude snažit více..Pak si teda Možná zaslouží více..Věci jsou Přeci jen moje *smich*
Tak bych mu řekl do očí.
Hele chtěl sem dát 35, za to flákání máš 15%
Ber nebo nech,;)
liska5

Jasně, ať kluk ví, že pán vidí jeho flákání a vypočítavost

hodnocení

Kluk doma dostává 200kč měsíčně kapesné..Je to normální rodina..Známe se léta..U mne si týdně prací vydelá cca 1000kč..Doma pracuje zadarmo..Takže už teď je vše "pokřivené"..Snad mne někdo pochopí..Občas mu platím i věcmi..Kluk chtěl powerbanku,tak ji dostal místo peněz..Můj kamarád-jeho otec mu údajně řekl.. ať není blbý a nenechá se oblafnout..Kluk opravdu hloupý není..Tohle například mne trochu urazilo,ale s jeho otcem jsem to neřešil...Nechci tu řešit hlouposti..ale jednám férově..si teda myslím *smich* Powerbanka byla samozřejmě použitá,plně funkční..A mohli bychom pokračovat..Prostě místo peněz něco,co nevyužiji,ale on to chce a má z toho radost..ocení a využije to

0rion
hodnocení

0x

U cennějších věcí bych mu určil odměnu za prodaný kus 200 Kč + 10% z ceny. Za tretky bych mu nechal polovinu.

oliva
hodnocení

0x

Stejne stary kluk u me sekal travu za 150Kc/hod. A jelikoz to delal perfektne a vsechno po sobe uklidil a umyl, dostal pridano.
Za doneseni balicku do zasilkovny bych mu dala 50,-Kc.
Jeho rodice jsou tedy pekne drzgresle! Co si dneska koupis za 200,-Kc? To dostava i moje 11leta neter vic.

km

co víte o jejich majetkových poměrech že hodnotíte? ...

hodnocení

Já to psal z jiných důvodů..Držet dítě trochu zkrátka oceňuji..Synovec dostával kapesné jako král a nikdy mi tu s ničím nepomohl..I za zvednutí větve ze země chtěl pomalu platit předem..Nedalo se ho nic naučit..zájem prostě nebyl..Měl jako dítě všechno a teď v dospělosti čumí jak puk...V reálném světě musí dokonce pracovat,aby dostal peníze.A v práci musí dokonce někoho poslouchat..Nechápe! A odevšad ho vyhodí..To jsem malinko odbočil..

hodnocení

0x

Dala bych 50%, aby to bylo pro kluka motivační.

Je potřeba dohodnout jasná pravidla hned na začátku, kdy vystavit a kontrolovat, kolikrát denně se přihlásit? Pokud se tomu bude svědomitě věnovat, bude to výhodné pro obě strany.

Každopádně za účet jste zodpovědný vy, chytit negativ je na Aukru snadné, přesvědčit potom adminy, aby negativ jako neoprávněný smazali, téměř nemožné. Samozřejmě to není jen o prodeji, ale také o udělení komentářů, což k tomu patří. Je špatné, pokud např. kupující udělí komentář a prodejce ho ani neoplatí, to by měl kluk také dělat.

Je potřeba si nastavit v podmínkách prodeje delší dobu dodání, pokud by to kluk přesto flinkal a přehlédl, abyste byl z obliga.

A samozřejmě kluka kontrolovat, alespoň v e-mailu, tam chodí info.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]