Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čištění zubů před nebo až po snídani?

Od: manka1

Dobrý den. Dnes čtu z letáku Dr.Max..: "Zuby je třeba čistit ještě před snídaní." Celé roky si je čistím až po snídani. Dělám to tedy špatně? Přijde mi totiž volovina čistit si je před snídaní a pak tam nechat až do čištění před spaním, od samého rána, zbytky potravy.. Jako ještě trochu bych to chápal, když se snídá třeba až v práci, když to jde... Ale jinak mi to nedává smysl. Jak to máte vy a co si o tom myslíte. Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Cistim zcela logicky po snidani a nemyslim si o tom nic.
Je mi uplne sumak, co se pise v nejakem letaku.

ja
hodnocení

0x
Vždy si čistím zuby před snídaní a je to tak i správné. Přečtěte si něco o tom na internetu, je toho dost.

nox®
hodnocení

0x
Teoreticky je lepší čištění před snídaní. Nejen, kvůli ochraně zubů a odstranění bakterii po noci, ale spíše je problém v časovém rozestupu. Některé potraviny mění pH a vyčištění zubů ihned po konzumaci, je spíše kontraproduktivní. Takže klidně po, ale ideálně alespoň půl hodiny po jídle

liska5
hodnocení

0x

Přes noc se do sliznice úst vyloučí hlen s patogeny a škodlivými látkami, kterých se tělo ve spánku zbavuje v rámci regenerace. Pak je na místě vyčistit si zuby hned po probuzení. A po snídani pak zuby přejet nebo aspoň vypláchnout ústa. I když si hodně lidí čistí zuby po snídani, přeci jen je lepší první varianta. Třeba na hotelu je určitě na místě přijít ke společné snídani už s vyčištěnými zuby.

hodnocení

0x

Umývala byste radši okna těsně před bouřkou, nebo až půl hodiny po konci bouřky?

hodnocení

0x
Já jim raději čistou lžící, než válející celou noc někde v bakteriích a slinách.
Takže před snídaní.;)

1
hodnocení

0x

Před snídaní a potom po snidani a každém jídle si čistím zuby.

manka1
hodnocení

Jak to tady čtu, tak připadá mi lepší si před snídaní kvůli bakteriím vypláchnout pusu ústní vodou a pak si je po snídani vyčistit, než čistit ráno 2x..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]