Nejste přihlášen/a.
Zdravím, chci se zeptat ohledne karty k účtu. Já ji mám už roky, takže si nějak nepamatuji jak to tenkrát bylo. Táta si na poště zřídil u ČSOB účet, přišla mu karta. Jenže jak ji aktivovat. Paní za přepážkou řekla, aby jí zavolal, až přijde karta, že ji aktivuje. Paní volal a nezvedala to. Nevíte, zda může kartu aktivovat jiný zaměstnanec pošty nebo by šla karta aktivovat jiným způsobem?
3x
2x
Pokud má Smart banku v mobilu, tak PIN najde tam. Tady je návod.
Nebo v Internetovém bankovnictví (to asi nemá, kdyby jo, návod na odkazu výše)
Případně PIN přijde na vyžádání v samostatné poštovní zásilce.
Jestli nepožádal (případně paní na přepážce nezadala požadavek sama) a nemá ani tu smart banku či int. bankovnictví, tak bude muset znovu do banky na přepážku. Kde ovšem za papír s PINem zaplatí 150kč.
1x
Výňatek z informační brožury:
První kroky s novou kartou
Nová karta vám přijde poštou nebo si ji vyzvednete v pobočce
PIN ke kartě najdete v internetovém bankovnictví i v ČSOB Smart, případně na vyžádání v samostatné poštovní zásilce.
Kartu pak aktivujete první kontaktní platbou, při které zadáte PIN. Tím se zároveň aktivuje čip pro bezkontaktní platby.
Nejlépe jde aktivace výběrem z bankomatu...
Mám jinou banku a už asi třetí nebo čtvrtou kartu, nepamatuji si, pořád stejný PIN.
Napoprvé přišel PIN poštou, mám dojem, že současně s kartou, ale už je to mnoho let a dneska to může být jinak.
Zavolal bych na infolinku banky.
Odpověď od AI, dávám bez záruky, důrazně doporučuji informovat se na pobočce banky nebo na infolince banky.
PIN ke své první kartě u ČSOB najdete nejrychleji přímo ve svém mobilu nebo počítači. Banka jej již standardně neposílá poštou, pokud jste si o to výslovně nepožádali.
PIN ke své první kartě u ČSOB najdete nejrychleji přímo ve svém mobilu nebo počítači. Banka jej již standardně neposílá poštou, pokud jste si o to výslovně nepožádali.
Samozřejmě pokud máte na mobilu nainstalovánu bankovní aplikaci nebo na PC používáte elektronické bankovnictví ... jinak na pobočce banky.
0x
Celý dotaz mi přijde podezřelý.
Ke kartě je potřebný PIN, který chodí samostatně a tazatelka se možná chce zmocnit PINu k otcově kartě s tím, že mu jako pomůže aktivovat kartu. Možná jsem příliš podezřívavý, ale stávají se různé věci.
PIN lze samozřejmě v bankovnictví změnit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.