Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Adventisti siedmeho dňa-krestania?

Od: bukan
Zdravím, chcel by som sa o niečom poradiť. V meste som stretol človeka, ktorý mi propagoval cirkev zvanú Adventisti sidmeho dňa. Má s tým niekto skúsenosti? Nie je to nejaká sekta? On povedal že sú iba odnož protestantov. Volal ma na stretnutie do ich chrámu. Som veriaci katolík, nazory toho človeka mi prišli celkom sympatické. Mal by som tam ísť, alebo to radšej neriešiť? Ďakujem.

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

veselvelikonoce
hodnocení

5x

Je to další sekta. Jít od toho rychle pryč.

bukan
18.04.26 18:52
hodnocení

Ďakujem

lubos
hodnocení

4x

Zajdi tam a uvidíš.Vlastně si poslechneš...kecy tetky...

jir
hodnocení

3x
Kolega byl (asi pořád ještě je) u adventistů. Nesmí pojídat vepřové maso, takže všechno co se toho masa dotklo, dával stranou. V sobotu - sedmý (?!) den se nesmí pracovat, takže nechodil do práce (když jsme byli na montáži) a chodil do modlitebny. V sobotu také nesmí využívat práci jiných lidí, ale jezdit firemním autem na modlitby je v cajku. Je to klasická sekta, do které její členové ještě ochotně a dobrovolně přispívají svým majetkem.

hodnocení

2x

Sekta americkeho povodu, rovnako ako mormoni alebo jehovisti. Krestania, ale so s specialnym vykladom Biblie.

halamus
hodnocení

2x

Já věřím v jiného boha a piju jeho moč mok. Ten mi nic nezakazuje ani nepřikazuje.

Adventisti siedmeho dňa-krestania?

halamus
hodnocení

1x

Je to odpověď od AI, ale v souladu s tím, co vím, mi se to nechtělo googlovat a sesumítovat, proto AI:

Adventisté jsou někdy považováni za "sektařské"z hlediska své konzervativnosti a elitářského postoje, že jsou držiteli "úplné"pravdy, ale z hlediska religionistiky se jedná o standardní protestantskou církev, nikoliv o destruktivní sektu.

Charakteristika v ČR: V České republice jsou řádně registrovanou církví s webem ČASND a humanitární organizací ADRA.

Na Slovensku je situace prakticky stejná jako v České republice. Cirkev adventistov siedmeho dňa (CASD) je zde oficiálně registrovanou a státem uznanou církví.

Můj dodatek, záleží na tom, jak kdo definuje, co je sekta.

mate59
hodnocení

0x

Drž sa svojej viery,čo keď ťa začnú lanáriť k nim.Oni nie sú sekta,ale organizovaná protestantská skupina.Na Slovensku ich volajú aj sobotári.

aha®
hodnocení

0x

To je rozšířený omyl, protože to jsou Vířiví adventisté sedmého dne.

bukan
hodnocení

Ja som otázku myslel vážne, ale ďakujem že som sa aspoň dozvedel niečo nové zo sveta seriálov.

ltz
hodnocení

0x
Jde o to jestli jste rád, že jste věřící katolík. Buďte potom věrný své víře. Nač ještě naslouchat jiné cirkvi, o které toho moc ani nevíte a máte i pochybnosti.

oliva
hodnocení

0x

Je to krestanska cirkev, ktera vznikla v 19. stoleti v USA.
Krome jmenovaneho 7. dne jsou to vetsinou vegetariani a vyhybaji se kave a alkoholu.
Moje babicka byla adventistka a nejedla veprove a v sobotu nepracovala.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]