Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aktivace nové karty

Od: vladena

Zdravím, chci se zeptat ohledne karty k účtu. Já ji mám už roky, takže si nějak nepamatuji jak to tenkrát bylo. Táta si na poště zřídil u ČSOB účet, přišla mu karta. Jenže jak ji aktivovat. Paní za přepážkou řekla, aby jí zavolal, až přijde karta, že ji aktivuje. Paní volal a nezvedala to. Nevíte, zda může kartu aktivovat jiný zaměstnanec pošty nebo by šla karta aktivovat jiným způsobem?

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pepazdepa
hodnocení

3x
CSOB nemam, ale davam priklad, ze u nekterych bank je mozne aktivovat kartu, zmenit nebo nastavit pin bud v mobilni aplikaci nebo v internet bankingu a pak staci s tim nove navolenym/zmenenym pinem prijit k bankomatu, zadat treba dotaz na zustatek a tim se pin zapise fyzicky na kartu. Tak jestli to tak nefunguje i u csob.
10.04.26 00:27

.

hodnocení

2x

Pokud má Smart banku v mobilu, tak PIN najde tam. Tady je návod.

Nebo v Internetovém bankovnictví (to asi nemá, kdyby jo, návod na odkazu výše)

Případně PIN přijde na vyžádání v samostatné poštovní zásilce.

Jestli nepožádal (případně paní na přepážce nezadala požadavek sama) a nemá ani tu smart banku či int. bankovnictví, tak bude muset znovu do banky na přepážku. Kde ovšem za papír s PINem zaplatí 150kč.

hodnocení

1x

Výňatek z informační brožury:
První kroky s novou kartou
Nová karta vám přijde poštou nebo si ji vyzvednete v pobočce
PIN ke kartě najdete v internetovém bankovnictví i v ČSOB Smart, případně na vyžádání v samostatné poštovní zásilce.

Kartu pak aktivujete první kontaktní platbou, při které zadáte PIN. Tím se zároveň aktivuje čip pro bezkontaktní platby.

vernon
Je nutné dotat, že první platba opravdu MUSÍ být kontaktní. Tedy fyzickým zasunutím karty do terminálu. Jinak se karta a hlavně bezkontaktní funkce u čipu karty neaktivuje. To hodně lidí neví, nevšimnou si toho v instrukcích o aktivaci a často potom kartu reklamují, protože si myslí, že je vadná. Zasouvat kartu někam, už většina lidí nedělá a příjde jim to dnes už hodně nezvyklé.
Nejlépe jde aktivace výběrem z bankomatu...

hodnocení

0x

Karta přijde nalepená na papíru, kde je popsáno, jak kartu aktivovat.

Třeba

1) Na bankomatu vydávající banky zadáním požadavku na zůstatek na účtě

2) nákupem v obchodě

vladena
hodnocení

Jenže k tomu potřebujete pin a ten táta nemá.

ja
hodnocení

0x
Kartu aktivujete v bankomatu.
vladena
hodnocení

Nemá PIN...

hodnocení

0x
PIN mu přišel samostatně, nebo teprve přijde,do vlastních rukou.
Teda tak to mám já.
trtr
*palec*, chodí to odděleně, případně funguje kolikrát PIN dle staré karty (například UniCredit).
To ano, pozor podle dotazu je to jeho první karta. Takže starý PIN asi fungovat nebude ;)
halamus

Mám jinou banku a už asi třetí nebo čtvrtou kartu, nepamatuji si, pořád stejný PIN.
Napoprvé přišel PIN poštou, mám dojem, že současně s kartou, ale už je to mnoho let a dneska to může být jinak.
Zavolal bych na infolinku banky.

Odpověď od AI, dávám bez záruky, důrazně doporučuji informovat se na pobočce banky nebo na infolince banky.
PIN ke své první kartě u ČSOB najdete nejrychleji přímo ve svém mobilu nebo počítači. Banka jej již standardně neposílá poštou, pokud jste si o to výslovně nepožádali.

PIN ke své první kartě u ČSOB najdete nejrychleji přímo ve svém mobilu nebo počítači. Banka jej již standardně neposílá poštou, pokud jste si o to výslovně nepožádali.

Samozřejmě pokud máte na mobilu nainstalovánu bankovní aplikaci nebo na PC používáte elektronické bankovnictví ... jinak na pobočce banky.

hodnocení

0x

Celý dotaz mi přijde podezřelý.

Ke kartě je potřebný PIN, který chodí samostatně a tazatelka se možná chce zmocnit PINu k otcově kartě s tím, že mu jako pomůže aktivovat kartu. Možná jsem příliš podezřívavý, ale stávají se různé věci.

PIN lze samozřejmě v bankovnictví změnit.

bozeboze
Boze boze sam jsi podezrely a variant muze byt spousta. Mi treba nic postou nechodi a pin si muzu zobrazit v bankovni aplikaci.

Tazatel/ka se neozývá. Z čeho jsem podezřelý?

id1

málo se dle bozeboze modlíš *smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]