Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plisen na nohou

Od: fads
Jednu nohu mam zdravou, na druhe mam od detstvi plisen. Cely zivot se o nohy staram (je mi 37) pred 2.lety se mi plisen zhorsila, tak 2 roky chodim kazdy mesic pravidelne na pedikuru. Denne mazu postizena mista Cotylenou a nohy 2-3x tydne myju v hypermanganu. Palec na leve noze zacina vypadat tak jak vypada - viz foto. Je to jak noha nejakeho seniora a jsem z nehtu velmi nestastna :( ja uz nevim co vic mam delat, abych mela nehty hezke a jak se plisne zbavit? Stav se nehorsi, ale ani nelepsi...
Plisen na nohou

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mikes04
hodnocení

1x

na té fotce toho moc vidět není.měl jsem plísen mezi prsty až téměř do kosti,vyzkoušel jsem všechno co mi v lekárně doporučily.u kožního rovněž bez výsledku.na internetu jsem našel několik babských doporučení,vybral jsem si jeden mi sympatický: smíchat ocet a sodu (poměr nevím,od oka) do toho namočit kousek látky a do toho tu plísen zabalit.občas v tomto roztoku nohu vykoupat.u mně za čtrnáct dní byl již vidět ústup,ted už je to v pořádku,jen hlídám,aby se to tam nezapařilo.

hodně zdaru

0rion
hodnocení

0x

S takovýmito věcmi musíte na kožní, tam vám pomůžou, případně se poradit v lékárně. Osvědčená amatérská metoda likvidace nehtových plísní je použití jódových přípravků. Kupte si v lékárně Jodisol nebo Betadine roztok, nehet pomocí pilníku nebo jemnějšího brusného plátna co nejvíce obrušte a pomocí uchošťouru natřete Jodisolem v několika vrstvách. Jód má tu výhodu, že se částečně vstřebá do nehtu a tak snadno se nesetře ponožkou jako běžné masti. Nehet musí být stále červeně zbarvený, jinak jód vyprchal a je potřeba nový nátěr. Když to vydržíte dělat než naroste nový nehet (nehet už nebrousit), tak by to mělo plíseň zlikvidovat. Ale jak píšu, lepší je s tímhle chodit za lékařem.

hodnocení

0x

Nejsem odborník a hodnotím pouze co je na fotce.

Zajímalo by mne, co to máš pod nehtem na levém palci? Vypadá to jako nějaký zánět, ale to si představuju, že by muselo bolet.

Jaké nosíš boty? Možná by to chtělo více párů bot a po hodině nebo dvou hodinách je střídat.

Do bot nasypat pudr, aby byly suché. Nebo nějakým ventilátorem do bot vhánět vzduch a nechat je vysušit.

A samozřejmě se poradit na kožním o vhodném způsobu léčby.

hodnocení

0x

Já měla nehtovou plíseň na palci a kožní mi napsala rovnou antibiotika. Možná stačí zajít k obvodnímu lékaři.

Jestli je to u vás vleklý problém, tak řešení "zvenčí" nebude stačit. To světlé místo na problematickém nehtu bude asi odchlip, nehet se uvolňuje od palce.

fads
hodnocení

To svetle misto na palci je strašně tlustý nehet - způsobený asi právě tou plísní. Pedikérka mi to obrušuje, aby ta moje "léčba" byla smysluplnější. Ale stále ten nehet roste do takové tloušťky. Ke kožnímu jdu až v červenci, dřív nemá volno že to není akutní. Zkusím tedy betadine i jodisol. Obojí mám doma.. achjo. Botů mám spoustu. Většinu dne jsem ale v nazouvácích a v ponožkách nebo i bosá, což je fajn. Mít práci v obuvi, asi by mi noha uz upadla
pecenkav

Nic mi nefungovalo, až pokapání jablečným octem, po asi 2 měsících to zmizelo, není to hned.

nov
hodnocení

0x

Z příbalového letáku čtu: Jedná se o záněty zevních rodidel u žen, záněty žaludu pohlavního údu u mužů a plísňová onemocnění (dermatomykózy), vyskytující se nejčastěji v místech snadné zapářky, které se mohou projevovat zčervenáním, svěděním a někdy i olupováním kůže.

Cotylena není určena na nehtovou plíseň. Kupte si Excilor.

regenerace-a-vyziva-nehtu/...

hodnocení

0x

Zdravím.

Nejsem odborník.

Myslím si, že by mohla jít ta houbovitá hmota pod levým nehtem vydloubat ven.

V sadě manikůry bývá taková mini lopatička, tou by to mohlo jít.

Je to dle mého názoru uschovaná plíseň.

Zkus to, pokud by to bolelo tak nechat být.

liska5
hodnocení

0x

Plíseň lze chytit jako infekci často na bazénech. Po plaveckém kurzu doporučují nohy si ošetřit protiplísňovým sprejem. Někdo na ně trpí víc. Musí vystříkat obuv, mít svůj ručník, upravit si stravu. Nemáte problémy s krevním cukrem? Nejíte příliš cukru a mouky? Tím se plíseň přikrmuje. Ten problém je už v nerovnováze mikrobiomu ve střevech... Za prvotní se považuje plíseň mezi prsty, nejčastěji mezi malíčkem a 4. prstem. Tak tam mazat stejně jako nehty. V lékárně Vám prodají speciální mast, ale je to nekonečný boj.

Jedno vím určitě: jestli si necháte postižený nehet chirurgicky odstranit, na tom novém, co po něm časem vyroste se plíseň objeví znovu. Měla jsem na jediném 2.prstu stejný problém a takhle mne varoval chirurg a měl pravdu. Prostě ten prst je znovu špatný.

mate59
hodnocení

0x

Já vidím plíseň nejen na palci,ale i na 2.a 3.prstě.Zkuste si v lékárně koupit chytrou houbu na plíseň nehtů nebo lak proti plísni na nehty.A kožní ambulance.

olia
hodnocení

0x

Rad jste dostala dost, snad vam to pomuze.
Ja bych jeste doporucila, nosit zasadne jen bavlnene ponozky a pokud mozno je 2x za den menit.

jp
hodnocení

0x

Toto vylečíte jedině léky, které napíše kožní na předpis. Chytrá houba ani mastičky nepomohou. Žádné trhání nehtu, nehet odroste. Znám z praxe.

host
hodnocení

0x

Jenom doplním předchozí rady ostatních - předně ke kožnímu lékaři, který může předepsat léky cíleně na váš stav. Do té doby to, co děláte, růžový roztok hypermanganu (pár krystalků do vody), lehce růžový roztok, ponožky prát odděleně od ostatních, odbrušovat rohovinu nehtu, nechte ho odrůst.

V lékárně je volně několik protiplsňových prostředků, například Videril nebo pod jiným názvem Exoderil, to vám poradí kvalifkovaný lékárník. Někdo používá také lehce zředěný tea tree olej, stačí jedna dvě kapky, pozor, je to alergen, pokud jste v uzavřeném prostoru, například ve stanu, ke je koncentrace jeho vůně velká, můžete se rozkašlat.

hodnocení

0x
Pěkný den, kdysi jsem v nemocnici ve společných sprchach chytla plíseň na nehtu. Pomohl mi exoderil

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]