Nejste přihlášen/a.
Uvedla jsem tam pouze sve jmeno telefonni cislo a email
Volal mi pan ptal se me kolik vydelavam jrstli jsem zdrava jestli platim najem exekuce apod
A pak chtel nakonec pres platebni branu vklad
To jsem rekla at zavola v 11
Nebrala jsem telefony s tim ze nechci
Nakonec mi hrozí mimosoudní pokutou za to ze uz zarezervovaly pro me analytika 25 tisic az 86 tisic korun nebo to budou vymahat predzalobně
Mam to zaplatit mimosoudni agenture kdyz neznaji me bydliste ani rodne cislo jen vek 38 let jmeno email a tel cislo
Nebo je nejlepsi to zaplatit?
13x
Nic neplaťte a telefonní číslo toho pána si v mobilu zablokujte. Na žádnou pokutu nemají nárok, jen se vás snaží vystrašit. Jedná se evidentně o podvodníky vyhledávající důvěřivé a nepříliš chytré lidi. A doporučuji před tím, než budete chtít znovu reagovat na nějakou další podobně "skvělou" nabídku, tak se nejdříve poradit s někým z rodiny, kdo se trochu orientuje v záludnostech současného světa.
11x
Ve zpravach je verejnost neustale informovana a varovana pred podvodniky, kteri tahaji z lidi penize.
Ani se mi nechce verit, ze jste to nekdy necetla.
Opravdu si myslite, ze by nekdo mel zajem, aby druhy clovek vydelaval tak snadno penize?
Nikdy! Vzdycky je to naopak! Vzdycky se vas snazi nekdo okrast!
7x
" Přes falešného Babiše z něj vytáhli všechny úspory. A ještě ho zadlužili"
novinky.cz/...
6x
To su cisla pouzite od inych osob. Zla implementacia protokolov okolo telefonovania umozni vlozit do dat s telefonatom lubovolne cislo. Takto maju ludia napriklad nastvane telefonaty od ludi podvedenych na bazosi, kde podvodnik volal z "ich cisla".
Rovnako vedia telefonovat z cisla, ktore patri banke, policii a podobne. Presnejsie na prvy pohlad to tak vyzera. Preto uz mnohe banky presli na funkciu, kde pred telefonatom alebo pocas neho dostanete do apky notifikaciu. Potom ludia odmietajuci apku a vlastniaci tlacitkovy telefon skoncia ako obete.
@ab : nie, prave na tom "overeni" to zlyha. Ak mate v mobile ulozene cislo banky, tak uz pri prijimani hovoru vam to zobrazi, ze vola banka, hoci vola podvodnik. Zavolanim naspat sa dovolate do banky, presne ako pisete.
Rovnako moze podvodik predstierat cislo vasho kamarata, manzelky ... staci do jeho (podvodnika) software na IP telefonovanie vlozit cislo, ktore to ma predstierat.
Kdo s něčím podobným přijde na Policii, ihned sebrat volební právo a zbavit svéprávnosti.
Aneb jak jsem někde četl...pro držení zbraně potřebujete zbrojní průkaz, pro řízení auta řidičský průkaz..., ale volit, volit může každý.
Já hlavně nechápu, že někdo hloupej se snaží rozumět a bavit se investováním. To je přece pro lidi, kteří trošku rozumí komoditám a ekonomice nákupu a prodeje.
A pokud někdo klikne na generované AI upoutávkové clickbait video, tak jiný přívlastek ani mít nelze.
To je jako chodit do casína. Pro někoho je poker, kde se musí počítat nebo v hospodě mariáš a pro méně inteligentní jsou prostě bedny s kolečkama ovoce, zelenina, jackpot.
4x
Podvod, naprostá klasika, nic neplaťte a žádné další údaje nikomu neposílejte.
Případné kontakty na pachatele pošlete na policii s nahlášením pokusu o podvod.
TADY je přesně Váš případ:
Nemohu si odpustit poznámku. Je Vám 38 stejně, jako mně. Neprojde den, že bych neviděl nebo neslyšel pořád ty samé alarmující zprávy přesně o těchto podvodech. Nejde o to, že jste příliš důvěřivá, ale primárně o to, že ignorujete tyto zprávy. Nesledujete dění kolem sebe, neslyšíte, o čem se lidé baví. A jsou všude - internet, televize, rádio, noviny. Neprojde den, kdy bych o tom neslyšel.
3x
Dobrý den, a co na to říká pan Babiš? Už jste ho kontaktovala? Napište mu, ať toho nečestného jednání (a pro něho nedůstojného) ihned zanechá. Zdravím!
Ovšem co hůř - představte si, že on v tom jede i takový morálni maják jako je Fiala !
policie.gov.cz/...
3x
Děvče, děvče, podvod jak vyšitý. A když čtu tu Vaši poslední zprávu, nevidím tam nic, jak jste přišla na Babiše. Nenabízel Vám to náhodou Jan Žižka? Jánošík? Nebo Jack Rozparovač?
Do Prčic, nechápu naivitu /až blbost/ některých lidí!
1/ Když něco smrdí podvodem, neklikám na to, neotvírám to.
2/ Když už to tedy z bezmezné blbosti otevřu, aspoň nevyplňuji nikde své kontakty. Vaše jméno, tel. číslo a e-mail jim úplně stačí. Teď jste před podvodníky jako svlečená. Když se ptal pán, zdali jste zdráva, měla jste říci, že NE! A byla by to pravda. ![]()
Nejdřív jste to pokoušela, pak jste nebrala telefony a hrála mrtvýho brouka. To Vám nepomůže. Tak co vlastně chcete? Myslíte si, že Vy jste jednala fér, nebo ten podvodník? Kdo z vás je větší trouba? Odpovězte si sama.
Znají vaše jméno, mail a tel. čídslo a to je dost, aby Vás svlékli z kůže. Holt, kdo chce kam...tak k čemu jste se zavázala, teď musíte splnit. Jistě na to mají páky a nebude to sranda. Proto příště pozor a nepodlehnout lákavé práci pro "pana Babiše." Jaga.
doplněno 09.06.26 03:35:
Jinak k poněkud zvláštně formulovanému nadpisu dotazu: Pod Andrejem Babišem vydělává jen jedna žena a to MONIKE. Žádná jiná by na to totiž asi neměla žaludek.
2x
> Nakonec mi hrozí mimosoudní pokutou za to ze uz zarezervovaly pro me analytika 25 tisic az 86 tisic korun nebo to budou vymahat predzalobně
To vypadá, jako pokus o vydírání. Pokud by mě takhle vyhrožovali, navštívil bych Policii. Doporučiji hovory od těchto podvodníků nahrávat.
Neví, kdo jste a zarezervovali si pro vás analytika, ha ha ha...
0x
Teď jsem natrefil na čůánek o podvodech:
Nejhorší měsíc v historii. Češi byli v březnu pod rekordní palbou kyberpodvodníků, policie zveřejnila překvapivý detail
chip.cz/...
CItace, která se hodí nejvíce:
Hlavní pravidlo obrany je přitom triviální, ale v zápalu stresu na něj zapomínáme: nikdy, za žádných okolností, nepřistupujte na kroky, které mají vyřešit údajný problém okamžitě. Seriózní instituce vás nikdy nebudou nutit k nestandardním operacím pod časovým tlakem.
Tady se snaží přesvěčit, že po investování několikatisícové částky namísto řádově vyšší "smluvní"pokuty bude vše v pořádku. Mám za to, že nebude.
V klidu navštávit Policii ČR.
0x
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.