Nejste přihlášen/a.
pokračování předešlého dotazu (k trumpetkovým hračkám Směru); kromě trumpetek (a celkem specifického kazoo) vyrábí Směr i plastovou zobcovou flétnu
různé fotky (všechny z prodejních webů, nikoliv fota po případném kutilském zásahu) ovšem přináší protiřečící informace ohledně dírek - na některých fotkách flétna zjevně má dírky, na některých je naopak zjevně nemá (má jen naznačené výlisky dírek bez reálného provrtání);
vysvětluju si to tak, že zřejmě dřív se do fléten díry dělaly, v současnosti už ne
mé dotazy (pochopitelně odpovídejte dle svých znalostí i jen na některé):
1.) jaké povědomí stran (ne)provrtanosti dírek u téhle flétny máte vy?
2.) pokud byste do dané flétny dělali svépomocí dirky (jistě do tenkého plastu), o jakém průměru? a jakým způsobem? - vrtačkou, nebo jinak?, pokud vrtačkou, jaký průměr vrtáku byste zvolili? (s ohledem na optimální zakrytí prstama)
3.) vzdálenost mezi otvory je daná výlisky dírek (podle mě nemá cenu vypočítávat jiné vzdálenosti, i kdyby vylisované míry neodpovídaly optimálním intervalům tónů, disharmonické zkreslení zajisté patří ke koloritu nástroje), ale kdybyste chtěli udělat jen dvou, nebo třídirkovou flétnu, jaké dírky byste zvolili? - fantazii pro volbu zamýšlených intervalů se meze nekladou, ale mělo by to nějak (byť třeba v netradičních harmoniích) korespondovat (můžete rozvést volbu očekávaných tónů)
vzdálenosti od štěrbinky k jednotlivým dírkám až k (nerozšířenému) konci trubice ovšem neznám, celková délka flétny je 27 cm (z toho bych mohl zkusit další rozměry aspoň odhadnout, ale na to jsem línej, můžete to zkusit), dírek je, jak vidíte, 7 (takže oktáva?))
(pokud byste mě chtěli upozornit, že tohle je jen zvukově velmi pochybná hračka a že opravdovou celkem slušnou plastovou zobcovou flétnu (nejspíš yamahu) můžu sehnat za skoro stejné peníze, tak to vím (dokonce zřejmě vím, kde sehnat tu dvoudírkovou flétnu myšlenou coby opravdový nástroj, nikoliv hračku), o to mi nejde, mě prostě zajímá tahle flétna od Směru)

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.